background preloader

Blandat

Facebook Twitter

Toy Bricks & Sets. Custom Hockey Warrior Premium Blanket- Blankets by Expired Collection, Fleece Blanket, Throw Blanket, Bedding, Personalized Gift: Amazon.ca: Tools & Home Improvement. Sommarkransar – Google Drive. Extraordinary Moments In Ordinary Lives The Hooters Fan Tribute 2020 ebook. Dimbar LED 2500K 30lm G9 0,3W - lamportillallt. Dimbar LED lampa med G9 sockel.

Dimbar LED 2500K 30lm G9 0,3W - lamportillallt

Ger ett gyllengult ljus, 2500K, som motsvarar 5W glödlampa. LED lampor sparar energi. Med samma mängd ljus sparar du ca 85% energi jämfört med glödlampor. LED lampor har längre livslängd. - Planering år 6. - NO mellanstadiet. - Planering år 4. Våra små klasssrum – Google Drive. - Laggarbergs skola - systematiskt kvalitetsarbete. - Laggarbergs skola - systematiskt kvalitetsarbete. Vill du bli smartare? Create better lessons quicker. Såpbubblor - mormors recept på egna! - Tuxer. Alltså, såpbubblor – hur kul är det inte?

Såpbubblor - mormors recept på egna! - Tuxer

Som motvikt till alla moderniteter plockar mormor under påsklovet fram hemmagjorda såpbubblor. Vi njuter av kreativiteten det väcker. Så kul, för både stora och små! De äldre barnen lär sig trolla och de mindre jagar glatt de färgglada bubblorna. Det är bara synd att det vackra är så svårt att fånga på bild… Mormors recept Det finns nog lika många recept som det finns såpbubblegörare… Mormor har en blandning som blir allra bäst om det får stå ett tag, gärna ett par dagar för bästa form. 0.5 dl glycerin (finns bl.a på Apoteket) 2 dl diskmedel (Mormor tycker Yes är bäst) 8 dl vatten en nypa socker Blanda försiktigt så att det inte bildas lödder.

00:01:00. Kärlekens kemi. Ulf Ellervik Ulf Ellervik Ulf Ellervik Krönika: Ulf Ellervik, professor i organisk kemi, Lunds universitet Tänk på ett slumpmässigt valt fyrsiffrigt tal, kanske 4352, och räkna sedan baklänges i steg om sju.

Kärlekens kemi

Snart är alla tankar som bortblåsta och hjärnan känns nollställd. Pedagogisk planering – Lathund. Pedagogisk planering är ett sätt för lärarna att göra det möjligt för eleverna och föräldrar att förstå hur arbetet i ett projekt, under en period eller under ett tema konkret hänger ihop med det som de ska lära sig och hur det är kopplat till läroplanen.

Pedagogisk planering – Lathund

Det kan också fungera som ett underlag för pedagogiska diskussioner och uppföljningar mellan pedagoger och i arbetslag.Allmänna råd Lärare bör dokumentera sina planeringar och uppföljningar så att de ger stöd för att genomföra, följa upp och utvärdera undervisningen,kommunicera med elever och vårdnadshavare vad som är syftet med undervisningen och hur den ska genomföras,använda sig av effektiva rutiner och former för dokumentation som väl återspeglar elevernas kunskaper och som ger en grund för kommunikation av bedömning och betygssättning med elever och vårdnadshavare, samtse till att dokumentationen av elevernas kunskaper inte innehåller integritetskänsliga uppgifter. Allmänna råd. Kultursmakarna. Mars >><< Januari.

Kultursmakarna

Nouw. ClassroomScreen. Ärtpåsar skapar studiero! Att studiero är viktigt för inlärning och måluppfyllelse vet vi.

Ärtpåsar skapar studiero!

Hur man skapar studiero är däremot inte alltid så lätt. Vad vi menar med studiero skiljer sig också från pedagog till pedagog, från elev till elev och från aktivitet till aktivitet. På mina lektioner ser studieron helt annorlunda ut om vi tex arbetar med problemlösning i grupp jämfört med om vi färdighetstränar individuellt. Återkoppling som för lärandet framåt och 6 tankar till dig som vill arbeta medvetet med återkoppling i undervisningen. ”När elever söker, eller åtminstone är öppna för, återkoppling från eleverna om vad eleverna vet, vad det förstår , vad de gör för misstag, när de missuppfattar, när de inte är engagerade – då kan undervisning och inlärning synkroniseras och bli effektiva” (Hattie, 2009) Nyckelstrategi 3 handlar om feedback/återkoppling som för lärandet framåt.

Återkoppling som för lärandet framåt och 6 tankar till dig som vill arbeta medvetet med återkoppling i undervisningen.

Studier visar att mycket av den feedback eleverna får i skolan leder inte till ett ökat lärande. En lärare som medvetet arbetar med återkoppling drar nytta av varje situation – minut för minut, dag för dag – för att kunna ge eleverna relevant återkoppling. Mitt quiz. Google translate Här kommer 2 st texter som "google translate" översatt.

Mitt quiz

En svensk låt översatt till engelska samt en engelsk låt översatt till svenska. Kunskapsvägg åk 4-6. Nu har jag uppdaterat alla ämnen för åk 4-6.

Kunskapsvägg åk 4-6

Även här har jag ändrat det som är reviderat i Lgr 11 men jag har också hittat en del småfel samt gjort någon ny skrivning (ser ni några fel hör gärna av er då det är lätt att missa). Eftersom det är en hel del som är lika i de tre no-ämnena biologi, fysik och kemi så har jag även gjort en gemensam fil där jag har satt samman det som är lika i det centrala innehållet i samma moln. Det hittar du under bilden Biologi, Fysik och Kemi. På så sätt tar no mindre med plats när man sätter upp det. Språkstöttning med stödmallar. Som lärare har vi ibland mer eller mindre nytta av att använda oss av olika stödmallar för att stötta kommunikationen och tänkandet i ett klassrum.

Språkstöttning med stödmallar

Vi är många som framgångsrikt använder oss av det i klassrummet på ena sättet eller det andra. Jag tänkte helt kort bara visa på några stödmallar jag själv använt mig av och som jag rekommenderar lärare att använda i sina klassrum oavsett om de har språk; svenska, svenska som andra språk, engelska, moderna språk eller andra ämnen där de ska kommunicera för att visa om de förstått eller lära sig resonera kring ett innehåll för att utveckla flera olika tankekedjor. Seat-Based Sensory Strategies to Keep Students Seated and Focused - Special-ism. My daughters have only been back in school a couple of days now and they are already counting down the weeks until Spring Break! It seems really far away right now and they are wondering how they can make it that long without a break from school.

I remember that feeling – the January doldrums. This time of year can be the most difficult time for teachers to keep kids on task in school. Självbedömning The big five.docx. Skolbanken. Här delar pedagoger från hela landet på inspiration i form av tusentals pedagogiska planeringar, matriser och samtalsmallar. Du får vara med om du vill, det kostar ingenting att använda Skolbanken eller dess innehåll. Läs mer om Skolbanken » Om Skolbanken Skolbanken innehåller 10 000-tals exempel på planeringar, matriser och samtalsmallar. Olles skollänkar. Vi vill göra skillnad. Nackas kommunala skolors planeringsstöd för lärare åk 1- 9. Egna lärarreflektioner kring statiskt och dynamiskt tankesätt efter läsningen av Dwecks Mindset. Efter att jag läste ut Nottinghams bok Utmanande undervisning i klassrummet för #pedaläslyft var jag lite intresserad av att läsa vidare i Dwecks bok Mindset (Natur & Kultur 2015) som han bl a refererar till i Utmanande undervisning.

Jag har också sett boken delas i sociala medier så med en dag till förfogande började jag läsa för att ta reda på vad som gör boken så populär. Dweck börjar med att förklara varför hon var intresserad av att ta reda på varför vissa människor klarar av misslyckas och vad som får den att fortsätta. Han fyller ballongen med mjöl och klipper ett hål – resultatet är så smart. 1999 - 2014 Din lekplats på nätet! - Land och rike. Beskrivning En ganska stor cirkel ritas i sanden. Cirkeln delas in i lika många och stora tårtbitar som det finns deltagare i leken.

Tårtbitarna blir deltagarnas länder. Malberts melodier. "Första hjälpen"-kit för formativ bedömning @ Nordström Education. Frågebatteri - Google Dokument. Frågebatteri - Google Dokument. Vårt arkiv med bonusövningar och material till dina läroböcker. Majema - köp läromedel och kalendrar för lärare online. Fantastiska fakta - Vi i femman. Klassrumsregler. Lärmoduler för kollegialt lärande - Kvutis. Sök materiel » Gratis i Skolan.

Plugga bättre: Koncentration. Commons:FLIP/ämne. Recite. Välkommen till Acedu! Teaching Ideas - Free lesson ideas, plans, activities and resources for use in the primary classroom. Www.folkhalsan.fi/Global/VarVerksamhet/UngOchSkola/SkolanOchHalsan/Halsoverkstaden/Pausrörelsekort2.pdf. Checklistor. Anneliessenaste. Canva och årshjul. Grej Of The Day. Massor med märkliga fakta.

Mjölkbaksidor - Arla. Primary resources for teachers. Abcteach: Printable Worksheets for Teachers, Common Core, Smart Board. ActivityVillage.co.uk - Kids Crafts, Colouring Pages, Printables, Puzzles, Worksheets and Holiday Fun!