background preloader

Skolplus!

Skolplus!
Vi på Skolplus vet att lärande inte behöver vara tråkigt. Vårt mål är att skapa pedagogiska läromedel som kombinerar lärande med lekens glädje, som ger kunskap, stimulerar och ger eleverna lust att lära sig mer. Skolplus passar utmärkt att användas på digitala skrivtavlor oavsett märke. Allt material ligger på webben och kan användas från vilken dator du vill. Redan har tusentals lärare, svenska skolor och familjer valt att ha Skolplus som en del av undervisningen.

http://www.skolplus.se/

Related:  Flera ämnen

Papunets spelsidor Pussel 2 Ritprogram Grottorna vid Dimmornas flod Att ta hand om en hund Leta efter djuret Snigelspel 7 sätt att använda bloggar i skolan >Att blogga har blivit var mans sysselsättning. Många gör det i någon form och då ofta på fritiden. Jag har tidigare nämnt hur vi använder bloggar inom IT-programmet men presenterar här en lista på hur jag anser att en blogg kan användas i skolan för att utveckla undervisningen och skapa en mer kreativ läromiljö. ReflektionsbloggarVåra elever har skapat en personlig blogg där de reflekterar över sina studier och prestationer med jämna mellanrum. Detta är en nyttig process då de lär sig att fundera över vad de gjort och vad de lärt sig.

Bra hemsidor med gratis arbetsblad Gratisskola.se och gratisskole.dk är en fantastisk resurs med tusentals material och arbetsblad. På worksheet works skapar du skräddarsydda arbetsblad på ett kick! Här är det mest matematik som man kan använda. Prima julkalender Mysteriet med lussekatterna Klockan var bara 5 på morgonen men på Bageriet Bullen var bagarna i full gång med att baka. De hade redan 8 färdiga plåtar med lussekatter som senare skulle skickas till Mys och Jons skola. IKT i Skolan, del 28: Appar till Chrome Googles webbläsare Chrome används av fler och fler. Jag tror att många skolor kommer att köpa Chromebooks till sina elever de närmaste åren, vilket kommer att öka användningen av Chrome som webbläsare än mer. En sak som många inte tänker på är att det går att ladda ner appar från Chrome web store. I del 28 av serien tips på IKT i skolan tittar jag på appar som kan vara användbara.

Välkommen - Digitalis filosofi till hemsidan för boken Digitalis filosofi, utgiven på .SE:s förlag och producerad av Infontology. Det finns många uppfattningar om Internet och de möjligheter och konsekvenser som ”nätet” kan ha. Den här boken lägger ett pussel där bitarna utgörs av mänskliga relationer, datorer, tankemodeller och olika sätt att uppleva verkligheten.

Min undervisning Jag använder ofta arbetsscheman och fick en ide om att göra några i Canva. Så här blev de och här finns arbetsscheman som pdf för utskrift om så önskas. Varför arbetsscheman? För att det blir tydligare för elever och särskilt om de har diagnos inom NPF. Det är ett sätt att skapa struktur och lugn i klassrummet.

Hem - Samarbeta smartare - LibGuides at Linnéuniversitetet See guide in English. Detta är en guide till digitala verktyg som du kan ha nytta av i dina studier. Vi ger bara ett axplock och det finns säkert många bra verktyg som inte finns med här. Alla verktyg är gratis men vill du ha flera finesser och bättre lagringskapacitet har de flesta även en betalversion. I ditt kursarbete kommunicerar vi främst vi lärplattformen (MyMoodle) men de verktyg som presenteras här kan ses som komplement. Hör gärna av dig om du saknar något. Välkommen till LÄTT ATT LÄRA! Har haft mycket att göra. En del länkar är döda och jag tänker nu jobba med att uppdatera varje sida. En sida i taget. Snart ska hemsidan fungera som vanligt igen. Maila mig gärna tips om någon länk har dött.

Skolbanken Här delar pedagoger från hela landet på inspiration i form av tusentals pedagogiska planeringar, matriser och samtalsmallar. Du får vara med om du vill, det kostar ingenting att använda Skolbanken eller dess innehåll. Läs mer om Skolbanken » Zentangle Inte visste jag att det jag höll på med när jag pratade i telefon eller när jag satt och lyssnade på föreläsningar hade ett namn - Zentangle. Det som är så häftigt med Zentangle är att det går att göra väldigt enkelt och det går att utveckla i oändlighet. Dessutom är det väldigt avstressande, nästan meditativt (därav namnet ZEN-tangle) De som "skapade" Zentangle.

Related:  Pedagogik