background preloader

UR.se

UR.se

http://www.ur.se/

Prisomräknare från medeltiden till 2100 Prisomräknare från medeltiden till 2100 Tillbaka till Historia.se Knappa in en summa pengar, valutaenhet (före 1873 hade Sverige andra valutaenheter än kronan), året då denna summa pengar berör samt det år för vilket penningvärdet ska beräknas. Decimaltecken måste skrivas i punktform. Glöm inte att fylla i alla fält. Lärmodul "Dina digitala verktyg" - Kvutis Lärmodulen syftar till att ge dig en introduktion i arbetet med digitalt lärande i Svedala. Du kommer att få använda och bli förtrogen med dator, projektor och några olika digitala verktyg. I denna fortbildningsmodul ligger fokus främst på verktyg som du kan använda själv samt verktyg som du kan använda med en projektor i undervisningen.

Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. BEGREPPET DATALOGISKT TÄNKANDE Det är en ynnest att få diskutera med likasinnade men ändå lite oliktänkande personer, om ett ämne som ligger en närmast under huden. Oftast är jag i en situation där jag måste övertyga andra och då blir det sällan utrymme för att ta ett steg bakåt och vara den kritiska själv. Jag vet inte om det framkom under TV-inspelning, för även om vi fick tillfälle att diskutera fritt, var det ändå svårt att gå till djupet med det som bekymrar mig. Det jag brottas mest med är faktiskt begreppet datalogiskt tänkande.

Kunskapskrav 1 Eleven har kunskaper om kristendomen och de andra världsreligionerna och visar det genom centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna. Tabellen är en sammanställning av eget material, samt jämförelser hittade här, här och här. Judendom Kristendom Islam LIlla Gumman Lilla gummans sajt är byggd i WordPress, ett väldigt bra sätt att lätt och snyggt skapa en hemsida. Det finns massor av guider på nätet om hur man startar en hemsida i wordpress, men eftersom det är lite pyssel så tänkte jag att jag skulle göra ytterligare en guide för alla små gummor där ute på Lilla gumman-vis. Här kommer alltså en snabbkurs i hur man startar sin egen hemsida eller blogg.

Tyras fantastiska resa "Tyra är 10 år och har ingen att leka med. Hon har precis flyttat till ett nytt hus som ligger bredvid en sjö. Ibland går hon ner och badar i sin ensamhet. TÄNK OM Tänk om vi kunde se nyanlända elever som elever som är nyanlända! Se flerspråkighet som den tillgång det är för eleven och för samhället! Lägga myter, föreställningar och bristperspektiv på flerspråkighet åt sidan! Tänk om vi kunde se elevernas olika förutsättningar och behov och se alla nyanlända elever som unika individer med olika bagage, bakgrunder, framtidsdrömmar och visioner. Och sedan, med utgångspunkt i läroplan och skolans kompensatoriska uppdrag, anpassa undervisningen och fokusera på möjligheter genom att använda olika metoder, modeller och modern teknik för att skapa förutsättningar för elevens lärande. Precis som övriga elever på en skola, kan det finnas flerspråkiga elever med någon form av språkstörning.

Ett smidigt sätt att lära Vikingar, Kort om Vikingen De människor som levde i Skandinavien mellan ungefär 800-1100 efter Kristus har kommit att kallas vikingar, och tidsperioden just för vikingatiden. Ordet ”viking” tros betyda ”från viken”, alltså någon som levde vid eller brukade uppehålla sig vid vikar och fjordar. I vikingatidens Europa kom ordet att betyda ”pirat”, eftersom nordborna blev mest kända för sina plundringståg. Men vikingarna var också mycket skickliga handelsmän, hantverkare, berättare, diplomater och upptäcksresande. Orka plugga… en guldgruva för både lärare och elever! Du har väl inte missat UR:s YouTube-kanal Orka Plugga som slog upp portarna för ungefär två månader sedan? Det är en fin liten samling med filmklipp som vart och ett hjälper, underlättar och förklarar på något sätt. Det första filmklippet publicerades i slutet av januari och det tillkommer hela tiden nya filmer. Mina favoriter är helt klart filmerna där olika kunskapskrav förklaras på ett tydligt sätt med hjälp av exempel, men även filmerna där olika lässtrategier presenteras är otroligt bra. Idag finns det nästan 60 stycken filmklipp som är sorterade i tio olika kategorier:

Commons Arbetsmaterial- Nypon Nypon förlag vill öka möjligheterna att använda lättläst skönlitteratur i undervisningen. Det gör vi genom att komplettera alla våra böcker med arbetsmaterial. Materialet består dels av en handledning med tips och idéer till er pedagoger, dels av lektionsmaterial för eleverna. Elevmaterialen till de nyare svenska böckerna är utformade på lite annorlunda sätt. De består av skrivbara pdf:er. De fungerar både i dator, i surfplatta och i SmartPhones.

WalkFree.org

Related: