background preloader

Slöjd + dator = sant

Slöjd + dator = sant
Slöjdlexikon Datorbaserade slöjdkurser för skoloreller privatpersoner. Låt datorn bli en extra kollega i slöjdsaleneller din egen lärare där hemma. Läs mer om priser mm... Slöjdportfolio En webb-baserad portfoliodatabas där lärareoch elever kan dokumentera sitt arbete.

http://www.slojd.nu/

Related:  slöjd

Skiveds Slöjdblogg När du går i sexan kommer du att få sy ett klädesplagg utifrån ett givet mönster. Du får välja på en överdel eller en underdel. Mål med arbetsområdet: Att du ska tillverka ett fungerande klädesplagg med hjälp av skriftlig och muntlig instruktion. Vilken miljöbov! Därför ska du välja bort fleece Plagg av polyesterfleece värmer skönt och torkar fort. Ändå finns det goda skäl att undvika materialet. Fleecen släpper nämligen ifrån sig mängder av miljöskadliga plastpartiklar vid varje tvätt.

365 saker du kan slöjda » #992 Tälj en penna i färskt trä! Visste du att man kan köpa blyertsstift och göra sina egna pennor? Annemarie har gjort en strålande bra beskrivning av hur du gör 7 vill slöjda detta Loading... Dela detta tips Här följer en beskrivning på en ”svamppenna”. I huvudet på en slöjdlärare Jag har ju under några år byggt upp en flippad slöjdundervisning på Särlaskolan och det har fungerat bra. Stundtals har jag flippat undervisningen och stundtals har jag inte det men jag har alltid haft flippad undervisning i tankarna. Jag har skrivit om det förut men kort gick min undervisning ut på att eleverna (som alla jobbade med egna projekt) dokumenterade sin process i loggboken i vår lärplattform.

SLÖJDTIPS SVARVMEDBRINGAREN Jag har sen mitten av 1990 talet spänt fast svarvämnen med en egenhändigt tillverkad medbringare. Denna är utsvarvad i en bit björk och isatt i en patron. När eleverna skall svarva, kapar de svarvämnet i geringssågen, borrar med ett äggborr alternativ om de skall svarva en burk, ett 40 mm bottenborr. FÖRDELAR: Man slipper att "sticka" i ändarna. Hålet blir centrerat direkt. Ta makt över tekniken Ett dissekerat datorchassi ekar tomt. Dess beståndsdelar ligger utspridda på arbetsbordet. Med koncentrerad blick och djupt krökta ryggar inspekterar Simon Schön och Samuel Flinkman, i klass 8A på Montessoriskolan i Onsala, standarden på teknikaliteter som moderkort, ramminnen och fläktar.

Flippad slöjdundervisning Jag flippar delar av min undervisning för att möta mina elever där de befinner sig i sin utveckling. För ett antal år sen när jag var relativt nyutbildad så hade jag en ganska klar plan för hur jag ville att min undervisning skulle se ut. Eleverna skulle jobba med enskilda projekt inom det område de själva ville(behövde) utvecklas i och i eget tempo. Jag insåg ganska snabbt att jag inte lyckades genomföra det så. Jag hade ett antal elever som en svans efter mig i salen som inte visste hur de skulle gå vidare. Lust och olust i textilslöjd Här följer en intervju med Stina Westerlund, Umeå universitet. I slutet av texten finns en diskussionsfråga som mer än gärna kan följas upp i kommentarsfältet nedan. Uppgivenhet, glädje, panik och stolthet – arbetsgången i ett slöjdprojekt är nära förknippat med känsloyttringar. I sin forskning undersöker Stina Westerlund vad lust och olust har för betydelse för elevers upplevelse och lärande i textilslöjd. Vi har nog alla varit med om det.

verktyg Här i min slöjdsal kan det vara bra att ha koll på verktygen. Klicka på länken nedan och sen kan du peka eller klicka på en markering vid ett verktyg så ser du namnet eller en film om verktyget. //www.thinglink.com/card/964965011820642305 Nu när höstterminen är igång så kan det vara bra att friska upp kunskaperna om verktygen. 365 saker du kan slöjda » I det fria 3 vill slöjda detta Loading... 11 vill slöjda detta 6 vill slöjda detta

Related: