background preloader

Undervisning

Facebook Twitter

Anne-Marie Körling. Butterfly Paint. Malms klurigt. The Math Learning Center. Rörelsesatsning i skolan - Riksidrottsförbundet. Lärportalen. 29 lärare: Här är vår önskelista för samtalet om skolan – Skola och Samhälle. Information - Bedömningsportalen. I ämnet matematik finns ett nationellt bedömningsstöd i taluppfattning för årskurs 1–3.

Information - Bedömningsportalen

Det är obligatoriskt för huvudmän att använda bedömningsstöd i årskurs 1. Det är Skolverkets bedömningsstöd i taluppfattning, utgivet 2018, som ska användas i grundskolan, specialskolan och sameskolan. Nationellt bedömningsstöd i taluppfattning, årskurs 1–3 Bedömningsstödets syfte är att du som lärare lättare ska kunna följa upp elevers kunskaper i årskurs 1–3. Du kan med hjälp av bedömningsstödet tidigt identifiera elever som riskerar att få eller som redan har svårigheter i taluppfattning inom matematik.

Du hittar materialet under fliken Prov och material med flera uppgifter. Obligatoriskt i årskurs 1 Det är obligatoriskt för huvudmän att använda nationellt bedömningsstöd i matematik i årskurs 1. Synanpassning Beställning av bedömningsstöd till elev med synskada görs via en särskild beställningsblankett. Utbildningsstyrelsen - Blogg. Blogg Inför den annalkande julen har frågan om religion och daghem lyfts fram i den allmänna debatten.

Utbildningsstyrelsen - Blogg

Man har oroligt undrat om barnen får ta del av jultraditionerna och om Utbildningsstyrelsen till och med har förbjudit daghemmen att gå i julkyrka. Extra anpassningar för elever. Extra anpassningar kallas de ändringar vi i skolan gör för att möte enskilda elevers behov.

Extra anpassningar för elever

Som de flesta vet är elevernas behov av extra anpassningar växande. Och det är en möjlig orsak till att det med jämna mellanrum händer. Känslan att kontrollen över klassrummet inte är som det ska. Oväntat och skoningslöst drabbar det nog de flesta lärare. Hur lång erfarenhet och hur skicklig lärare man än är kan det plötsligt bli en ohållbar situation i klassrummet.

Micke Gunnarsson – Boka föreläsning här! Måla julen 2017. Mina elever visade ofta stort intresse för mandalas – ett populärt inslag sista veckorna innan jul är att få måla en liten ruta för varje dag.

Måla julen 2017

Vi startade morgonen med tända ljus, eleverna smög in och tog fram sin nedräkningskalender. Det blev ett naturligt sätt att tala om datum, hur många dagar är det kvar, ordningstalen osv. När alla elever kommit på plats läste vi en jul/vinterbok med 24 kapitel. En mysig struktur som vi värnade varmt om. Ladda gärna ner årets nedräkningskalender. Sugen på förra årets? Läroplan 2018 - Digitala skolan. Om sidan Denna sammanställning började som ett projekt där vi för egen del ville ha de nya skrivelserna i läroplanen samlade enkelt och överskådligt på ett och samma ställe och som en liten utvärdering av nya Google Sites (enkelt, smidigt, snyggt men inte så flexibelt eller anpassningsbart). Projektet växte sen till en liten idé- och resursbank för pedagoger hur de skulle kunna jobba med och möta de nya skrivelserna i det centrala innehållet. Enkla uppgiftsförslag, länkar och filmtips att använda i arbetet med eleverna och i sin egen fortbildning.

Förhoppningsvis kan man hitta något av intresse eller som inspirerar. Sidan är i huvudsak gjord för pedagoger i Trelleborgs kommun men får och kan självklart användas av alla som kan ha någon nytta av den, man ska dock ta i beaktande att många filmtips länkar till vårt filmdistributionssystem SLI som ni kanske inte har tillgång till. Sidan är nu uppdaterad med relevanta skrivelser ur Skolverkets kommentarmaterial i respektive ämne. Egenskapen som är viktigare än intelligens. Barn behöver utveckla ett eget driv för att inte ge upp när de stöter på motgångar.

Egenskapen som är viktigare än intelligens

De behöver därför en särskild typ av motivation. LÄS MER: Föräldrar nyckel till framgång – Man måste tänka på vilken feedback man ger till barn och ungdomar. Beröm för ansträngning och inte intelligens. Man måste förklara att kompetens inte är medfött utan ett resultat av hård träning. Utbildningsstyrelsen - Material för matfostran, undervisning och handledning. Matfostran hela året Hela året matfostran beskriver med bilder och nyckelord hur matfostran kan genomföras under kalenderåret.

Utbildningsstyrelsen - Material för matfostran, undervisning och handledning

Materialet kan till exempel användas som verktyg vid läsårsplaneringen för att lyfta fram teman kring mat under läsåret. Vetenskapens värld - Magasin: Självkörande bilar. Home. Glassexemplet: skillnaden mellan traditionell undervisning och kooperativt lärande. E bok tank nytt. Storstadsmamman Blogg. Första lektionen hur gör jag?

Storstadsmamman Blogg

Förberedelserna är viktiga. 184004 rattigheter och skyldigheter vid anvandningen av dator mobiltelefon och andr. Lässtöd hemma mha QR-kod. Det är inte självklart att man kan få hjälp att träna läsläxan hemma.

Lässtöd hemma mha QR-kod.

Men alla måste ändå ha samma chans att lyckas. Cision rankar: Topp 10 pedagogikbloggar. Hösten är här vilket innebär både skol- och jobbstart för många.

Cision rankar: Topp 10 pedagogikbloggar

Vilka är tipsen för att lättare kunna utvecklas och hitta glädje i att lära och läsa? Är exempelvis digitala läromedel något för dig? 100. 50 enkla och formativa bedömningstekniker. Bra formativ bedömning är ofta återkommande bedömning.

50 enkla och formativa bedömningstekniker

Bra återkommande formativ bedömning är utformad för att ge en ögonblicksbild av elevernas förståelse för materialet. Ju fler ögonblicksbilder vi får, desto en mer fullständig bild får vi av kunskapsnivån. Därför är det önskvärt att med ganska enkla medel kunna avläsa elevernas kunskapsnivå. Tobias klassrum – Tips & ideér. I Kvarnbackens skola i Borgå springer barnen maraton på skolgården. De barn som under rasterna sprungit så många gånger runt skolgården att det blir en halvmaraton eller maraton får ett diplom. Kvarnbackens skola ordnar "kvaba-maraton" för att uppmuntra barnen att röra på sig mera. Brain break dance videos - Sök på Google. Lokalt tillägg till läroplanen - LP2016 Grankulla. Spännande skolstart med den nya läroplanen! - KaunisGrani. Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. Skapa ett typsnitt med din egen handstil.

Till fots och med cykel handbbok 2012. Gränslöst digitalt lärande. Opettaja pyysi Facebookissa pääsiäismunien muovikoteloita opetuskäyttöön – nämä oivaltavat ideat tekevät oppimisesta hauskaa. Vad gör de i biblioteket? Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. Hundra ord på fem minuter.

Formativ bedömning med ett klick. Utvecklingssamtal.