background preloader

I huvudet på en fröken…

I huvudet på en fröken…
Apr1 Tänk vad härligt att man får luras hur mycket man vill en dag om året! Då måste man ju passa på… Förra gången jag hade en etta kom jag på ett (om jag får säga det själv…) fiffilurigt aprilskämt. Lagom när hela alfabetet har plöjts igenom bestämmer regeringen att det ska införas en till bokstav! Det är en konsumant som heter sche och utalas sch. Den är väldigt fin, men lite svår att forma… Denna bokstav kan nu användas i ord som choklad, sjö, stjärna…., tänk så praktiskt.

http://skolfrokenfraken.wordpress.com/

Related:  MatematikLärarbloggarBloggarBloggar

Montessorimaterial formpilar Ny vecka och nya möjligheter, min vecka börja med en ledig dag och det känns helt okej! I förmiddags besökte jag Fyrklöverns Montessoris nyöppnade förskola och skola på Gustavslund i Helsingborg, vilka underbara lokaler med mycket ljusinsläpp.Jag var med när Fyrklövern startade sin förskola i Ramlösa 2007 och har tidigare kollegor som arbetar i förskolan och skolan på Gustavslund idag, det var jätte skoj att träffa några av dem. Nytt materialJag har tidigare tillverkat en parövning med former som jag har mejla till måååånga läsare, ni kan läsa om materialet HÄR.I dag ska jag dela med mig av ett liknade material med pilar istället som ni SJÄLV LADDAR NER som pdf!! Materialet består av 16 pilar, 8 av pilarna har enkla former och 8 av pilarna har en bild av en sak som föreställer en form, korten bildar 8 par och är färgkodade. Följande former är med på pilarna:cirkeltriangelkvadratrektangelellipskubhexagoncylinder

Tanjas mammablogg Skoltips Våren 2015 1. Temafåglar Klicka på bilden för att komma till förklaring. Finns inte på alla. Fågel av barnens fot. Bokomslag på bloggen – vad får man publicera? Hur är det egentligen med upphovsrätten på bokomslag? Får man publicera ett bokomslag hur man vill på sin blogg? Webbstjärnan har undersökt saken och svaren är många. Efter supportsamtal med en lärare som driver en bokblogg visar det sig att samtliga förlag nedan tillåtit henne att publicera bokomslag i samband med bokrecension. För säkerhets skull: dubbelkolla genom att skicka ett mejl eller slå en pling till berört förlag. Vi på Webbstjärnan har märkt att det är många bidrag som innehåller bokrecensioner, och i vissa fall är de rena bokbloggar. ABC-klubben jobbar på! Jag har fått lite frågor kring hur vi gör med läsningen och arbetet med arbetsboken. Hur går vi igenom den nya läsläxan? Gör vi det efter jobbet med ny bokstav?

Spela Talpar - addition och subtaktion Klarade omgångar: 0 nivåerIntjänade kunskapspoäng: 0 poäng 3 minuter sedan: Någon hade problem på nivå 1. Talet 11 som tog 57 sekunder. 15 minuter sedan: Någon fick alla rätt på nivå 1. Talet 11 som tog 1 minut. Annas Klassrum Nu börjar vårt arbete med sagor lida mot sitt slut och jag tänkte skriva ihop en liten sammanfattning om hur mina tankar gått när jag planerade upp det här arbetet. Jag har tagit min utgångspunkt i cirkelmodellen som ni kan se här nedan, även om ni kommer märka att jag frångår den lite. Bilden är tagen från Anna Kayas film kring cirkelmodellen som jag länkat till i tidigare inlägg.

Språk och genus i skolan I torsdags fick jag möjlighet att lyssna till en föreläsning med rubriken Språk och genus av genuspedagog Lisa Andersson Tengnér arrangerad av Nätverket för läs- och skrivutveckling i Uppsala län. Jag gick dit, nyfiken och förväntansfull inför att bli påfylld, men om sanningen ska fram ändå lite lagom självgod. Tänkte att det här med genus kan jag redan. Inte minst eftersom jag just nu är mitt i ett tema som jag kallat Hon, hen och han på svenskan i en åtta.

Matteappar för barn - en översikt Det här är en helt unik sammanställning över de populäraste matteapparna för barn. Filtrera resultatet för att hitta fler appar för en viss åldersgrupp eller plattform. Vi är föräldrar och pedagoger som testar och rekommenderar bra och roliga appar för barn. På denna sida hittar du våra bästa tips på matteappar, uppdelade på egenskapar och sorterade efter popularitet.

Starta med färglära i åk 3 v.12 2015 I dag har vi startat upp ett litet tema om färglära med åk 3. Vi började med att prata om de fantastiska färgerna RÖD, GUL och BLÅ. Magiska färger som kan skapa alla andra… nästan! Det konstiga med dessa tre är man aldrig kan blanda andra färger så att man får de här tre. Grundfärger eller Primärfärgerna. Efter den lilla filmen fick alla elever varsin lite papptallrik.

Förutspå och skriva på dator i F-klass Under några fredagar har jag fått låna en grupp med 14 förskoleklassbarn i taget. Tidigare har jag berättat om hur vi läste ur Lyckostjärnans inledande kapitel, som vi gemensamt samtalade om och använde oss av olika lässtrategier. Till varje kapitel i Lyckostjärnan finns det en samtalsbild i A3-format, som man kan arbeta med på ett språkutvecklande sätt.

Related: