background preloader

Slöjd + dator = sant

Slöjd + dator = sant
Slöjdlexikon Datorbaserade slöjdkurser för skoloreller privatpersoner. Låt datorn bli en extra kollega i slöjdsaleneller din egen lärare där hemma. Läs mer om priser mm... Slöjdportfolio En webb-baserad portfoliodatabas där lärareoch elever kan dokumentera sitt arbete.

http://www.slojd.nu/

Related:  SlöjdslöjdHemsidor

Virkad uggleruta - mönster - Crochet owl square pattern Nu har jag äntligen fått till en uggleruta som är en ruta. De tidigare har haft andra stolpar, antal och varit 6 kantiga och 8 kantiga men ingen som är en vanlig hederlig fyrkant. Så efter mycket virka, repa upp, virka och repa upp så fick jag då till sist till en ruta. Det finns många ute på nätet men detta är min version och den vill jag dela med mig till er. Har gjort en tutorial så det skall bli lättare för er att göra denna gulliga uggla. Om man vill variera sig så kan ju man bara göra en rund ring utan öron, ögon och näbb, så har ni fort en pläd eller kudde.

Handarbetaren ”Du skulle kunna sälja dina stickade tröjor” säger någon. Jag tänker (som vanligt, alla tänker vi idag som ekonomer (är koppen dyr)) svara att tiden det tar inte skulle motivera arbetet. Men säger istället att ett av mina barn behöver en tröja så jag stickar en tröja. ”Varför sticka när det går att köpa?” frågar någon annan. Varför? Skiveds Slöjdblogg När du går i sexan kommer du att få sy ett klädesplagg utifrån ett givet mönster. Du får välja på en överdel eller en underdel. Mål med arbetsområdet: Att du ska tillverka ett fungerande klädesplagg med hjälp av skriftlig och muntlig instruktion.

Vilken miljöbov! Därför ska du välja bort fleece Plagg av polyesterfleece värmer skönt och torkar fort. Ändå finns det goda skäl att undvika materialet. Fleecen släpper nämligen ifrån sig mängder av miljöskadliga plastpartiklar vid varje tvätt. 365 saker du kan slöjda » #992 Tälj en penna i färskt trä! Visste du att man kan köpa blyertsstift och göra sina egna pennor? Annemarie har gjort en strålande bra beskrivning av hur du gör 7 vill slöjda detta Loading... Dela detta tips Här följer en beskrivning på en ”svamppenna”.

traditional use of wood En sak som jag har funderat på ett bra tag och som jag driver någon sorts försöksverksamhet kring är – tål slöjden påslag? Eller ska man helt enkelt sälja själv? Under sommaren har jag haft fullt upp att tälja mina köks-kit. Förra sommaren föddes idén att utveckla skedtäljandet och göra ett helt kit med redskap för köket/matlagning. I huvudet på en slöjdlärare Jag har ju under några år byggt upp en flippad slöjdundervisning på Särlaskolan och det har fungerat bra. Stundtals har jag flippat undervisningen och stundtals har jag inte det men jag har alltid haft flippad undervisning i tankarna. Jag har skrivit om det förut men kort gick min undervisning ut på att eleverna (som alla jobbade med egna projekt) dokumenterade sin process i loggboken i vår lärplattform.

Idébank för skolan — Slöjd Håller Här ger vi förslag på lektioner som hjälper eleverna att tänka, handla och göra konsumentsmart. Hållbart med slöjden som utgångspunkt och alltid i samarbete med andra ämnen i skolan. Lektionsidéerna aktiverar och stimulerar kunskapskravens förmågor - att prova, reflektera, förklara, analysera och omvärdera sina kunskaper. Svenskan involveras i alla lektionsförslag genom att eleverna söker information, läser, skriver eller berättar om sina arbeten. Elevens eget sökande efter kunskap stimuleras genom att vi hänvisar till länkar och webbsidor.

SLÖJDTIPS SVARVMEDBRINGAREN Jag har sen mitten av 1990 talet spänt fast svarvämnen med en egenhändigt tillverkad medbringare. Denna är utsvarvad i en bit björk och isatt i en patron. När eleverna skall svarva, kapar de svarvämnet i geringssågen, borrar med ett äggborr alternativ om de skall svarva en burk, ett 40 mm bottenborr. FÖRDELAR: Man slipper att "sticka" i ändarna. Hålet blir centrerat direkt. Hemslöjd, DIY och craftivism Brighton beskrivs ibland som Englands San Francisco, men när tåget rullar in på stationen känns det inte som någon särskilt spännande stad. Industriområden och byggnadsställningar som tornar upp sig, och inte minsta skymt av havet. Det är först när du kommer av tåget, och efter några kvarter befinner dig mitt i området North Laine som liknelsen går att förstå. På smala gator kantade av pastellfärgade hus ligger de vegetariska kaféerna, små bagerierna, vintageaffärerna, body piercingstudiorna och de ekologiska grönsaksförsäljarna tätt. Här är det lätt att vandra bort några timmar, eller sitta på en uteservering och dricka latte med sojamjölk och titta på det femtiotalsstylade rockabillyfolket eller punkare med grönt hår. Den slöjdintresserade behöver inte ha tråkigt här, utbudet av små hantverksgallerier och materialbutiker är stort.

Related: