background preloader

Forum för levande historia

http://www.levandehistoria.se/

Related:  History

Logga in på Hjärntorget Popup-blockerare Denna webbplats använder sig av popup-fönster. Vänligen se till att eventuella popup-blockerare är avstängda. Cookies Denna webbplats använder sig av session cookies. Swede Hollow På satellitfoton och på Google Earth ser platsen ut som ett mörkt sår i stadslandskapet. Mellan motorvägar och gator i St Paul, Minnesota, löper en liten remsa av växtlighet, till synes överbliven. Vägen ned i dalgången från gatu­nivån går genom Drewry's tunnel, byggd någon gång på 1870- eller 80-talet, anpassad för häst och vagn. Väl inne möts vi av vad som ser ut som "orörd natur": hela dal­sänkan är i dag en närmast söndervuxen park, kokande av grönska i högsommarvärmen. På stigen en bit ned stannar tre rådjur upp och iakttar oss.

Välj ditt ämne - hitta gratis spel Välj ämne för att få en lista med alla spel inom det ämnet. Det du får är roliga och pedagogiska spel för elever i skolan. Matematik Senaste spelen: Addition och subtraktion hela tiotalTalkamraterna med talhusDubbelt o. hälftenHemlisar i addition och subtraktion 1-10Blandad huvudräkning Visa alla 125 spel Historiebruk I skolans historiekurser ingår det att man ska ta upp historiebruk. Här hittar du grundläggande information om det momentet. Videopresentation: Vad är historiebruk? Historiebruk handlar om hur vi använder (brukar) historia i samhället för olika syften. Studieområdet har vuxit fram just för att det finns så många olika skäl för att intressera sig för historia.

GR-Utbildning, Läromedel Göteborg (AV) / Standardsökning SLI.SE använder sig av naturliga sökningar, dvs. man skriver det man söker efter helt naturligt utan några ytterligare tecken. Du kan skriva ord, eller allra helst fraser i titeln, sökord eller i beskrivande text - du kan t.o.m. skriva ett ISBN/produktnr om du kan det. Om du t.ex. vill hitta en produkt som heter "Människans utveckling sedan stenåldern" är det bästa att skriva precis det. Om du inte är säker på titeln kan du prova med att skriva t.ex. "människa", men då kommer du förstås att få ganska många svar och produkten i exemplet kommer inte att komma högt upp i listan eftersom "människans" och "människa" inte är en exakt träff.

Källkritik – Mikaels Skola ❖ 1397 skapades Kalmarunionen mellan Danmark, Sverige och Norge. ❖ Det unionsbrev som finns bevarat brukar räknas som förfalskning eftersom det är skrivit på papper och inte pergament, vilket var det normala. Om källor Det som hänt är borta för alltid. Vi kan inte åka tillbaka för att se det som hände utan vi måste förlita oss på annat. Den som studerar språk kan lyssna på hur folk talar, kemister kan göra experiment men en historiker kan bara se det som är lämnat kvar. De historiska lämningarna kan vara många.

På svenska: Förstå kunskapskraven Att utveckla ett resonemang i svenska Att resonera om något innebär att du fördjupar din åsikt genom att förklara hur du kom fram till den. Det här är något som du har stor användning av att kunna i skolan, men också på fritiden när du ska argumentera för...

Sök i arkiven Enkel sökning: Skriv in ett eller flera sökord. Alla ord måste finnas med i posten för att ge träff. Trunkering: Använd asterisk (*) för att hitta ord med varierande ändelse. Från stenålder till nutid I Skandinavien har människor bott och levt i nästan 15 000 år och varje generation har lämnat spår efter sig. I modern arkeologisk forskning delas mänsklighetens historia in i olika tidsperioder. Mänsklighetens historia är lång. Arkeologens jobb är att studera och tolka de föremål, fragment och strukturer som finns kvar från det förflutna och sätta in dem i ett sammanhang.

Related: