background preloader

Craft and Creativity - F/T

Facebook Twitter

Current. 11/12/16
4/21/17. Finished paint & fabric
6/1/17. Finished beads

Lådor med ny look – Storage box makeover. När Helena på Mormorsglamour i februari klädde om skokartonger och gjorde fina knapplås så gjorde jag en notering i min mentala vill-pyssla-lista – sådana lådor ville jag också göra!

Lådor med ny look – Storage box makeover

Det tog ett halvår innan jag kom igång men i samband med att vi fick in nya fina papper på Make & Create som jag ville testa så fick jag den extra spark i baken jag behövde. Så här blev resultatet. ———In February, when Helena over at Mormorsglamour dressed shoeboxes and made pretty button clasps, I made a note in my mental crafts-to-make list. I too wanted to make boxes like that! It took six months to get started, but when we received a pack of new and pretty design papers at our shop, I got that extra inspiration I needed. Jag valde att använda ganska stora lådor eftersom vi behövde rymlig förvaring hemma. Du behöver: Lådor/askar eller skokartonger, mönstrat papper, lim, pensel, elastisk snodd, tjock nål, fina knappar och eventuellt en håltång eller handstans för runda hål.

Måla stenar – Craft of the Day, painting pebbles. Jag och tjejerna hittade fina runda stenar i trädgården och utanför skolan och jag fick idén att göra något fint av dem.

måla stenar – Craft of the Day, painting pebbles

Jag började med att måla våra initialer men nu är jag sugen på att göra hela alfabetet. Måste bara hitta fler stenar. Tvätta stenarna, låt torka.Använd hobbyfärg och en smal rund pensel. Måla en färg i taget och låt torka emellan. Färgen torkar snabbt, på 10-20 minuter.När du målat klart och färgen torkat ordentligt är det dags att lacka. Me and the girls found some round stones in the garden and outside of school and I got the idea to make something nice of them. Wash the stones, let dry.Use water soluble hobby paint and a small round brush. I love you – Craft of the Day, I love you. Jag fortsätter måla på stenar… Se tidigare blogginlägg för beskrivning på hur man gör.

I love you – Craft of the Day, I love you

I continue painting on pebbles … See previous blog post for a description of how-to. “pimpad” burk -Craft of the Day, “pimped” jar. Det finns många sätt att piffa till en gammal glasburk.

“pimpad” burk -Craft of the Day, “pimped” jar

Det här är ett sätt. Jag har testat ett par andra varianter tidigare: se här, här och här. /There are many ways to decorate an old glass jar. This is one way. I’ve tried a couple of other variations before: take a look here, here and here. Jag började med locket. Jag måttade med locket och klippte ut en rundel som var några cm större. Regntavla – Rain painting. Jag är en samlare.

Regntavla – Rain painting

Av pysselmaterial. Det kanske ni redan har märkt… Bland annat har jag en hel del tyger i olika mönster som jag samlat på mig genom åren. Härom dagen fick jag en idé om att göra en regntavla med droppar av tyg i olika blåa nyanser. Målade skåp – Cabinet makeovers. Jag nämnde häromdagen att jag målat om ett gammalt skåp.

Målade skåp – Cabinet makeovers

Ett skåp som jag tycker mycket om och som funnits i vår ägo i snart femton år. Men nu var det dags för en ansiktslyftning. En ny chockrosa yta. Förvaring på håltavlan – Pegboard storage. Det här med krokar för håltavlor har inte varit helt lätt och jag har letat med ljus och lykta efter en bra lösning.

Förvaring på håltavlan – Pegboard storage

Jag tror att Jula har krokar som skulle passa men de är tyvärr slut i lager. De S-krokar jag införskaffat från olika håll hade fel form för att kunna vinklas in i hålen. Till slut bestämde jag mig för att göra egna. Det visade sig vara en riktigt bra lösning – de var enkla och göra, fyller sitt syfte och blir både billigare och mer anpassningsbara än köpta krokar. På bilden ovan ser ni även en av mina tygklädda husaskar och min pärlmönstrade pennburk.

För att göra krokarna använde jag mig av aluminiumtråd (2 mm), en avbitartång, lim, hobbyfärg, pensel och små träpärlor som är 10 mm i diameter och har en hålstorlek på 2 mm (hålstorleken är viktig!). Aluminiumtråden går lätt att forma med fingrarna men håller ändå för tillräcklig tyngd, i alla fall för mina syften. Min syhörna – My sewing space. Det är dags att visa lite mer från mitt nyinredda pysselrum och turen har kommit till min lilla syhörna.

Min syhörna – My sewing space

Där har jag äntligen fått till en plats där min symaskin kan stå framme hela tiden. Skrivbordet är ett loppisfyndat skrivbord som jag fått av min pappa och som han var snäll nog och slipade och snyggade till för att jag skulle kunna måla det. Jag satte hjul på skrivbordet för att dels få upp arbetshöjden och dels göra skrivbordet flyttbart. Mer om skrivbordet kommer lite längre ner i detta inlägg. ————It’s time for me to show you a bit more from my newly decorated craft room and this time I thought I’d show you my sewing space. Craft & Creativity. Äntligen kan jag berätta om årets version av vår kreativa adventskalender!

Craft & Creativity

I år har The Creative Collective Sweden bjudit in fantastiska gästbloggare för att fira att det här är vår tredje adventskalender i rad! Varje dag i december presenteras ett nytt inspirerande projekt – något att skapa, baka eller bara göra i förberedelse för julen. Det ska bli så spännande att se vad våra gäster The House that Lars Built, Sweet Paul, Mokkasin, Kreativa Karin, Babes in Boyland, Det Gröna Skafferiet, Musqot Design, @mycasa och Kriis Kitchen hittar på! Precis som vi i nätverket så kommer varje gäst presentera ett av sina egna favoritprojekt inför jul.