background preloader

365 saker att slöjda

365 saker att slöjda

http://www.365slojd.se/

Related:  SlöjdSlöjdHemsidor

Dubbla fasta maskor - perfekt till grytlappar Hur man virkar dubbla fasta maskor Dessa maskor virkas nästan som vanliga fasta maskor men med två nedtag. Maskorna går endast virka i varvvirkning och passar bra till stadiga kanter eller arbeten du vill ha lite robustare eller stabilare, men det blir relativt stor skillnad på arbetet beroende på vilket garn/material du använder. Pröva att virka väskor, dynor, mattor, underlägg eller dylikt med dessa maskor. Hemslöjd, DIY och craftivism Brighton beskrivs ibland som Englands San Francisco, men när tåget rullar in på stationen känns det inte som någon särskilt spännande stad. Industriområden och byggnadsställningar som tornar upp sig, och inte minsta skymt av havet. Det är först när du kommer av tåget, och efter några kvarter befinner dig mitt i området North Laine som liknelsen går att förstå. På smala gator kantade av pastellfärgade hus ligger de vegetariska kaféerna, små bagerierna, vintageaffärerna, body piercingstudiorna och de ekologiska grönsaksförsäljarna tätt. Här är det lätt att vandra bort några timmar, eller sitta på en uteservering och dricka latte med sojamjölk och titta på det femtiotalsstylade rockabillyfolket eller punkare med grönt hår.

Så blir den gamla boken ett mobil- eller surfplattefodral Go’kvälls populära programpunkt Andra chansen är tillbaka! Först ut för säsongen är stjärndesignern Bea Szenfeld, som den här gången ger sig på ett helt annat material än de tyger hon brukar arbeta med. I handeln finns det hundratals olika varianter på fodral för att skydda mobiltelefoner och surfplattor. Men vore det inte roligare att göra ditt eget, helt personliga fodral? Go’kvälls designer Bea Szenfeld visar hur du på ett snabbt och smidigt sätt kan återanvända utslitna gamla böcker, så att din läsplatta verkligen ser ut som en platta för läsning!

åk 4slöjdblogg Snapphaneskolan I höstas fick alla elever på elevens val åk 4-6 i uppgift att sy två blockrutor, se arbetsbeskrivning här. Det har tagit sin tid att göra klart monteringarna men nu äntligen är de klara. En med mest enfägade tyger. En med mest mönstrade tyger. Båda en vitamininjektion att titta på och storleken är ungefär 80x80 cm. 365 saker att slöjda » Textil 3 vill slöjda detta Loading ... 2 vill slöjda detta 1 vill slöjda detta 7 vill slöjda detta

traditional use of wood En sak som jag har funderat på ett bra tag och som jag driver någon sorts försöksverksamhet kring är – tål slöjden påslag? Eller ska man helt enkelt sälja själv? Under sommaren har jag haft fullt upp att tälja mina köks-kit. Så syr du en mössa av gamla gosedjur Allt går att återanvända – det är bara fantasin som sätter gränser. Så varför inte sy om ett gammalt gosedjur till en ny fin mössa? Vintern nalkas och så här års blir öronen lätt frusna. gör mjukisdjur av gammal strumpa gör mjukisdjur av gammal strumpa Bloggen har flyttat. Du hittar inlägget här. Kanske gillar du: Utbildningsmaterial om hållbart mode - Sveriges Konsumenter På den här sidan kan du ladda ned vårt utbildningsmaterial om hållbarhet och kläder. Materialet består av sjutton lektionerna på fem teman: Konsumentmakt, Materiallära, Normkritik, Schyssta kläder och Skapa och laga! Antingen laddar du ned materialet i sin helhet HÄR eller så laddar du ned de teman du är intresserad av. Vi tror att materialet går att använda på olika sätt, som lektioner var för sig, som delar av längre teman eller som komplement till praktiska övningar. Vi hoppas att ni använder dem på det sätt som passar er och anpassar innehållet efter era idéer och behov.

Handarbetaren ”Du skulle kunna sälja dina stickade tröjor” säger någon. Jag tänker (som vanligt, alla tänker vi idag som ekonomer (är koppen dyr)) svara att tiden det tar inte skulle motivera arbetet. Men säger istället att ett av mina barn behöver en tröja så jag stickar en tröja. ”Varför sticka när det går att köpa?” frågar någon annan. Så förnyar du din gamla tröja Designern Marie Teike visar varför du inte ska slänga den gamla tröjan. Med lite inspiration kan den bli som ny! 1. Välj den tröja du tycker behöver förnyas och koftan som kan offras.

Vikarie, quiz och lite funderingar Igår förberedde jag för en vikarie som skall ha mina lektioner under ett par dagar då jag skall på utbildning. Att man ibland får lägga tid utöver arbetet, ledig tid, på att göra uppgifter åt vikarie kanske inte alltid är det bästa men jag väljer att göra uppgifterna så så att jag kan utnyttja dessa uppgifter vid terminslut då det finns behov av snabba uppgifter som tar en lektion eller två. Så även om jag planerar åt vikarien så gör jag samtidigt ett jobb åt mig själv.

Related:  SlöjdSlöjdSlöjd