background preloader

Kristinaklempt

Facebook Twitter

Kristina Klempt

Kostråd efter en GBP - normalkost - Levdittliv. Måltidsordning Mall för normalkost.

Kostråd efter en GBP - normalkost - Levdittliv

Tiderna är förslag. Och mängden över dygnet, är en bra lathund att få i sig. Anpassa kosten efter dina förutsättningar. kl 7.00 gröt på 1 dl havregryn och 1 dl mjölk blanda i blåbär tex och linfrön 1 msk samt äggkl 9.00 1 dl Kesella, med hallon, blåbär texkl 12.00 Kött,fisk eller fågel ca 100-125 g, wokade grönsaker qinoa en klick tzatsikikl 14.00 1 dl keso naturell ½ äpple, hasselnötter strö kanel överkl 16.00 1 ägg med lite grönsaker tex eller bär, frukt, kesellakl 18.00 kött,fisk eller fågel ca 100 g , sedan grönsaker, råris eller potatiskl 20.00 Matmuffins eller en smoothie, gör själv kan även tillsätta proteinpulver i dessa.Ca 1 1/2- 2 liter vätska per dygn (Vatten smaksatt med bär, frukt tex)ca 5 dl mjölkprodukter / dag inkluderas i matlagningen för enkelhetenAnpassade vitaminer förebygga vitaminbrister samt benskörhet efter din överviktsoperation.

Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb. Jag hoppas att du har övergett webbläsaren (det du klickar på när du öppnar internet) Internet Explorer och nu använder en modernare webbläsare.

Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb

Tyvärr envisas de flesta IT-avdelningar med att Internet Explorer är det som ska vara förinstallerat. Personligen använder jag nästan alltid Chrome. Att använda Chrome har många fördelar. Framförallt gillar jag de tillägg som finns och som underlättar mitt arbete. Lärare bryter mot lagen med rörlig bild. Drygt 500 högstadie- och gymnasielärare har svarat på enkätfrågor kring upphovsrätt och rörlig bild.

Lärare bryter mot lagen med rörlig bild

Fler än sju av tio tror att upphovsrätten kränks medvetet eller omedvetet i undervisningen i dag, en siffra som förvånade Per Strömbäck, sakkunnig i digitala näringsfrågor för Film- och tv-branschens samarbetskommitté som ligger bakom undersökningen. – Det bekräftade våra värsta farhågor. Att det förkom visste vi, men att det var så omfattande kom som en överraskning, säger han. Per Strömbäck.Undersökningen visar att skolans film- och videoundervisning nästan är helt internetbaserad. 92 procent av lärarna anger att det oftast är via dator och internet som de visar film i undervisningen. Shoutouts som avslutande lektion för att summera året. I mitt Twitterflöde såg jag en uppgift som jag fastnade lite extra för.

Shoutouts som avslutande lektion för att summera året

Det var rubriken Shoutout på en film som mitt öga stannade upp vid. Jag klickade på länken och såg filmen nedan. “Shout-outs are such an effective strategy for anyone. You can throw them in anywhere. They’re easy, they’re quick.” pic.twitter.com/kUD29X3oL4— edutopia (@edutopia) 25 maj 2017 En shoutout ska kort och gott fokusera på det som är bra och är ett sätt att främja för ett positivt klimat i klassen. Bentwisch. Lärandematriser: Att få eleven att förstå - Johan Alm - böcker(9789172059801) 5 missar lärare gör – enligt senaste hjärnforskningen. Annika Nilsson och Lena Winqvist undervisar i svenska på Einar Hansen-gymnasiet i Malmö.

5 missar lärare gör – enligt senaste hjärnforskningen

De håller lektioner tillsammans, skriver läromedel tillsammans – och driver utbildning om hjärnsmart lärande för pedagoger tillsammans. De två lärarna har läst in sig på kognitions- och neurovetenskap och har möjlighet att konsultera personal på universitetet i Lund när de utvecklar sina metoder. För Skolvärlden berättar Annika Nilsson om fem saker som lärare kan förbättra för att ge sina elever en mer hjärnsmart undervisning. Här kan du felsöka – och hitta rätt åtgärd för att förbättra undervisningen. Bristande studiero: ”Ett vanligt exempel som de flesta vet, men som många inte orkar brottas med är distraktioner i klassrummet. Åtgärd: Mobiler är förbjudna i klassrummet, locket på datorn helst ska vara nedfällt vid genomgång, och sociala kanaler stängda – precis som klassrumsdörren.

Ef. Classroom Material Inspirera dina elever Vi delar din passion för att ständigt förnya och förbättra engelskundervisningen för dina elever.

ef

Därför erbjuder vi kostnadsfritt lektionsmaterial och andra resurser till dig som engelsklärare. Dessa inkluderar bland annat underlag för inspirerande lektioner och obegränsad tillgång till våra moderna språktester online. Langers fyra faser med digitala verktyg. Jag avslutade mitt handledarskap för två grupper i Läslyftet med att koppla läsning, skrivande och aktiviteter till olika digitala verktyg.

Langers fyra faser med digitala verktyg

Med förhållandevis få (och enkla) verktyg kan läraren skapa möjligheter för både lärare och elev att planera, presentera, producera och kommunicera. Dessutom går det att koppla Langers fyra faser till olika verktyg: Orienteringsfas: Använda filmer, bilder och elevernas egna ord som ingång för att etablera ett sammanhang och intresse.Förståelsefas: Ställa frågor som hjälper eleverna att förstå texten.Återkopplingsfas: Synliggöra elevernas tankar. Använda dem i undervisningen.Överblicksfas: Skapa samtal och aktiviter (t ex skrivuppgifter) som leder eleverna vidare i tanken. Vårdnadshavare, se till att underlätta ditt barns skolgång. Publicerad: 2017-05-08 För att vi i skolan ska lyckas med ditt barns utbildning måste du som vårdnadshavare hjälpa till.

Vårdnadshavare, se till att underlätta ditt barns skolgång

Se till att barnet sover och kommer i tid, ta del av information som skickas ut, hota inte personalen – och kom ihåg att skolan i dag inte är som den du gick i. Kära vårdnadshavare, du är mycket viktig för ditt barn och det är ditt livs viktigaste uppgift att vara förälder. Så spar jag energi i skrivundervisningen. Jag får ibland frågan: Har du bara svenska?

Så spar jag energi i skrivundervisningen

På gymnasiet? Heltid? Ordlista. Visat på SETT - hur du KAN göra en Canva. På SETT visade jag i LR:s monter hur jag dels använder Canva men även hur du själv kan göra en Canva.

Visat på SETT - hur du KAN göra en Canva

Om du vill ta del av hur jag organiserat Canvorna utifrån förmågorna i mitt klassrum kan du kika här. Canva är en webbsida där du kan skapa posters eller bilder för t ex din undervisning, för blogginlägg eller inbjudningar. Jag använder mig själv ganska ofta av programmet som är både lättanvänt och gratis (om du väljer gratis varianterna). Då jag ofta delar instruktioner till eleverna i förväg så de kan ta del både innan en lektion, men även i efterhand, tänkte jag att för er som missade presentationen ska få möjlighet att ta del av den i efterhand via filmklippet nedan. Enkla ordmoln-verktyg.

Bästa webbsidorna för att göra videofilmer med stillbilder. Först väljer du still sedan lägger du bilder, text eller video. Resten sköter Animoto. Klassrumskommunikation - 1. Starta. Målgrupp: Lärare i grund- och gymnasieskola Sju timmar om klassrumskommunikation med digitala verktyg Upplägget av samtliga paket hittar ni här: Sju timmar om... Vad säger styrdokument? I läroplanerna för grundskola, grundsärskola, specialskola och sameskola skrivs i kapitel 1 under rubriken Skolans uppdrag: 11 edtech trends to watch in 2017. En guide till Canva och Thinglink. Jag höll för ett tag sedan en workshop för just Canva och Thinglink och jag har fått förfrågan om jag kan dela det jag gjorde då för fler vill lära sig använda verktyget. Kanske någon har nytta av att förkovra sig i detta under mellandagarna så jag delar det så kanske kreativiteten inför terminsstart sätter igång? Jag kör gratisversionerna och det räcker gott och väl.

Vad är Padlet och hur kan du använda det i undervisningen? Jag brukar ofta lyfta Padlet som ett bra verktyg för en rad olika pedagogiska syften jag tänkte här kort stanna upp vid några sådana syften. Först och främst är Padlet är en digital skrivyta för att kunna samla länkar eller tankar tillsammans så att man slipper skriva i ett dokument och på löst papper. WordArt.com - Word Art Creator. Mammas gnocchi med svamp och prosciutto. Läkaren: "De flesta föräldrar gör fel" - Samhälle.

Åse Victorin är mycket oroad av skärmanvändandet bland barn och unga i Sverige. I sitt jobb träffar hon många ungdomar som är stressade och deprimerade. – Det är så många barn och unga som inte mår bra och det här är en stor anledning, säger hon. LÄS ÄVEN: "Nu använder vi den jättemycket i pedagogiken" (plus) Svårare känna empati Hon har inget emot datorer och skärmar som arbetsredskap, men spelande, tittande och kommunicerande via skärmar är skadligt. Citronsås till fisk - Byhäxan - Recept. Passar framför allt till kokt fisk (lax, gös, hällefisk mm). Pasta med fläskfilé - Mitt kök. Äldre på Tallbackas äldreboende i Östersund har fått solrum. Nu kan de äldre på boendet njuta av sol och värme – när som helst, rapporterar SVT Nyheter. Betygssamtal utifrån checklistan i ESP - Mia Smith. Elevinflytande under bedömningstillfället. Vi har försökt att läsa de abrahamitiska religionerna på fyra veckor. 5 enkla övningar som kommer förvandla din kropp på bara fyra veckor - Hälsobibeln.

Himmelsk Citronpaj med kokosmjölk (glutenfri, mjölkfri & utan tillsatt vitt socker) Stor guide: 15 sätt att använda appar i klassrummet. Ostkakan har bara 3 ingredienser och ALLA kan göra den! Nu tar den internet med STORM! Denna kaka är så luftig och ljus och smälter i munnen.

Det blev snabbt en ny favorit när vi gjorde den. Tagul - Word Cloud Art. Kazakh Singer Rises to Stardom in China in One Day. ASTANA – Kazakh singer Dimash Kudaibergenov beat his opponents Jan. 21 in the first stage of the popular Chinese show “Singer 2017” and instantly rose to fame in China. Kudaibergenov, 22, was invited by the organisers and is the youngest participant, tengrinews.kz reports. He performed the song “SOS d’un terrien en détresse” in French after which he rose to stardom in China in just one day. Chinese mass media writes: “China is shocked by Kazakhs,” while Kudaibergenov’s name has been discussed all over social media in China.

Kudaibergenov’s manager Alpamys Sharimov told the media that the singer’s image has been changed to suit the show. “We have changed Dimash’s image so he would have a new look. My House of European History. Hemgjord pasta, raviolirecept, tortellinirecept. Tortellini och ravioli - recept på hemgjord färsk fylld pasta. Den som knådar på något gott… Tortellinirecept, raviolirecept och pastarecept för dig som vill göra egen fylld pasta. Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök. Pasta är det bästa jag vet. Förr tyckte jag att Barilla var det enda alternativet och ratade den färska pastan som man kunde köpa i affären. Färsk pasta till ravioli, lasagne, tortellini och tagliatelle. Lektioner. Nearpod - Create, Engage, Assess through Mobile Devices.

Creative Commons Sverige. IKT-visättraskolan. Öka och stärka elevernas uthållighet. Pensionärsrabatter & seniorrabatter - Smart Senior. 17 Ways to Help Students With ADHD Concentrate. Entry and exit ticket – A4 by pnillaelander. Försöker du att gå ner i vikt? Du slösar bort din tid på gymmet. Det kan du göra med en 3D-skrivare. Happy Days Sea 02 Epis 02 Richie's Car. Läsreflektion genom att välja citat och delge tanke. Digitala verktyg. Att genomföra delprov som prövar skriftlig framställning på dator. Detta händer om du blandar 3 ägg med kvarg – resultatet är underbart. Hemköp. Mia Smith - ämnesspanare.

A or B – Can you guess correctly? – tekhnologic. Kahoot – så fungerar det! – Patricia Diaz. Fem bra sätt att spara tid för lärare. Planboard - Online Lesson Planner. Saffransrutor i långpanna - Mitt kök. Krämig kycklinggratäng - Mitt kök. 5:2-guruns nya diet för 7 dagar. IKT+engelska +halva gruppen i fyran□□□□□□✨

Skapa egna digitala övningar. Webbstjärnan. IKT-visättraskolan. Rödbetssallad - recept - Mitt kök. The Swedish theory of love. Julmust ger härlig sås till kycklingen. Sprend. AnswerGarden » ...- Plant a Question, Grow Answers! Generate a live word cloud with your audience. Papegojan och undantagsbestämmelsen. Recap. Hur mycket får man hjälpa på provet? Om att utveckla resonemang. Socrative – så fungerar det! – Patricia Diaz. NIVÅANPASSAT PÅ ENGELSKA – Patricia Diaz. Being bored is good for children - and adults. This is why. Spraktrollet - spraktrollet. LearnEnglish Teens - British Council.

Kimstudies - Home. Lärandet sker där eleverna är - Mia Smith. Digitalt, kollegialt lärande i världsklass! Hur sätter lärare betyg? Engage Now - Student Interactions - teacher heath. Michael Jordan 'Maybe It's My Fault' Commercial.

Framåtsyftande återkoppling för att äga sitt eget lärande. Doodle - boka in utvecklingssamtal! Enkelt, snabbt och i tvåvägskommunikation. Alignmentplanering. Bygga strategier för lärande. Pedagogisk planering. Äldreboendet har pub, spa, restaurang och affär. Betyg – så funkar det! Planera för höstens bästa extra anpassning redan nu! Kickstarta läsåret med strategier - Mia Smith. Undervisning, del 1: Introduktion.