background preloader

Anneliessenaste

Anneliessenaste
Related:  Nice sites & blogsBlandat

IKT Bloggen | Denna WordPress.com sajt är tänkt att inspirera till nytänkande och skapande! Canva och årshjul Har nu testat Canva ett par gånger och är helt såld! Har tittat på Canva tidigare men inte hunnit med att kika vidare utan den blev liggande i min "testa-sen"-mapp. Men för några veckor sen tipsade Niclas Vestlund i fbgruppen "IKT-verktyg", som jag har startat, om Canva och jag kikade på hans instruktionsvideo och kände genast att jag fick flytta upp denna på prioritetslistan =D Canva.com är grymt! Man kan göra posters, inbjudningar, facebookcovers osv, det finns färdiga mått att välja mellan, men man kan också välja egna mått på bilden. När man sedan valt kan man utgå utifrån färdigdesignade för inspiration eller skapa från noll. Det finns hur mycket gratisobjekt som helst att använda för att göra sin grafiska design riktigt proffsig. När man är klar med sitt projekt kan man ladda ner det antingen som .png eller .pdf Jag har under det senaste veckorna skapat massor av olika saker; Facebookcovers, Twitterheader, posters till vår filmfestival på skolan osv Så jag skapade denna: 1. 2. 3.

Furutorp goes digital IT-pedagog Om | Grej Of The Day AnsvarigaAnsvarig för sajten är Fredrik Sandström på Gäddgårdsskolan i Arboga som undervisar 8C i svenska. Även elever i 8C kommer att publicera GOTD på sajten. 8C:s unika världskarta SyfteKlass 8C reser i tid och rum när de fördjupar sin kunskap om kända personer, platser, saker och händelser. Grej Of The Day syftar också till att sprida devisen Kunskap är coolt. Genom att få mer kunskap om olika grejer gör det lättare att skapa en uppfattning om omvärlden och hur man ska förhålla sig till allt som händer (och har hänt). Varje vecka kommenterar eleverna grejerna och försöker göra kopplingar i (inferens) och utanför, till exempel till andra grejer eller liknande som de känner till. Sajten är till för att sprida kunskap bland elever, lärare, vårdnadshavare, släkt, vänner och övriga intresserade. (En länk till en artikel om GOTD där läraren Michael Hermansson berättar mer)

Digital i skolan An Ethical Island | How to Teach Without a Lecture and other fun abcteach: Printable Worksheets for Teachers, Common Core, Smart Board Cirkbloggen

Related: