background preloader

Duktig lärare med praktiska ideér

Facebook Twitter

Pleasureablelearning. Vill du bli peppad? Som elev, lärare eller förälder? Då är Skolpeppen rätt för dig! Två erfarna lärare delar med sig av tips och idéer. Mitt material. School and Classroom Themes Students Will Love. As an educator, this is one of THE most serious decisions you have to make each year—picking out the perfect classroom theme.

School and Classroom Themes Students Will Love

You don’t want it to be too trendy because that’ll get old quick. You also can’t have it be too obscure or self-serving because let’s face it—not everyone shares your joy of Star Wars. You want a theme that is fun, recognizable, and one all students can get behind. This serious decision shouldn’t be taken lightly! We know back-to-school time is busy enough, so we want to help make your life easier by identifying some of the best themes out there. 1. Bring a little of the outdoors in with this camping theme. Foton och videoklipp på Instagram. Våra små klasssrum – Google Drive. En fråga blev ett inlägg - skapa egna kartor i Google Maps. Montessorimaterial: Var lever djuren. INNEHÅLLER REKLAMLÄNK Jag delar med mig kostnadsfritt av mina pedagogiska material.

Montessorimaterial: Var lever djuren

För att tjäna lite pengar på mitt bloggande har jag valt att lägga in reklamlänkar i inläggen. Montessorimaterial: Var lever djuren. Forside - Teaching Funtastic. Bokmärkesfältet. Min blogg om allt mellan himmel och jord: addition. Eftersom barnens intresse för pokémon och för att räkna addition är stort har jag även gjort några arbetsblad med additionsuppgifter med pokémon bilder som de kan räkna.

Min blogg om allt mellan himmel och jord: addition

Tobias klassrum – Tips & ideér. Skolfröken fräken. Apr22 …gör vi såklart på många olika sätt.

skolfröken fräken

Dammade av Kahoot-kontot som legat i ide ett tag. Update your browser to use Google Drive - Drive Help. Fröken Anna. Groupe public Kooperativt Lärande. En lärare under ständig utveckling. Tips och idéer – skolkoppen. Rimord. Sommarpresent: Spela kort i sommar! Sommarpresenten är under tillverkning… Efter mycket kortspelande blir vår present en kortlek tillsammans med spelregler i ett häfte.

Sommarpresent: Spela kort i sommar!

De kortspel och patienser som vi spelat under året. Det finns också en QR-kod till en liten film där spelet spelas och förklaras så att det ska vara lättare att komma ihåg reglerna och förklara för föräldrarna i sommar. Vi hoppas på mycket spel och roligt och samtidigt tränar vi en massa kunskaper och förmågor på samma gång. Såhär vill jag ha det i skolan – material med bildstöd för att prata om stödbehov med eleverna. För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om framgångsfaktorer för att få eleverna att acceptera hjälpmedel och andra anpassningar .

Såhär vill jag ha det i skolan – material med bildstöd för att prata om stödbehov med eleverna

Något som jag inte tog upp så mycket då är vikten av att involvera och lyssna på elevens egna tankar och åsikter om vad som hjälper i skolan. Ganska ofta så hamnar vi i att diskussionerna om vad som hjälper en viss elev sker utan att huvudpersonen – eleven själv – är delaktig och sätts i centrum. Sommarpresent: Spela kort i sommar! Värna om språket. Ett kunskapskrav som har utmanat mig är ”eleven kan ge exempel på nationella minoritetsspråk, föra enkla resonemang om språkliga varianter inom svenskan samt ge exempel på tydligt framträdande språkliga likheter och skillnader mellan svenskan och närliggande språk”.

Värna om språket

Utmaningen har legat i att göra de didaktiska frågorna vad, hur och varför, med betoning på varför-frågan, meningsfulla och begripliga för eleverna. Eleverna går i årskurs 6, armar och ben är överallt och hormonerna spritter i kroppen, framme vid WB står jag och skall motivera till intresse av språkbruk i Sverige och Norden?

Hur ska jag få dem intresserade av t.ex. värmländskan, rikssvenskan, skånskan och lulemål? Att ”bara” presentera kunskapskravet räcker inte, jag måste hitta en annan ingång. Lektion 1. Motivationsskapande undervisning, ABC-klubben. Jag såg en föreläsning av Bosse Larsson på UR samtiden.

Motivationsskapande undervisning, ABC-klubben.

Han pratade om att vi inte kunde skapa motivation men motivationsskapande situationer. (Se mitt förra inlägg.) Att eleverna får använda digital teknik kan skapa motivationsskapande situationer. Security Check Required. Security Check Required. Min planering – Tobias klassrum. Motivationsskapande undervisning, ABC-klubben. Nicholas Montessori Preschool, Kindergarten in Martinsville, Bridgewater. GratisSkole.dk: Velkommen til gratisskole.dk. Blandat - Mitt lilla klassrum på nätet. Mall till kunskapsväggen. Eleverna leder samtalet. Efter någon veckas förberedelse har vi haft våra utvecklingssamtal under två dagar och jag är så stolt och imponerad över mina kompetenta elever som återigen lett sina egna samtal med bravur!

Eleverna leder samtalet

De gjorde det första gången förra året i förskoleklass så nu var det tredje samtalet de ledde. I huvudet på en fröken… Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. Svenska - Mitt lilla klassrum på nätet. Sannes montessorimateriel – Google Drive. Skolkoppen – en kopp med skolblandning. Arbeta med nya ord – #mellanstadiebloggen [ENGELSKA] Sock Puppets får eleverna att tala – #mellanstadiebloggen [ENGELSKA] Klassrumsmöblering – rummets berättelse. Vi möblerar klassrum av gammal tradition.

Klassrumsmöblering – rummets berättelse

Pedagogiskt material. Här lägger jag upp det pedagogiska material som presenteras på min blogg. Det mesta är mitt eget och mycket är fritt att använda själv, då är det länkar direkt till dokumentet i inlägget. I de fall där jag använt material från andra bloggar och hemsidor finns länkar direkt dit. Om du använder något av mitt material, skriv gärna en kommentar! Sannes montessorimateriel – Google Drive. Montessorimaterial. Hur befäster vi matematikbegreppen? I matematiken är det många begrepp som eleverna behöver förstå för att klara av undervisningen. Boktokig.

Att träna eleverna i att genomföra systematiska undersökningar. I det samhälle våra elever kommer möta vet vi att ny kunskap hela tiden skapas och att de kan få reda på saker de inte vet enkelt. Däremot behöver vi elever som i framtiden kan bedriva f orskning av hög kvalité och då behövs förmågan att genomföra systematiska undersökningar. Tydliga och konkreta lektionsmål. I mitt förra inlägg En inkluderande lektion skrev jag om vilken struktur jag brukar ha på mina lektioner. Fun Animal Facts for Kids - Crazy, Cool, Funny, Amazing, Interesting. Mattepapper. Värna om språket. Att bygga upp en berättande text. Idag har vi repeterat hur man bygger upp en berättande text. Slippa stressen inför NP. Jag ska äga planeringen! Låt oss prata om matriser och kunskapskrav en stund…

Problemlösning – I drömmarnas värld – Räknesätt. Projektet I drömmarnas värld fortsätter. Elevledda utvecklingssamtal m förmågor och mål. Photos de la publication de Sophia... - Sophia Stenfeldt. Nya undervisningsgrepp. Att skriva ett bra svar. Jag har precis kört igenom en typ av lektionspass som jag verkligen gillar. Beskriva matematiska händelser. Beskriva matematiska händelser.

Den här planeringsperioden övar vi på att beskriva matematiska händelser på olika sätt. Värdegrundsvecka. Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. Skolstartslektion och frågor om sommaren. What the Teacher Wants!: F...l....u....e.....n.....c.....y. Daily 5: Chapter 2. Pedagogiskt material. Frågebatteri. Skolfröken fräken.