background preloader

Kristinaklempt

Facebook Twitter

Kristina Klempt

Lions

När en anhörig dör – saker att tänka på. Väsbypolitikern avgår efter nazist-uttalanden. Best Tuscan Butter Salmon Recipe - How to Make Tuscan Butter Salmon. There's a reason this is one of our most popular recipes of all time. The tomato-and-basil cream sauce with Parmesan is unbelievably dreamy. Outside of the Delish test kitchen, we make it often for friends and family because we love it so much. For more healthy dinner ideas, check out our other easy salmon recipes. Advertisement - Continue Reading Below Yields: 4 servings Prep Time: 0 hours 10 mins Total Time: 0 hours 45 mins.

10 tips för personlig produktivitet – Westander. Minfot. 5 Ingredients – Quick & Easy Food recipes. Lågaffektivt bemötande – När och varför. Att vissa elever i skolan kräver ett extra bra bemötande för att inte hamna i bråk och/eller problemskapande beteende är inget nytt.

Lågaffektivt bemötande – När och varför

Men varför kan “vissa” elever lättare och på ett mer adekvat sätt hantera alla de sociala, inlärningsmässiga och beteendemässiga krav som ställs på dem i skolan? – Jo, enligt forskningen för att de kan. De har de färdigheter som krävs för att göra det. Lucifer: lucifer + chloe. Extra anpassningar för elever. Extra anpassningar kallas de ändringar vi i skolan gör för att möte enskilda elevers behov.

Extra anpassningar för elever

Som de flesta vet är elevernas behov av extra anpassningar växande. Och det är en möjlig orsak till att det med jämna mellanrum händer. Känslan att kontrollen över klassrummet inte är som det ska. Oväntat och skoningslöst drabbar det nog de flesta lärare. Kielisalkku. Ta rätt beslut i klassrummet.

Tips

IT. Blandat. Test. Sevärdheter I Belgien. När vi anordnade en tävling här på bloggen i samband med att vi fyllde 40 år kunde man en av dagarna vinna en resa till Bryssel.

Sevärdheter I Belgien

Den förbjudna religionens återkomst - Respons. Reformationen påverkade inte bara människors tro och mentalitet.

Den förbjudna religionens återkomst - Respons

Det var också en fysisk förändring som direkt berörde människor, byggnader, platser, föremål och ljudbilden i Sverige. I vissa delar liknar det hela en påtvingad kulturrevolution som bidrog till att ge den svenska makten en mer monolitisk karaktär. Men spår av katolicismen bevarades ändå i det lutherska Sverige, delvis som ett slags subversiv kontinuitet från medeltiden. Timelines and flowcharts. Lankskafferiet.org. Betygsexperten sågar digitalisering av nationella prov. Det är nationella provtider och rapporterna om fusk har avlöst varandra.

Betygsexperten sågar digitalisering av nationella prov

Som ett brev på posten kommer också varje år rapporter om skillnader mellan provresultat och betyg och att det ser olika ut på olika skolor – ett tecken på bristande likvärdighet. Som ett svar har därför röster höjts, dels för digitalisering och central rättning av proven och dels att göra de nationella proven mer styrande vid betygsättning. På onsdagen röstade till exempel riksdagen igenom ett förslag om att regeringen bör vidta åtgärder för att införa digitala och centralt rättade nationella prov. Ett förslag som stöds av Alliansen och Sverigedemokraterna och därmed av en majoritet i Sveriges riksdag. Home Page - The Michael Nyqvist Web Site.

Kostråd efter en GBP - normalkost - Levdittliv. Måltidsordning Mall för normalkost.

Kostråd efter en GBP - normalkost - Levdittliv

Tiderna är förslag. Och mängden över dygnet, är en bra lathund att få i sig. Anpassa kosten efter dina förutsättningar. kl 7.00 gröt på 1 dl havregryn och 1 dl mjölk blanda i blåbär tex och linfrön 1 msk samt äggkl 9.00 1 dl Kesella, med hallon, blåbär texkl 12.00 Kött,fisk eller fågel ca 100-125 g, wokade grönsaker qinoa en klick tzatsikikl 14.00 1 dl keso naturell ½ äpple, hasselnötter strö kanel överkl 16.00 1 ägg med lite grönsaker tex eller bär, frukt, kesellakl 18.00 kött,fisk eller fågel ca 100 g , sedan grönsaker, råris eller potatiskl 20.00 Matmuffins eller en smoothie, gör själv kan även tillsätta proteinpulver i dessa.Ca 1 1/2- 2 liter vätska per dygn (Vatten smaksatt med bär, frukt tex)ca 5 dl mjölkprodukter / dag inkluderas i matlagningen för enkelhetenAnpassade vitaminer förebygga vitaminbrister samt benskörhet efter din överviktsoperation.

Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb. Jag hoppas att du har övergett webbläsaren (det du klickar på när du öppnar internet) Internet Explorer och nu använder en modernare webbläsare.

Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb

Tyvärr envisas de flesta IT-avdelningar med att Internet Explorer är det som ska vara förinstallerat. Personligen använder jag nästan alltid Chrome. Att använda Chrome har många fördelar. Lärare bryter mot lagen med rörlig bild. Drygt 500 högstadie- och gymnasielärare har svarat på enkätfrågor kring upphovsrätt och rörlig bild.

Lärare bryter mot lagen med rörlig bild

Fler än sju av tio tror att upphovsrätten kränks medvetet eller omedvetet i undervisningen i dag, en siffra som förvånade Per Strömbäck, sakkunnig i digitala näringsfrågor för Film- och tv-branschens samarbetskommitté som ligger bakom undersökningen. – Det bekräftade våra värsta farhågor. Att det förkom visste vi, men att det var så omfattande kom som en överraskning, säger han. Per Strömbäck.Undersökningen visar att skolans film- och videoundervisning nästan är helt internetbaserad. 92 procent av lärarna anger att det oftast är via dator och internet som de visar film i undervisningen. Shoutouts som avslutande lektion för att summera året. I mitt Twitterflöde såg jag en uppgift som jag fastnade lite extra för.

Shoutouts som avslutande lektion för att summera året

Det var rubriken Shoutout på en film som mitt öga stannade upp vid. Jag klickade på länken och såg filmen nedan. “Shout-outs are such an effective strategy for anyone. You can throw them in anywhere. They’re easy, they’re quick.” pic.twitter.com/kUD29X3oL4— edutopia (@edutopia) 25 maj 2017. Bentwisch. Lärandematriser: Att få eleven att förstå - Johan Alm - böcker(9789172059801) 5 missar lärare gör – enligt senaste hjärnforskningen. Annika Nilsson och Lena Winqvist undervisar i svenska på Einar Hansen-gymnasiet i Malmö.

5 missar lärare gör – enligt senaste hjärnforskningen

De håller lektioner tillsammans, skriver läromedel tillsammans – och driver utbildning om hjärnsmart lärande för pedagoger tillsammans. De två lärarna har läst in sig på kognitions- och neurovetenskap och har möjlighet att konsultera personal på universitetet i Lund när de utvecklar sina metoder. Ef. Classroom Material Inspirera dina elever Vi delar din passion för att ständigt förnya och förbättra engelskundervisningen för dina elever. Därför erbjuder vi kostnadsfritt lektionsmaterial och andra resurser till dig som engelsklärare. Dessa inkluderar bland annat underlag för inspirerande lektioner och obegränsad tillgång till våra moderna språktester online.

Langers fyra faser med digitala verktyg. Jag avslutade mitt handledarskap för två grupper i Läslyftet med att koppla läsning, skrivande och aktiviteter till olika digitala verktyg. Med förhållandevis få (och enkla) verktyg kan läraren skapa möjligheter för både lärare och elev att planera, presentera, producera och kommunicera. Dessutom går det att koppla Langers fyra faser till olika verktyg: Orienteringsfas: Använda filmer, bilder och elevernas egna ord som ingång för att etablera ett sammanhang och intresse.Förståelsefas: Ställa frågor som hjälper eleverna att förstå texten.Återkopplingsfas: Synliggöra elevernas tankar.

Använda dem i undervisningen.Överblicksfas: Skapa samtal och aktiviter (t ex skrivuppgifter) som leder eleverna vidare i tanken. Vårdnadshavare, se till att underlätta ditt barns skolgång. Publicerad: 2017-05-08 För att vi i skolan ska lyckas med ditt barns utbildning måste du som vårdnadshavare hjälpa till. Se till att barnet sover och kommer i tid, ta del av information som skickas ut, hota inte personalen – och kom ihåg att skolan i dag inte är som den du gick i. Kära vårdnadshavare, du är mycket viktig för ditt barn och det är ditt livs viktigaste uppgift att vara förälder. Här är tio goda råd för att underlätta ditt barns skolgång: Så spar jag energi i skrivundervisningen. Jag får ibland frågan: Har du bara svenska? På gymnasiet? Ordlista. Visat på SETT - hur du KAN göra en Canva. Enkla ordmoln-verktyg.

Bästa webbsidorna för att göra videofilmer med stillbilder. Klassrumskommunikation - 1. Starta. 11 edtech trends to watch in 2017. En guide till Canva och Thinglink. Vad är Padlet och hur kan du använda det i undervisningen? WordArt.com - Word Art Creator. Mammas gnocchi med svamp och prosciutto. Läkaren: "De flesta föräldrar gör fel" - Samhälle. Citronsås till fisk - Byhäxan - Recept. Pasta med fläskfilé - Mitt kök. Äldre på Tallbackas äldreboende i Östersund har fått solrum. Betygssamtal utifrån checklistan i ESP - Mia Smith.

Elevinflytande under bedömningstillfället. 5 enkla övningar som kommer förvandla din kropp på bara fyra veckor - Hälsobibeln. Himmelsk Citronpaj med kokosmjölk (glutenfri, mjölkfri & utan tillsatt vitt socker) Stor guide: 15 sätt att använda appar i klassrummet. Ostkakan har bara 3 ingredienser och ALLA kan göra den! Nu tar den internet med STORM! Tagul - Word Cloud Art. Kazakh Singer Rises to Stardom in China in One Day. My House of European History. Hemgjord pasta, raviolirecept, tortellinirecept. Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök. Färsk pasta till ravioli, lasagne, tortellini och tagliatelle. Lektioner. Nearpod - Create, Engage, Assess through Mobile Devices.

Creative Commons Sverige. IKT-visättraskolan. Öka och stärka elevernas uthållighet. Pensionärsrabatter & seniorrabatter - Smart Senior. 17 Ways to Help Students With ADHD Concentrate. Entry and exit ticket – A4 by pnillaelander. Försöker du att gå ner i vikt? Du slösar bort din tid på gymmet. Det kan du göra med en 3D-skrivare. Happy Days Sea 02 Epis 02 Richie's Car. Läsreflektion genom att välja citat och delge tanke. Digitala verktyg. Att genomföra delprov som prövar skriftlig framställning på dator. Detta händer om du blandar 3 ägg med kvarg – resultatet är underbart. Hemköp. Mia Smith - ämnesspanare. A or B – Can you guess correctly? – tekhnologic. Kahoot – så fungerar det! – Patricia Diaz. Fem bra sätt att spara tid för lärare.

Planboard - Online Lesson Planner. Saffransrutor i långpanna - Mitt kök. Krämig kycklinggratäng - Mitt kök. 5:2-guruns nya diet för 7 dagar. IKT+engelska +halva gruppen i fyran□□□□□□✨ Skapa egna digitala övningar. Webbstjärnan. IKT-visättraskolan. Rödbetssallad - recept - Mitt kök. The Swedish theory of love. Julmust ger härlig sås till kycklingen. Sprend. AnswerGarden » ...- Plant a Question, Grow Answers! Generate a live word cloud with your audience. Papegojan och undantagsbestämmelsen. Recap.