background preloader

Duktig lärare med praktiska ideér

Facebook Twitter

Värna om språket. Ett kunskapskrav som har utmanat mig är ”eleven kan ge exempel på nationella minoritetsspråk, föra enkla resonemang om språkliga varianter inom svenskan samt ge exempel på tydligt framträdande språkliga likheter och skillnader mellan svenskan och närliggande språk”.

Värna om språket

Motivationsskapande undervisning, ABC-klubben. Jag såg en föreläsning av Bosse Larsson på UR samtiden.

Motivationsskapande undervisning, ABC-klubben.

Han pratade om att vi inte kunde skapa motivation men motivationsskapande situationer. (Se mitt förra inlägg.) Att eleverna får använda digital teknik kan skapa motivationsskapande situationer. Vi har jobbat med att göra Power Point och prata in ljud med Office mix och så har vi jobbat med I-Movie. Eleverna vill inte sluta jobba… Upplägget kring detta skrev jag som sagt om i mitt förra inlägg. Häromdagen upplevde jag det även utan digital teknik. Security Check Required. Security Check Required. Min planering – Tobias klassrum. Motivationsskapande undervisning, ABC-klubben. Nicholas Montessori Preschool, Kindergarten in Martinsville, Bridgewater. GratisSkole.dk: Velkommen til gratisskole.dk. Blandat - Mitt lilla klassrum på nätet.

Mall till kunskapsväggen. Eleverna leder samtalet. Efter någon veckas förberedelse har vi haft våra utvecklingssamtal under två dagar och jag är så stolt och imponerad över mina kompetenta elever som återigen lett sina egna samtal med bravur!

Eleverna leder samtalet

De gjorde det första gången förra året i förskoleklass så nu var det tredje samtalet de ledde. Då eleverna leder sina egna samtal så gäller det att de är ordentligt förberedda. Vi har arbetat igenom ämne för ämne och diskuterat med eleverna vad kravnivåerna är i åk 3. I huvudet på en fröken… Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. Svenska - Mitt lilla klassrum på nätet. Sannes montessorimateriel – Google Drive. Skolkoppen – en kopp med skolblandning. Arbeta med nya ord – #mellanstadiebloggen [ENGELSKA] Sock Puppets får eleverna att tala – #mellanstadiebloggen [ENGELSKA] Klassrumsmöblering – rummets berättelse. Vi möblerar klassrum av gammal tradition.

Klassrumsmöblering – rummets berättelse

Vi möblerar dem kanske inte alls. Vi får dem. Hur som helst. Pedagogiskt material. Här lägger jag upp det pedagogiska material som presenteras på min blogg.

Pedagogiskt material

Det mesta är mitt eget, det är fetmarkerat. Mycket är fritt att använda själv, då är det länkar direkt till dokumentet i inlägget. I de fall där jag använt material från andra bloggar och hemsidor finns länkar direkt dit. Om du använder något av mitt material, skriv gärna en kommentar! Det vore oerhört roligt! Sannes montessorimateriel – Google Drive. Montessorimaterial. Hur befäster vi matematikbegreppen? Boktokig. Att träna eleverna i att genomföra systematiska undersökningar. I det samhälle våra elever kommer möta vet vi att ny kunskap hela tiden skapas och att de kan få reda på saker de inte vet enkelt.

Att träna eleverna i att genomföra systematiska undersökningar

Däremot behöver vi elever som i framtiden kan bedriva f orskning av hög kvalité och då behövs förmågan att genomföra systematiska undersökningar. Tydliga och konkreta lektionsmål. I mitt förra inlägg En inkluderande lektion skrev jag om vilken struktur jag brukar ha på mina lektioner.

Tydliga och konkreta lektionsmål

Jag berättade då att de börjar med tydliga, konkreta mål på tavlan. Jag anser att det är viktigt för eleverna att varje lektion veta vad vi ska göra, vad vi ska kunna efter lektionen och hur man visar sitt nya kunnande. Det gör lektionen meningsfull och man får fler engagerade elever. Fun Animal Facts for Kids - Crazy, Cool, Funny, Amazing, Interesting. Mattepapper. Värna om språket. Att bygga upp en berättande text. Slippa stressen inför NP. Jag ska äga planeringen! Jag försöker utveckla min undervisning och har jag nu landat i att mitt sätt att undervisa är att jobba målmedvetet med mina elever.

Slippa stressen inför NP. Jag ska äga planeringen!

Jag jobbar också med två spår i klassrummet och försöker ha med det i planeringen så ofta som möjligt. Låt oss prata om matriser och kunskapskrav en stund… Under detta läsår går vi på min skola Skolverkets och Karlstads universitets kurs betyg och bedömning.

Låt oss prata om matriser och kunskapskrav en stund…

En tydlig och nyttig kurs som skapat många kloka diskussioner i lärarlaget. Något som vi diskuterat mycket är detta med matriser. Problemlösning – I drömmarnas värld – Räknesätt. Projektet I drömmarnas värld fortsätter.

Problemlösning – I drömmarnas värld – Räknesätt

Elevledda utvecklingssamtal m förmågor och mål. Då var det dags för utvecklingssamtal! Eleverna har fått träna sig på att leda sitt eget samtal. Här under finns dagordningen de följer. Dagordning De har inför samtalet fått fylla i blanketten Inför utvecklingssamtalet. Photos de la publication de Sophia... - Sophia Stenfeldt. Nya undervisningsgrepp. Det riktigt studsar och spritter i hjärnan när jag pysslar med mina ”nya undervisningsgrepp”! Ni undrar säkert vad det kan vara för något nytt grepp? Jaa, nytt och nytt? Att skriva ett bra svar. Jag har precis kört igenom en typ av lektionspass som jag verkligen gillar.

Beskriva matematiska händelser. Beskriva matematiska händelser. Värdegrundsvecka. Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. Skolstartslektion och frågor om sommaren. What the Teacher Wants!: F...l....u....e.....n.....c.....y. As I was finishing up my report cards a few weeks ago. Daily 5: Chapter 2. There are six principles essential to implementing Daily 5... TRUST. This principle develops as mutual respect between student and teacher is formed.

The start of my school year begins with district anchor lessons and goals of building positive behaviors in reading and writing. Through these lessons, my students will gradually sustain more control of their learning. With each lesson introduced, students will activate their schema and rely upon their previous learning experiences to have confidence in their newly acquired skill. I've worked to incorporate balance in my district anchor lessons and Daily 5... Pedagogiskt material. Frågebatteri. Skolfröken fräken.