background preloader

Webbguiden - lärarens vägvisare i Internet-djungeln!

Webbguiden - lärarens vägvisare i Internet-djungeln!

http://www.outlook.se/webbguiden/

Related:  Bloggar

Bokomslag på bloggen – vad får man publicera? Hur är det egentligen med upphovsrätten på bokomslag? Får man publicera ett bokomslag hur man vill på sin blogg? Webbstjärnan har undersökt saken och svaren är många. Lesson Plans Home › Classroom Resources › Lesson Plans We have hundreds of standards-based lesson plans written and reviewed by educators using current research and the best instructional practices. Find the perfect one for your classroom. Standard Lessons See All Standard Lessons SLI.SE Välkomna till AV-media Falun Vi har stängt onsdag den 18 februari, föreläsning och VM start står på schemat. Torsdag öppet som vanligt. Språk och genus i skolan I torsdags fick jag möjlighet att lyssna till en föreläsning med rubriken Språk och genus av genuspedagog Lisa Andersson Tengnér arrangerad av Nätverket för läs- och skrivutveckling i Uppsala län. Jag gick dit, nyfiken och förväntansfull inför att bli påfylld, men om sanningen ska fram ändå lite lagom självgod. Tänkte att det här med genus kan jag redan. Inte minst eftersom jag just nu är mitt i ett tema som jag kallat Hon, hen och han på svenskan i en åtta. Men som vanligt är den vanligaste fördomen att man inte har några fördomar.

iMoviemanual för nybörjare Jag har skapat en manual för nybörjare till appen iMovie. Den tar upp en del av, enligt mig, de viktigaste funktionerna att känna till för att komma igång. Manualen har bilder och beskrivningar för funktionerna i iMovie när man vill skapa en film eller trailer. iMovie rymmer så mycket mer, men har du väl startat, kommer du att själv upptäcka finesser under resan. feedback och enkla enkäter Förutspå och skriva på dator i F-klass Under några fredagar har jag fått låna en grupp med 14 förskoleklassbarn i taget. Tidigare har jag berättat om hur vi läste ur Lyckostjärnans inledande kapitel, som vi gemensamt samtalade om och använde oss av olika lässtrategier. Till varje kapitel i Lyckostjärnan finns det en samtalsbild i A3-format, som man kan arbeta med på ett språkutvecklande sätt. Bilderna kan man även kan få tillgång till digitalt och visa på smartboard.

English Prepositions Exercises on Prepositions Prepositions are short words (on, in, to) that usually stand in front of nouns (sometimes also in front of gerund verbs). Even advanced learners of English find prepositions difficult, as a 1:1 translation is usually not possible. hela_eng2 - Optimerad_portfolio_esp1216uppdat2014.pdf del 17 Ju mer man använder datorer i skolan, desto fler tillfällen kommer det att bli då lärare och elever publicerar texter och annat material på nätet. Det största problemet brukar då vara att man inte har rättigheter till de bilder som man tänkt använda. Ett sätt att lösa problemet är att fotografera själva och använda egna bilder, men det är inte altid möjligt. Behöver man en bild som illustrerar antikens Grekland är det inte lätt att hitta något att fotografera som fyller syftet. En annan lösning är att använda andras fotografier om de har en CC-licens (se för mer information om vad en Creative Commonslicens innebär). Nedan listar jag ett antal tjänster på nätet som ger tillgång till fotografier som man kan använda.

.Det är på fritids det händer. Att beskriva en tematisk fritidspedagogisk process som spänner över både skol- och fritidstid och som innehåller en stor portion elevdemokrati, lärande lek och flödande fantasi. Det är inte alltid helt lätt. Här visar Johanna både hur ett sådant härligt projekt kan se ut, få breda ut sig och ta plats under elevernas hela dag, och hur dokumentationen av en sådan process kan se ut i bloggform. Varsågoda! Allt började under vårt tema i återvinning, jag gick ner i halvklass och vi pantade burkar och varje halvklass fick ungefär 25 kr var att handla för.

Related: