background preloader

Sandra Wissting

Sandra Wissting
De digitala verktygen är just verktyg. Ett hus byggs inte utan att det är någon som har tänkt innan och en tavla målas inte utan att någon håller i penseln. Denna någon är såklart pedagogen. Även om de tjänster jag har listat här är bra, så behöver de en pedagogisk tanke och instruktion för att blomma. Vilket är målet? Vad ska eleverna lära sig? Här har jag listat mina favoriter. /Sandra

http://sandrawissting.com/verktygsladan/

Related:  verktyg på nätetBloggarIKTappar och dator

Åtta gratis screencastprogram ~ Kilskrift Screencasting är en väldigt användbar teknik om du vill flippa klassrummet eller om du vill arbeta med digitalt lärande över huvud taget. Vad är då en screencast? Enkelt kan man säga att det är en teknik som gör det möjligt för dig att spela in precis det du gör på din skärm.

Pedagogiska tips och trix Internet Explorer 11 och Outlook Nedanstående är åtgärdat och gäller inte längre. Om du väljer att uppgradera till IE11 så fungerar för närvarande inte möjligheten att välja ”Detta är en privat dator” på och därmed ökad funktionalitet. För närvarande rekommenderas du att vänta med att uppgradera, alternativt använda Google Chrome eller Firefox istället. //Johan Tips – Lägga till direktåtkomst till Google drive Guide till Twitter Här är min guide till Twitter! Eftersom jag dels har använt Twitter så länge (både privat och åt företag) och dels ser att det fortfarande dyker upp så många nya ansikten tänkte jag att det var dags för en. Det är en djungel när man startar så jag har gjort en guide som jag hade velat läsa när jag var ny och nyfiken. Missa inte heller min guide med tips för företag på Facebook! Nu kör vi! Kom igång!

Google-klassrummet Vad är Google klassrummet och hur fungerar det? Google Classroom utifrån tre perspektiv "10 anledningar att börja använda Google Classroom i ditt klassrum nu" Systemet är designat för användning i skolan. I undervisningen Lisa Strandmark jobbar med ett- och tvååringar på Stjärnhimlens förskola på Hammarö. Varje år, i augusti-september, gör... Artikel

Digitala verktyg för formativ bedömning @ Nordström Education Skrivet av Daniel Nordström Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning. Sammanställningen kommer att uppdateras löpande. Följ oss på sociala medier eller på vår hemsida för att ta del av nya uppdateringar med tips på digitala verktyg. Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning. Bästa webbsidorna/apparna för att rita, skriva, måla på din skärm Ett webb-whiteboard. Gå in på sidan och börja skriva eller rita. Pixiclip PixiClip är en interaktiv whitebord som gör att du kan spela in din skärm och dela med dig av filmen. Du kan skriva eller rita med en penna eller en markör, radera saker, ändra färger och även lägga till bilder som du har laddat upp tidigare. När du gör dessa saker, kommer du också att kunna spela in din röst eller dig själv i tre minuter.

Hur Minecraft lärde min 9-åriga son med Aspergers att skriva och läsa Jag är medveten om att rubriken på detta blogginlägg är aningen provokativ. Bra, det är meningen. Jag vill verkligen att du som jobbar inom skolan eller du som är förälder och (liksom jag) varit orolig för att barnet hellre vill spela spel än göra läxor och “lära” sig något ska läsa det här inlägget. IT förändrar skolan Vilka är de mest användbara verktygen för lärande? Jane Heart har sedan 2007 sammanställt en lista över de hundra bästa verktygen för lärande. Hela listan kan du hitta på Centre for Learning & Performance Technologies, här har jag tagit med… Idag föreläser jag i Luleå på Hotell Nordkalotten om sociala medier i undervisningen på konferensen ”Skolan i Fokus”- och här kommer en del referenser och länkar för dig som vill gå vidare.

Media Smart för gymnasiet - Media Smart Media Smarts läromedel för gymnasiet består av två lektioner som syftar till att ge eleverna en fördjupad kunskap om reklam, pr, information och andra budskap samt om varumärken, företagens egna såväl som det personliga varumärket. Lektionerna vänder både sig till dig som är lärare, som vill arbeta med materialet med din klass, men även till dig som är gymnasieelev och ska göra ett självständigt projektarbete. Målet är att eleverna med hjälp av Media Smart ska kunna veta vad som skiljer reklam från information, att kritiskt kunna granska ett reklambudskap, samt att tyda och tolka vem som är avsändaren till ett budskap. Kort och gott vill vi utbilda morgondagens smartaste konsumenter!

Aktivera och engagera dina elever - några IKT-tips Så här i slutet på terminen börjar många längta efter sommarlov. Då kan det vara bra att skapa lektioner där elevernas aktiveras och engageras. I det här inlägget kommer jag att lyfta tre olika IKT-tips som du kan använda med dina elever i din dagliga undervisning. Canva och årshjul Har nu testat Canva ett par gånger och är helt såld! Har tittat på Canva tidigare men inte hunnit med att kika vidare utan den blev liggande i min "testa-sen"-mapp. Men för några veckor sen tipsade Niclas Vestlund i fbgruppen "IKT-verktyg", som jag har startat, om Canva och jag kikade på hans instruktionsvideo och kände genast att jag fick flytta upp denna på prioritetslistan =D Canva.com är grymt!

Related: