background preloader

Snilleblixtarna i Sverige

Snilleblixtarna i Sverige

http://www.snilleblixtarna.se/

Related:  no/soNOTeknik

Trafikmärken Trafikmärken Du behöver:FärgpennorPdf:er på vägmärken (finns längst ner på sidan)Facit (finns längst ner på sidan) Vi har fått förfrågningar om material med trafikmärken. Vi har valt ut 15 stycken vanliga trafikmärken som du ofta ser i din närmiljö. Ett förslag kan vara att skriva ut färgläggnings-pdf:erna och häfta ihop dem till en liten bok och sedan gå ut på en promenad för att se om du kan hitta några av dem. En sopas väg Att ta hand om avfallet på ett riktigt sätt är viktigt för att undvika spridning av farliga ämnen eller smittor. För att få ut mesta möjliga nytta av avfallet och göra hanteringen säker tas olika slags avfall omhand på olika sätt. Läs mer om hur de olika avfallen tas om hand genom att klicka på länkarna till höger. Du kan också se avfallets väg från soptunna till återvinning på film, som Enköpings kommun gjort. Avfallet tas omhand på liknande sätt i hela landet.

Alfred Nobel Uppväxt och familjen Nobel Alfred Nobel (1833-1896) är en av Sveriges mest kända uppfinnare. Om man pratar om Sverige utomlands är det ofta hans namn som dyker upp. Hans far var Immanuel Nobel, även han en uppfinnare som alltid var på jakt efter nya idéer. Immanuel Nobel grundade bland annat Sveriges första gummifabrik och uppfann en upplåsbar gummimadrass. Får jag sämre omdöme på den här om jag får hjälp? Att få besöka lärarkollegor är mycket lärorikt. En sak jag har lärt mig efter ett sådant besök hos Hanna Claesson är att dela ett lektionsplaneringsdokumnet med eleverna. Jag ser det som en extra anpassning för eleverna.

MiniBladet Sydsvenskan Forskare har försökt återskapa Ötzis utseende. Så här såg han förmodligen ut. Ötzi är 5 300 år gammal. Han kallas ismannen och hittades i Österrike år 1991. Det är den äldsta människokroppen som någonsin hittats. Nya undersökningar visar att han hade 61 tatueringar. UPPTÄCKARGLÄDJE Teknik är metoder för att minska behovet av fysisk eller psykisk belastning och öka levnadsstandarden. Detta görs oftast genom att utnyttja och omvandla naturens resurser till produkter, processer eller anläggningar. Nyttjande av teknik innebär alltid en överföring av energi. Det finns många olika typer av teknik. Några exempel är: informationsteknik, bioteknik, ljudteknik, bollteknik, vävteknik och flygteknik. Tekniken har ofta delats upp i fyra funktioner:

Polhem i skolan, Christopher Polhem Detta är en sajt för lärare och annan personal i förskola, särskola och grundskola som vill utveckla sin teknikundervisning. Christopher Polhem föddes 1661. Han dog 90 år senare. Varje sekund i fem års tid har NASA tagit en bild av solen. Resultatet är häp... Jens Filipsson Skribent Vill du se ditt innehåll gå viralt? I Delbarts Community kan vem som helst posta sina listor, favoritklipp & andra roliga saker! Till Communityn → NASA har varje sekund de senaste fem åren tagit otroligt detaljerade bilder av solen. Vi gör musik - Arbetsområden - Teknik tillsammans - CETIS 2013-10-10 Arbetsområdet Vi gör musik är nu omarbetat och anpassat till Lgr 11. Målgrupp: Förskola - årskurs 3 Här följer en kort beskrivning av arbetsområdet Vi gör musik. Hela arbetsområdet går att ladda ner via pdf-dokumentet som finns längst ned på denna sida. Många barn gillar att göra musik på enkla sätt, exempelvis att sjunga och klappa rytmer med händerna. Ett sätt att förstärka och utveckla denna lust för musik är att låta dem designa och konstruera enkla musikinstrument.

Undervisningsexempel - CETIS - Centrum för tekniken i skolan Under dessa webbsidor (se vänstermenyn) erbjuder vi intressanta undervisningsexempel och tips på material. Vi har delat in exemplen i olika ämnesområden: Design Elektronik Energi och miljö Kommunikation Konstruktion Mekanik och rörelseöverföring Teknikhistoria Teknik, natur och samhälle Odjurens tid Odjurens tid (orig. Walking with Beasts) (2001) är titeln på en fiktiv dokumentär skapad av BBC. Denna serie är en av tre som handlar om forntida djur. Denna serie består av sex episoder och utspelar sig efter dinosauriernas försvinnande.

Kraft och rörelse i lek! Den här terminen började jag med ett arbetsområde i no som handlade om kraft och rörelse i lek. Min pp för arbetsområdet hittar du här! Vi började med ett besök i en lekpark i närheten av skolan. Teknik tillsammans Teknik tillsammans är ett undervisningsmaterial i teknik för barn i förskola till årskurs 6. Tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11 och de övriga fyra är utarbetade efter den tidigare läroplanen. Följ Teknik tillsammans på Facebook Föjande tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11: Information om revideringen av Teknik tillsammans teknikochnatur Beskrivning: En lekplats innehåller illustrationer av många av fysikens grunder, och fenomen som lutande plan, pendel, hävstång, friktion, rotation och acceleration kan upplevas med hela kroppen. Utrustning:

Related: