background preloader

iPad Studiecirkel

iPad Studiecirkel

http://ipad.skola.malmo.se/

Related:  iPadIktblandade bloggarikt

iPad som hjälpmedel-5 i topp Med stöd av it kan du idag förenkla många vardagliga rutiner. För att göra it tillgängligt för fler och för att möta den enskildes behov behöver du ibland göra individuella anpassningar. För många människor kan det personligt anpassade it-miljön vara av avgörande betydelse för framgång och upplevd livskvalitet. IKT i skolan, del 19: Hitta appar till iPad som du kan använda i undervisningen Många skolor satsar på att köpa in iPads till eleverna. I Sollentuna kallar vi dem för lärplattor, dels för att markera att de ska användas till inlärning i skolan och dels för att inte förknippa verktygen vi använder med ett visst märke. En lärplatta har ett antal appar förinstallerade när man köper den, men man behöver hitta och installera andra bra appar. Detta är ett arbete som är nog så knepigt, då det i App Store finns över 1 miljon appar. Det finns i huvudsak två sätt att lösa det här problemet: 1.

Peer Instructions med Plickers. Två engelska ord i den svenska skolan och jag har inte ens engelskan i min årskurs fyra. Det kanske kan kännas lika konstigt som att man jobbar med The Big Five utifrån vår läroplan. Den kommentaren har jag fått från föräldrar och det är ju en intressant tanke.Flipped Classroom är man ju vänt om till flippat klassrum, så vilka ord väljer vi istället för Peer Instructions och Exit tickets? Jag har fastnat för tanken av att använda Peer Instructions, jag hade en egen variant av detta, men grupparbeten och få alla i gruppen att förstå frågan och svaret man kommit fram till innan man fick svara. Men efter att varit att startat upp matematiklyftet och använt sig av detta och sedan sett föreläsning med Daniel Barker och läst hans bok Flipped Classroom så har jag fastnat för det ännu mera. Nu har jag kommit igång och förstår att det här är det bästa sättet för mig att komma närmare en till en för att göra dessa flervalsalternativen.

Penzu: Online dagbok/anteckningsbok Här kan du som lärare skapa ett konto och dela med dig av lösenordet till eleverna så att alla kan skriva och samla anteckningar eller eleverna kan ta online-anteckningar och lägga in bilder och/eller skriva ut dem. Anteckningarna kan delas privat eller offentligt. tar ton iPadpedagogen tar ton Snapguide Lördag 6 December 2014 Tillägget AppWriter: Utmärkt talsyntes till Google Chrome Det är många skolor som köper in Chromebooks till sina elever. Detta är en billig dator som bygger på att eleverna jobbar i det s.k. "molnet". Skolstil Idag använde 5-6:orna appen Skolstil som blev appen School Font när vi ställde in iPaden på engelska. Det skrevs, lyssnades, jämfördes, skrevs av, lyssnades igen och igen och igen. Jag tror verkligen på School Font som en del av undervisningen i engelska. Så här tyckte eleverna:

Att använda plickers Det blev ett nytt rekord efter att jag tipsade om hur man kan använda plickers och berättade om hur jag tycker att det fungerar. Det var mer än dubbeln så många som läste på min blogg under den dagen. Det var mycket roligt. Inlägget: Det kom även frågor om hur man gjorde osv. Inspiration ipad i skolan Här kommer jag att presentera några appar i varje ämne. Fler appar, utvärdering och priser hittar ni på dessa sidor:www.skolappar.nuwww.kunskapsplattan.sewww.pappasappar.nu Skapande appar: SLI.SE app – Titta på film på AV-Media är inspirerande till att själv skapa. Detta är en iphoneapp, ge eleverna elevinlogg .

Related: