background preloader

Hitta ÄVENTYRET i naturen utanför husknuten bland smådjuren och växterna!

http://naturspanarna.se/

Related:  NOkrno97Friluftsliv

Varje sekund i fem års tid har NASA tagit en bild av solen. Resultatet är häp... Jens Filipsson Skribent Vill du se ditt innehåll gå viralt? I Delbarts Community kan vem som helst posta sina listor, favoritklipp & andra roliga saker! Till Communityn → Lektionsplaneringar - Vi i klassen - BF Lektionsplaneringar Här hittar du färdiga planeringar som du kan använda i din klass. Planeringarna är indelade i olika teman och tillhörande material finns som bilaga i planeringsdokumentet. Framtid - Lektionsplanering 1 SMaL - Matematik i skogen Här kommer spännande lektionsförslag där skogen används för matematik att läggas ut. Uppgifterna bygger på ett tema kring vilket övningar för tidigare skolår, mellan-skolår samt senare skolår att finnas. Varje uppgift har en inledande text som beskriver uppgiften i stort, ett avsnitt med tips om hur du kan arbeta praktiskt med uppgiften och vilket material som behövs. Dessutom finns det förslag på hur uppgiften sedan kan bearbetas, formaliseras och generaliseras i klassrumemt efteråt samt lite information om vilken matematik man kan tänkas hitta i uppgiften. Lycka till!

VECKA 43 EXPERIMENT OCH INSPIRATIONSSTUND I FÖRSKOLAN Jag ringde till en avdelning på förskolan där jag jobbar. De satt och åt frukost och jag bad dem att stänga dörren. Jag och ett barn från en annan avdelning gick dit la ett brev under dörren samtidigt som vi knackade på dörren och sprang iväg. Allt för att få barnen nyfikna och intresserade av vad som skulle hända. Brevet var en inbjudan på EXPERIMENT OCH INSPIRATIONSSTUND på en annan avdelning. Jag och barnet fixade och förberedde experiment, frukt etc.

Sagomattan, Cirkelmodellen och berättelsestruktur Någonting som kännetecknar mig och min undervisning är nog att jag är nyfiken och gärna vill pröva nya saker och knyta det nya till sådant som jag redan vet fungerar. I ett blogginlägg på facebook läste jag om ett program som SVT gjort som heter "Sagomattan" och att det programmet fått igång elever i den första skrivinlärningen att skapa berättelser med tydlig inledning, handling och avslutning. Sagt och gjort detta måste prövas och det måste ingå i det språkutvecklande arbetssätt som jag nästan alltid använder vid skrivande nämligen Cirkelmodellen.

Barr och Pinne räddar världen: Allemansrätten En man är ute i skogen med sin hund som springer fritt och skrämmer alla djuren. Mannen är i full färd med att bryta av en stor gren för att ge till hunden. Barr och Pinne rycker ut och hinner precis fram så att de kan hindra mannen från att bryta av grenen. Deckarschema – ASL – reflektion En liten resumé, reflektion, summering av höstterminens genomgående ASL arbete för våra årskurs tvåor. Var är vi? Hur har det gått? Och varför? Tröttheten börjar krypa sig närmare.

Medioteket <h1>Denna sida behöver javascript för att fungera</h1><p>Din webbläsare saknar stöd för javascript, eller också har det inaktiverats. SLI.SE fungerar inte utan javascript. Ämne (KDB) 15 träffar Solfilm Media AB, 2016, Från 10 år, 16 min, Film DVD 3060 Hur fungerar vädret? Vad är skillnaden mellan väder och klimat? Vi undersöker bland annat högtryck, lågtryck, moln, vind och åska.

Varför ändrar trädens löv färg på hösten? Min klass har en björk på skolgården som vi har utsett till vårt träd. Vi följer trädet under hela åk 1. Den här veckan har vi observerat att löven har ändrat färg och har tagit reda på varför och sedan skrivit gemensamma förklaringar till det. Vi började med att läsa fyra olika texter tillsammans på smartboarden om varför trädens löv ändrar färg på hösten.

Uppdrag sommarlykta Sax, lim, barnmatsburkar, servetter, piprensare, klistermärken… och matematik! Perfekt kombo, speciellt när man undervisar i terminens slut. I mitt förra inlägg beskrev jag hur det kan vara i slutet av terminen. Det märks tydligt att terminsslutet är nära och jag har haft något klurigt att hitta arbetsuppgifter som fungerar i en tid som denna. Det råder en viss trötthet och ett ofokus i gruppen vilket gör att bland annat matematiklektionerna som tidigare fungerat bra – nu blivit något sega. Hitta Vilse – överlevnadskurs för barn som gått vilse i naturen Hitta Vilse stigen i Rudans Naturreservat lär barn om vad man ska göra om man går vilse. “Hitta Vilse” är ett toppenbra initiativ från Civilförsvarsförbundet för att utbilda barn i vad de ska göra om de går vilse i skogen – tydligen går 700 barn vilse varje år… det är rätt många! Hur man ska klara sig, hålla värmen och synas och höras. Allt medan man håller sig lugn genom att krama ett träd.

Vi leker träd: Sagan om den hungriga larven Engelsk saga av Eric Carle (i min fria översättning) Det var en gång en liten och mycket hungrig larv. Så fort den föddes började den leta efter mat. På måndag åt larven ett äpple. På tisdag åt larven två päron. för Eleven Alla elever som använder MattePortal har en egen inloggning till systemet. Med denna inloggning kan eleven nå portalen oavsett vilken enhet hen använder. När eleven loggat in i systemet väljer hen önskad svårighetsnivå på uppgifterna. Varje svårighetsnivå representeras av en spelvärld som har ett antal olika uppgifter som skall lösas för att komma vidare i världen. MattePortal matchar läroplanen i matematik för årskurs 1-6.

Related: