background preloader

365 saker du kan slöjda

365 saker du kan slöjda

http://www.365slojd.se/

Så blir den gamla boken ett mobil- eller surfplattefodral Go’kvälls populära programpunkt Andra chansen är tillbaka! Först ut för säsongen är stjärndesignern Bea Szenfeld, som den här gången ger sig på ett helt annat material än de tyger hon brukar arbeta med. I handeln finns det hundratals olika varianter på fodral för att skydda mobiltelefoner och surfplattor. Men vore det inte roligare att göra ditt eget, helt personliga fodral? Go’kvälls designer Bea Szenfeld visar hur du på ett snabbt och smidigt sätt kan återanvända utslitna gamla böcker, så att din läsplatta verkligen ser ut som en platta för läsning!

Så syr du en mössa av gamla gosedjur Allt går att återanvända – det är bara fantasin som sätter gränser. Så varför inte sy om ett gammalt gosedjur till en ny fin mössa? Vintern nalkas och så här års blir öronen lätt frusna. gör mjukisdjur av gammal strumpa gör mjukisdjur av gammal strumpa Bloggen har flyttat. Du hittar inlägget här. Kanske gillar du:

Girl(g)ang Vad du behöver: Valfri kartong till venustecken, gärna lite tjockare. Jag valde silver pga fiint! Om girlangen ska skådas från båda håll, alltså inte hängas mot en vägg, kan en med fördel välja ett dubbelsidigt papper. Papper till schablon Penna Sax Tråd Lim 1. Rita venustecknet som du vill ha det. Så förnyar du din gamla tröja Designern Marie Teike visar varför du inte ska slänga den gamla tröjan. Med lite inspiration kan den bli som ny! 1. Välj den tröja du tycker behöver förnyas och koftan som kan offras. Så blir herrskjortan damunderkläder Stjärndesignern Bea Szenfeld tar hjälp av Carl-Einar Häckner för att sy trosor och bh av en gammal herrskjorta. Vet du inte vad du ska göra av skjortorna som skräpar i garderoben? Sy om den till underkläder! Go'kvälls designer Bea Szenfeld visar hur du på ett smart sätt kan återanvända kläder som du kanske inte trodde gick att ge nytt liv.

Virka en minirobot! Idag gästbloggar jag hos pysseltips.se. Där kan man bl.a. läsa lite mer om bakgrunden till mitt bokprojekt. Och så bjussar jag på ett mönster idag. Så blir byxan en ny fin klänning Allt går att återanvända. Designern Marie Teike visar nåt så galet som att sy om byxor till klänningar. I Go'kväll den 4/11 visar vår designer Marie Teike ett nytt sätt att ta vara på kläder som inte längre är så snygga. Så syr du:Skriv mallen av den storlek du vill sy klänningen i. Skriv ut i A3 för verklig och korrekt storlek. Om du vill sy klänningen efter en annan mall går det också bra, principen funkar för flera typer av klänningar.

Christmas Countdown #4 Randigt gosedjur Virknål: Nr 2,5Garn: 1 härva vit och gul Erica Laurell Organic Yarn "Greta", svart garn till ögon och mun.Material: Stoppningsvadd Man börjar att virka längst ner på kroppen:Lägg upp med vitt garn 25 lm och slut till en ring med 1 sm.Varv 1: Virka 1 lm, 25 fm om ringen.

Hej Regina! Pyssel Publicerad 16 maj 2014 Vår inneboende/Mattias bror/räddaren i nöden bjöd på gräddglass när vi som mest behövde det och glassen kom i en fin förpackning som jag tog vara på Med en mindre burk sparade jag ett lagom stort hål att plantera i och sen fyllde jag på med gips och lät stå i två dygn. Jag gjorde kanten ganska tjock för att den skulle bli hållbar och matcha den knubbiga formen i övrigt. När allt var supertorrt jämnade jag till ovansidan av kanten med ett fint sandpapper - Det bästa med Monthly Makers(förutom att jag själv får en spark i baken att testa på något nytt varje månad) är att jag har hittat till så många kreativa bloggar där skapande står högt i kurs. Jag trillade över ett inlägg härifrån med ett så sött bokstöd i betong. Jag älskar ju djur och försöker få in dem i min inredning på alla möjliga sätt. Men eftersom jag ännu aldrig testat att göra något i betong fick min variant bli i gips, lite mer lättarbetat och fantstiskt fint.

Frihet Arkiverat evenemang: 20 maj - 24 maj 2015 Lava Bibliotek & Verkstad • Fri Entré I all tid har människor kämpat för sin frihet.

Related: