background preloader

Mitt lilla klassrum på nätet - Hem

Mitt lilla klassrum på nätet - Hem

http://mittlillaklassrum.weebly.com/

Related:  Duktig lärare med praktiska ideérSvenskaMatematiklärarresurserundervisning

Eleverna leder samtalet Efter någon veckas förberedelse har vi haft våra utvecklingssamtal under två dagar och jag är så stolt och imponerad över mina kompetenta elever som återigen lett sina egna samtal med bravur! De gjorde det första gången förra året i förskoleklass så nu var det tredje samtalet de ledde. Då eleverna leder sina egna samtal så gäller det att de är ordentligt förberedda. Vi har arbetat igenom ämne för ämne och diskuterat med eleverna vad kravnivåerna är i åk 3. När vi gått igenom kravnivåerna så har jag använt de omskrivningar av dem som finns på Ullis skolsida.

Bokjuryn Hur röstar man i Bokjuryn? Du som är upp till 19 år, titta på den här filmen så får du det lätt förklarat. Är du röstrapportör finns det mer information här. Under fliken Material finns det även olika sorters listor och röstsedlar som kan underlätta när rösterna ska räknas och skickas in. Superkort manual för röstrapportörer: 1. Skriv ut och ge barnen röstsedlar, finns under Material 2. Inspiratören: Matematik – Kooperativt Lärande Ibland kan man känna sig låst av att arbeta i matteboken. Ibland hoppar matteboken fram och tillbaka mellan olika områden och ibland känner man att man vill stanna lite extra vid ett område för att verkligen befästa kunskapen. Här nedan finner du ett exempel på hur vi arbetat med KL-strukturen Inspiratören i matematik.

Ewas länkar för lågstadiet Blandat Faktabanken Länkar med frågor och svar inom alla tänkbara ämnen. Fria Nationalencyklopedin Här hittar du korta förklaringar till alla NEs uppslagsord. Länkskafferiet Spännande skolstart med den nya läroplanen! - KaunisGrani Hej och hå, nu bär det av. Också Grankullabarnen kommer att arbeta enligt den nya läroplanen skolåret 2016-2017. Då kan det vara bra för föräldrarna att känna till i stora drag vad tanken bakom skolarbetet är. Jaa kirjoitus: Teksti: NINA WINQUIST Kuvat: jyrilaitinen.fi Vi högg tag i Hagelstamska skolans rektor och biträdande rektor och frågade vad föräldrar och elever har att vänta sig.

Arbeta med nya ord – #mellanstadiebloggen [ENGELSKA] Att lära sig ord på ett nytt språk och minnas dem är inte alltid så lätt. Därför behöver vi variera undervisningen så att så många olika sinnen som möjligt aktiveras! Här kommer några tips på aktiviteter som kan få eleverna att minnas betydelsen.

Minecraft i skolarbetet för att motivera och inspirera eleverna. / Majemas blogg Majema - köp läromedel och kalendrar för lärare online Detta inlägg postades den 22 februari 2016 av Mony Alderbrant. Gästbloggare: Emma som är mellanstadielärare och driver Instagramkontot Skolinspiration Att utveckla och variera sin undervisning kan både vara svårt och krävande. Det är lättare att följa sina redan genomarbetade upplägg eller hålla ett stadigt grepp om gamla rutiner. Men vårt uppdrag som pedagoger är så mycket mer.

jlsu En av böckerna som jag tipsade om i mitt blogginlägg boktips 2015 handlar om hur vi ser på hjärnan och vår förmåga att utvecklas. Boken jag tänker på är Carol S. Dwecks ”Mindset – du blir vad du tänker”. Hon skriver om ”fixed mindset” och ”growth mindset” som är två olika förhållningssätt till hjärnan och möjligheterna att utvecklas och lära sig. I Kvarnbackens skola i Borgå springer barnen maraton på skolgården De barn som under rasterna sprungit så många gånger runt skolgården att det blir en halvmaraton eller maraton får ett diplom. Kvarnbackens skola ordnar "kvaba-maraton" för att uppmuntra barnen att röra på sig mera. Kvabamaraton startade på måndagen och på tisdag förmiddag hade 8-åriga Oliver Leskinen redan sprungit 40 varv.

Related:  skolsidor