background preloader

Change your thoughts and you can change your world!

Change your thoughts and you can change your world!

http://frokenann.se/

Related:  bloggar om skola och undervisningFlera ämnenbloggar

Skolspråk Nykarleby RECALL - Coming back 70 konstnärer har gjort en utställning i Nykarleby. Det har de gjort för att de en gång studerat eller undervisat vid Nykarlebys konstskola. De vill nu ge något tillbaka till Nykarleby och har ordnat en konstutställning. Jag har valt att skriva om ett konstverk som är gjort av Kriztián Kristóf och Tamás Kaszás.

Hulya Basaran - digitala tips Upptäck och spara kreativa idéer Det finns mer att titta på ... Kom och titta på allt annat som finns här! Han skapar en oas på taket med Pinterest Gå med i Pinterest och hitta (och samla!) allt som inspirerar dig. tobiassolem.tumblr Utan stöd är vi alla usla lärare Det talas ibland om stjärnlärare, ni vet såna där som skriver böcker, får diverse epitet, prefix och ibland figurerar i media. Ibland är det lätt att luras av all fernissa som omger hela det spektaklet och ibland bryr sig några för många med för stort inflytande mer om denna fernissa än om det reella didaktiska virket. Jag kan vara en rent utsagt skitdålig lärare, ibland har jag såna där dagar som om det blev känt att jag hade dem, så skulle det rycka i ögonbrynen på min närmaste chef. Inte för att jag saknar utbildning, erfarenhet, förmåga, fakta, förtrogenhet eller epitet.

Charlotta Wastesons bollplank Jag hade glömt hur stökigt och tröttande det är med mässor. Allt sorl. Alla människor. Slamrandet. Köandet. Förväntningarna, glada överraskningar och besvikelser. Att tala inför andra - på riktigt Att stå inför sin klass och hålla ett förberett tal kan kännas ovant och konstlat för många elever ”Ofta jag kommer stå sådär och snacka inför folk sen när jag jobbar?!” Som gymnasielärare arbetar jag ofta med infärgning av den valda studieinriktningen. Att synliggöra förmågor och koppla dem till det kommande yrkeslivet är bland annat viktigt för att öka elevers motivation för skolarbetet.

Ewas länkar för lågstadiet Blandat Faktabanken Länkar med frågor och svar inom alla tänkbara ämnen. Kvutis - Kvalitet och Utveckling i Svedala Den 7:e januari möts vi på Malmö Live för en gemensam uppstart av det nya året. Dagen börjar 8.30 och avslutas 17.00. Under dagen kommer det att serveras lunch och fika. Anmäl eventuell specialkost senast den 18/12. Fortsätt läsa En bra början Fonologisk medvetenhet : LärandeLek För att kunna läsa måste man först förstå att ett ord består av flera olika ljud som sitter ihop. Fonologisk medvetenhet innebär att man förstår ett språks olika ljud och hur de förhåller sig till varandra och bildar ord. Ett barn som är fonologiskt medveten kan höra olika bokstavsljud i ett ord. Barnet kan rimma och säga hur första och sista bokstaven i ett ord låter. Barnet kan också hitta olika bokstavsljud inne i ord och hitta ord som liknar varandra.

annasklassrum Igår pratade vi om vad en kompost är. Där hade de flesta barnen full koll. Många hade en kompost hemma. Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna!

Related: