background preloader

Teknikhistorisk tidslinje - Tekniska museet

Teknikhistorisk tidslinje - Tekniska museet
Related:  Teknik

Snilleblixtarna i Sverige Polhem i skolan, Christopher Polhem Detta är en sajt för lärare och annan personal i förskola, särskola och grundskola som vill utveckla sin teknikundervisning. Christopher Polhem föddes 1661. Han dog 90 år senare. Här får du idéer om hur Polhem kan bli en del av din undervisning – inte bara i teknik. Träna aktiva val med teknik | Lärarullis.se Jag läser en 7.5 hp kurs i Teknik för pedagoger i förskola och i skola under sommaren vid Uppsala Universitet. En hemuppgift vi fick var att formge en namnskylt med vissa krav här kommer de; Den skall visa tilltalsnamn och efternamn.De skall gå att ta av och på.Man skall inte behöva vara närmare än 1 meter för att kunna läsa texten.Den får inte vara tröttande eller obekväm att bära.Den ska tålas att tappa i golvet.Den får inte förstöra kläderna.Den skall inte förstöras av lite väta (regndroppar).Den skall vara beständig (tåla en smula nötning, inte vissna, mögla, ruttna, torka sönder).Den får inte kosta dig mer än ett par kronor men skall ändå ge ett något gediget intryck. Samtidigt så skulle man fundera om det fanns ett antal problem och möjligheter att ta ställning till och det finns det så klart, här har ni några exempel; Material TräMetallPappPlastGlasSpegelglasJärnKopparAluminiumLeraTygLäder Fästmetod NålSpänneKlämmaKardborreSytrådMagnetSäkerhetsnålKlädnypa Här är min namnskylt.

Teknik | Svanbergas busfrön När vi har arbetat med tekniktemat har vi fått lära känna några filurer. Det här magister Precis sång (med egen tolkning). Det här var en svår uppgift. Alice, Junie, Joel och Amanda valde att göra en ny bro. Irma, Noomi, Nathalie och Alfons började om med sin bro efter det att fröken gav oss tips. Sofia, Ella, Carl och Sebastian behöll sin första bro och la till fler papper. Felix, Casper, Elvira och Joys första bro blev inte bra för att den blev för hög och ostadig. Titta så bra Miranda, Wilma, Erik och Wiltons bro blev… eller? – Åh, nej! Har arbetas det för fullt! Nu har busungarna fått en ny uppgift! De ska bygga en bro över en sjö. Just nu håller de på att göra ritningar, i morgon ska det byggas. Kommer ni ihåg när vi skulle bygga ett torn som orkade hålla upp en sko? I går fick vi en ny uppgift! Resultatet! Vi lärde oss att det är viktigt att bygga en stadig grund. I dag har vi arbetat med teknik! Resultatet, alla lyckades! I dag har vi tittat på ”Eva funkar”, favoriten just nu.

Får jag sämre omdöme på den här om jag får hjälp? Att få besöka lärarkollegor är mycket lärorikt. En sak jag har lärt mig efter ett sådant besök hos Hanna Claesson är att dela ett lektionsplaneringsdokumnet med eleverna. Jag ser det som en extra anpassning för eleverna. I dokumentet ligger veckans begrepp alltid som en rubrik. Jag använder Google Classroom för inlämning av uppgifter eftersom jag som lärare lätt får en överblick över vilka som är klara med sina arbeten via ”lämna in”-knappen. När vi repeterar eller eleven ska plugga inför ett prov har de allting samlat på ett ställe med länkar till alla uppgifter vi gjort, filmer vi tittat på och genomgångar vi haft. Precis som Kristina Persson skriver om i sitt blogginlägg Att tidigt utveckla begreppslig förmåga i de naturvetenskapliga ämnena tror jag att det är viktigt att eleverna själva använder begreppen. Vi arbetar just nu med rörliga konstruktioner i teknik och det pågår många samtal under arbetets gång. Storleken på figuren var ett annat problem.

Elevuppgifter - Tekniska museet De uppgifter som finns här är dels enklare kunskapsfrågor, dels diskussionsfrågor. Kunskapsfrågorna går att lösa med hjälp av våra utställningar. Många svar finns även att hitta i lärarhandledningarna. Diskussionsfrågorna är öppna frågor utan något rätt eller fel svar, men där bakgrundsinformation går att hitta i utställningen samt i lärarhandledningen. Dokumenten är i pdf-format som öppnas i ett nytt fönster. Kom.nu.då - Elevuppgifter (pdf, 368.3 kB)(Utställningenvisas inte längre men handledningen finns kvar för alla som arbetar med kommunikation i skolan)Uppdrag Media - Lärarhandledning med elevuppgifter åk 7-Gymn (pdf, 2.9 MB) Rymden Utställningen om Nasa är avslutad på museet, och vi har ingen rymdutställning för tillfället. Teknik- & industrihistoria Gruvan - Elevuppgifter för år 4-6 (pdf, 91.9 kB) Uppfinningar & kreativitet 100 innovationer - Elevuppgifter (pdf, 1.8 MB)Kvinnors uppfinningar - Elevuppgifter (pdf, 157.5 kB) Likt/Unikt - Elevuppgifter (pdf, 218.6 kB)

Kul med kulspets Idag var det en stor dag på Solen. "Ett barn är fött-temat" har dragit ut en aning på tiden och vårt nya tema har låtit vänta på sig. Spänningen har varit stor och varje morgon har blickarna riktats mot blädderblocket. Suck, inget nytt idag heller. Men i morse... Hm, vad kan detta betyda? Vi började med att prata om att det faktiskt finns ett skolämne som heter teknik. Alla fick sätta sig och fundera och försöka sätta ord på sina tankar. Många olika sorters teknik kom fram. Vi berättade för varandra och gav varandra inspiration... ... och lite nya idéer. "Aha, du tänkte så!" Allas kloka tankar sammanställdes på tavlan. Många var sugna på att titta inuti datorer, handtag och andra tekniska prylar. ... vi hade länsat pappersförrådet på kulspetspennor! Alla var supersugna på att hugga in men vi fick sansa oss lite och göra som forskare gör. Vi tränade dokumentation genom att beskriva vad vi skulle göra och sedan skriva en hypotes. Nu skulle de dissekeras... ... tja, snarare demoleras. Svårt!

65 Free Interactive Whiteboard Resources Interactive whiteboard resources are a great way for teachers to engage classrooms in learning. While many teachers are spending hours a day creating their own activities for their interactive whiteboards, there are tons of free sources to help teachers learn about and use IWBs with students to further their use of technology in the classroom. Here is a list of some great interactive whiteboard resources and activities guaranteed to stimulate learning: General Interactive Whiteboard Resources for Teachers TeacherLED – TeacherLED is a site dedicated to making the use of Interactive Whiteboards (IWB) easier and more productive. With many kids at home due to COVID-19, maintaining the same level of physical... The recent ongoing pandemic has schools reimagining how they celebrate their... With the school year coming to a close, providing closure for students is... Delivering quality education to students through eLearning can be difficult.... Interactive Whiteboard Games & Activities

hallfasta-stabila-konstruktioner.pdf i Sverige Snilleblixtarna är ett ämnesövergripande koncept som kan anpassas till snart sagt alla ämnen på det ordinarie skolschemat. I lärarhandledningen finns en del förslag, se sid 7. Här kommer vi vartefter att visa på fler förslag hur man kan jobba med Snilleblixtarna ämnesövergripande. Har du själv tips och förslag kontakta oss på info@snilleblixtarna.se När det gäller tipsen och förslagen så har vi valt att ställa öppna frågor istället för att ”berätta svaren”. Du ser själv på vilken nivå du kan använda de olika tipsen. Den som har egna idéer är välkommen att berätta för oss så fyller vi på den här sidan vartefter. Lycka till och ha det riktigt kul med ert fördjupade Snilleblixtarbete! Bild En stad med kretskortet som city Kretskortet från en större apparat t.ex. en video eller radio väcker lätt elevernas fantasi. 1. 2. 3. 4. 5. 6. Fysik Geografi Lär geografi genom en sönderpillad telefon 1. 2. 3. 4. Hemkunskap Lär om hemteknik genom att städa ditt rum 1. 2. 3. 4. 5. Laga mat à la Snilleblixtarna 1.

Skapande & levande teknik | A topnotch WordPress.com site Body Parts   Click on the play button, then click on the correct answer. arm neck foot head hand mouth ear nose leg eye hair ear finger foot knee face hand arm finger wrist eye hair hand heart hand neck toes legs arm stomach head teeth nose heart toes shoulder teeth nose hair lips mouth eyes foot fingers head neck hair leg ear eye nose neck toes leg teeth heart arm hand fingers legs leg hand foot shoulder hand shoulder head neck knee` foot arm hand stomach heart head shoulder head teeth nose eye

Related: