background preloader

Hur sätter lärare betyg?

http://www.youtube.com/watch?v=bo5VCTyZ0NA

Related:  kristinaklemptceciliademaeckerriikkamalmbergBFL och lärande4mentorskap

Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök Pasta är det bästa jag vet. Förr tyckte jag att Barilla var det enda alternativet och ratade den färska pastan som man kunde köpa i affären. Jag tyckte den var för mjölig och kladdig, men när jag blev med pastamaskin och började göra egen pasta, så ändrade jag uppfattning helt. 10 sajter med gratis bilder du kan använda fritt Ibland kan det bli stopp i den kreativa processen. Du har inte tid att ta med dig kameran ut och fota en höstlig park som ska komplettera dagens inlägg. Eller så behöver du några enkla bilder att varva din PowerPoint-presentation med. Det är då royaltyfria bilder med Creative Commons-licens passar perfekt. Sanna har tidigare berättat om de olika CC-licenser som finns och vad som krävs för att få använda dessa bilder.

Kritik av formativ bedömning Science exists, moreover, only as a journey toward truth. Stifle dissent and you end that journey. – John Polanyi, Nobelpristagare i kemi I min värld och i min uppfattning har det här med formativ bedömning varit ganska oproblematiskt. Att ge eleverna återkoppling har alltid varit nåt jag gjort och nåt mina kollegor gjort. Jag har sett det som ett av många sätt att se eleverna och försöka påverka deras lärande i en positiv riktning – mot ökad självkänsla och ökad autonomi. 106 (Svensk ordlista) Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Några vanliga förkortningar - Romerska siffror - Likaljudande ord << prev. page << föreg. sida << >> nästa sida >> next page >> Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error?

Hemgjord pasta, raviolirecept, tortellinirecept Tortellini och ravioli - recept på hemgjord färsk fylld pasta. Den som knådar på något gott… Tortellinirecept, raviolirecept och pastarecept för dig som vill göra egen fylld pasta. Hemgjorda tortellinis och raviolis. Fyllda pastakuddar med färskost, örter, skaldjur eller kött. Fylld färsk pasta blir lätt en av de godaste pastarätterna. Med pesto, smör, olivolja, smaksatt creme fraiche, grädde eller tomatsås blir den snabbt en hel rätt – pastan är ju redan fylld!

Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb Jag hoppas att du har övergett webbläsaren (det du klickar på när du öppnar internet) Internet Explorer och nu använder en modernare webbläsare. Tyvärr envisas de flesta IT-avdelningar med att Internet Explorer är det som ska vara förinstallerat. Personligen använder jag nästan alltid Chrome. Att använda Chrome har många fördelar. Framförallt gillar jag de tillägg som finns och som underlättar mitt arbete. Skolan under ytan : en bok om arbetssituationen inom svensk skola - Johan Hae... Den senaste terminsavslutningen var den trettiosjätte i ordningen då författaren återigen kunde konstatera att gränsen till utmattning var hårfin. Inom svensk skola idag råder vanmakt, stress och oro. Rötterna till detta tillstånd tror författaren beror på pedagogernas och skolledarnas komplexa och betungande arbetssituation. Boken är ett försök att beskriva olika drivkrafter bakom den rådande arbetssituationen, hur olika faktorer samverkar och förstärker varandra. I första delen, Under isen, behandlas lärares arbetssituation och uppkomna förändringar de senaste 30 åren. Andra delen, I strömmen, tar upp aktuella processer och vägval för skolan.

LegiLexi Ordförrådet är avgörande för läsförmågan I skolan möter eleverna redan från början ord som inte ingår i vardagliga samtal. Det gäller både ord som är knutna till olika skolämnen och ord som har med själva skolsituationen att göra. Tema: The Wedding Trip Hej Många frågar hur vi planerade temat till The Wedding Trip och här kommer en sammanställning! Mina kollegor, Maria Ekelund och Marie Hansson, och jag har allihop 9or i år. Vi bestämde oss för att göra ett större projekt där alla eleverna var inblandade. På vår skola har vi nivågruppering och de elever som behöver mycket tydlig struktur och som fokuserar på att nå målen i engelska deltog inte.

Related:  FöräldramötebetygBedömning