background preloader

Frågor och svar om naturvetenskap, astronomi, rymden

Frågor och svar om naturvetenskap, astronomi, rymden

http://faktabanken.nu/natfraglistast.htm

Related:  RYMDENRymden

Underbar video visar jorden sedd från ISS - Vackert! Film / Nyhet Det amerikanska serieförlaget DC Comics har tecknat avtal med den amerikanska tv-kanalen NBC att ta fram ett pilotavsnitt för en sitcom som man kallar för Powerless som kommer att utspela sig på ett företag i ett universum där superhjältar existerar. Det handlar om ett 30 minuter långt pilotavsnitt där vi får följa arbetarna på en försäkringsbolag och deras möten med superhjältar. Det framgår inte vilka superhjältar som kommer att medverka och inte heller om det är några vi redan känner till, som till exempel Batman och Superman, eller om det handlar om helt nya superhjältekaraktärer.

Rymden, människan och satelliter Runt jorden snurrar satelliter och fotograferar miljökatastrofer och klimatförändringar. Rymdforskningen har lett till att vi vanliga människor har fått ta del av den nya tekniken som ofta blir spin-off effekter av rymdindustrin. Några exempel från rymdforskningen är GPS, Gortex-material i kläder och hand-dammsugaren.

Förskoleburken: Veckans pinterest: rymden Rymden är ett fantastiskt roligt tema att jobba med och barnen brukar bli väldigt engagerade och brukar faktiskt veta väldigt mycket om planeter och dylikt redan innan man börjar. Här är lite tips på material, pyssel med rymdentema. Följ mig gärna på Pinterest! Gör solsystemet av flirtkulor! Rymdrummet Det här området handlar om hur några förskollärare har inrett ett ”rymdrum” och låtit barnen styra på vilket sätt de vill använda rummet. Rymdrummet har sin utgångspunkt i teknik och experiment och i filmen reflekterar förskollärarna kring varför de valde att göra som de gjorde och hur rymdrummet fallit ut bland barnen på denna förskola. Till höger hittar du också filmer från Svenska Rymdstyrelsen. Att diskutera

Rymdlåtar: Rymden är rund Solen är liten som en ärta, en snöflinga knappt i Vintergatans svärta. The Tiny - Ellekari Larsson och Leo Svensson - sjunger låten Rymden är rund. Låten bygger på barns funderingar om stjärnor, planeter och universum. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Stäng Populär Astronomi - Se solförmörkelsen den 20 mars 2015: allt du behöver veta - Populär Astronomi Se solförmörkelsen den 20 mars 2015: allt du behöver veta Den partiella solförmörkelsen den 20 mars 2015 är en av årets absoluta höjdpunkter på himlen. Missa inte chansen! För att se en bättre solförmörkelse från Sverige behöver du vänta hela 24 år. Månen glider framför solen den 20 mars: så ser solförmörkelsen ut. Animeringen är gjord för Östersund.

Barnlåtar: Rymden är grym den "Stjärnor och kometer, galaxer och planeter, ett rymdskepp som tutar. Vet du var rymden slutar?" En låt av Per Hägglund från serien Kusin Vaken. Leia och Björndjuren - en upptäcktsresa i rymden Leia och björndjuren – en upptäcktsresa i rymden består av: - Lärarhandledning med högläsningstext, lektionsförslag, tips och fakta. - Elevbok med fantasifulla teckningar, korta faktarutor och kontrollfrågor. Leia går i tvåan och älskar rymden. Hon får följa med tre björndjur (tardigrader) på ett äventyr bland planeterna i vårt solsystem. Jorden - en planet i solsystemet fysik Planeter, månar, asteroider. Alla kretsar de kring stjärnan solen i galaxen Vintergatan. I filmen förklaras universum och vårt solsystems uppbyggnad med hjälp av 3D-animationer. I genomskärning visas jordens skalliknande uppbyggnad från skorpa till inre och yttre kärna. Här förklaras jordens magnetfält, de fyra vanligaste grundämnena, troposfären, stratosfären och ozonlagret.

Rymden – anderssolstralar Hej! Här kan ni se vår ”Rymdenfilm” som vi gjorde som slutarbete på vårt ”Rymdenprojekt” i klassen. Det var roligt att jobba med Rymden. Hoppas ni lär er någonting som våran majester Anders har lärt oss. Av Eskil och Gustav i klass 2 B på Hovgårdsskolan. Hej! Månresan Sommarspecial! Månresan till hela skolan i två år för endast 1600 kr !! Normalpris är 900 kr/år. (Erbjudandet gäller t.o.m. 2011-07-31) Eftersom det kommer att dröja innan den kommande Rymdresan är färdig, öppnar vi nu istället upp för beställningar av Månresan igen.

Related: