background preloader

Undervisning

Facebook Twitter

184004 rattigheter och skyldigheter vid anvandningen av dator mobiltelefon och andr. Lässtöd hemma mha QR-kod. Det är inte självklart att man kan få hjälp att träna läsläxan hemma.

Lässtöd hemma mha QR-kod.

Men alla måste ändå ha samma chans att lyckas. Det är precis som för barn lättare att höra och förstå svenska än att läsa, tänker jag. Dessutom kan mina små barn/elever hjälpa till hemma att förstå om det inte är text att läsa utan att lyssna på. Cision rankar: Topp 10 pedagogikbloggar. Hösten är här vilket innebär både skol- och jobbstart för många.

Cision rankar: Topp 10 pedagogikbloggar

Vilka är tipsen för att lättare kunna utvecklas och hitta glädje i att lära och läsa? Är exempelvis digitala läromedel något för dig? Vi har hittat experter inom området och rankat tio läsvärda bloggar inom pedagogik i den här månadens bloggtoppslista. Flexspan Om Flexspan: ”Alastair Creelman: Born in Dundee, Scotland and have lived in Sweden since 1983. Pedagogiska Kullerbyttan Om Pedagogiska Kullerbyttan: ”Linda Linder heter jag och är utbildad förskollärare, lärare (F-3), teaterpedagog och atelierista. 100. 50 enkla och formativa bedömningstekniker. Bra formativ bedömning är ofta återkommande bedömning.

50 enkla och formativa bedömningstekniker

Bra återkommande formativ bedömning är utformad för att ge en ögonblicksbild av elevernas förståelse för materialet. Tobias klassrum – Tips & ideér. I Kvarnbackens skola i Borgå springer barnen maraton på skolgården. De barn som under rasterna sprungit så många gånger runt skolgården att det blir en halvmaraton eller maraton får ett diplom.

I Kvarnbackens skola i Borgå springer barnen maraton på skolgården

Kvarnbackens skola ordnar "kvaba-maraton" för att uppmuntra barnen att röra på sig mera. Kvabamaraton startade på måndagen och på tisdag förmiddag hade 8-åriga Oliver Leskinen redan sprungit 40 varv. Han tycker om att springa på rasterna. - Man får muskler i benen och man behöver inte jumppa hemma då, säger Oliver. Oliver Leskinen, Cecilia Illman, Iris Hollmen och Cecilia Holmström tycker det är roligt att springa på rasterna. . Brain break dance videos - Sök på Google. Lokalt tillägg till läroplanen - LP2016 Grankulla. Spännande skolstart med den nya läroplanen! - KaunisGrani.

Hej och hå, nu bär det av.

Spännande skolstart med den nya läroplanen! - KaunisGrani

Också Grankullabarnen kommer att arbeta enligt den nya läroplanen skolåret 2016-2017. Då kan det vara bra för föräldrarna att känna till i stora drag vad tanken bakom skolarbetet är. Jaa kirjoitus: Teksti: NINA WINQUIST Kuvat: jyrilaitinen.fi Vi högg tag i Hagelstamska skolans rektor och biträdande rektor och frågade vad föräldrar och elever har att vänta sig. Tas till exempel hela den nya läroplanen förresten i bruk i Grankulla genast när skolorna börjar? Okej, men behöver föräldrarna göra eller veta något särskilt om den nya läroplanen?

Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. Skapa ett typsnitt med din egen handstil. Ett grattiskort till min bästa kompis blir mer personligt med min egen handstil.

Skapa ett typsnitt med din egen handstil

Det finns så klart en mängd olika varianter av typsnitt ute på nätet. Anders har tidigare tipsat om sajter med gratis typsnitt att ladda hem och Sanna har förklarat hur du installerar dem på din dator. Men det är även enkelt att fixa ditt alldeles egna typsnitt som funkar i alla program. Till fots och med cykel handbbok 2012. Gränslöst digitalt lärande. Jag och flera av mina kollegor tycker att många barn idag har svårare att koncentrera sig.

Gränslöst digitalt lärande

Vi upplever att de har kortare uppmärksamhetsspann och att lektionerna behöver vara varierade och underhållande för att hålla kvar elevernas fokus. Har vi fler barn med koncentrationssvårigheter idag än för 20 år sedan? Både ja och nej skulle jag svara. Opettaja pyysi Facebookissa pääsiäismunien muovikoteloita opetuskäyttöön – nämä oivaltavat ideat tekevät oppimisesta hauskaa. Parolan yhteiskoulun ja lukion yhteinen ruotsin ja saksan lehtori Heini Syyrilä Hattulasta pyysi Facebookissa pääsiäismunien muovisia munakoteloita ja pääsiäismunista saatavia hahmoja opetuksen apuvälineiksi.

Opettaja pyysi Facebookissa pääsiäismunien muovikoteloita opetuskäyttöön – nämä oivaltavat ideat tekevät oppimisesta hauskaa

Niin ikään nopat, pelimerkit, tiimalasit, peruslegot, lasten puiset leikkipalikat, pelilaudat ja pienet pala- ja lautapelit voisivat tulla kierrätetyksi opetuskäytössä. Myös "roskat" kelpaavat Syyrilälle: esimerkiksi rahkapurkin kannet ja taitettavat muovilusikat, kierrettävät maitopurkin korkit ja jäätelötikut. Lahjoitusmateriaalia alkoi kertyä. Pääsiäismunien koteloja hän ei ole edes laskenut. Vad gör de i biblioteket? En alldeles pinfärsk bok från Natur & Kultur är Att utveckla självständiga läsare – dynamiskt mindset och undervisningsstrategier av Gravity Goldberg.

Vad gör de i biblioteket?

Jag blev nyfiken på boken dels för att det i titeln står ”självständiga läsare” och dels för att jag vet alldeles för lite om det där med mindset. De senaste åren har jag arbetat en del tillsammans med lärarna runt elevernas läsförståelse, men ungefär sedan jag skrev det här blogginlägget för snart två år sedan har jag också grubblat lite extra över det där med lässtimulansen. Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. Hundra ord på fem minuter. Formativ bedömning med ett klick. Utvecklingssamtal. Jag har jobbat med elevledda utvecklingssamtal i åk 1-3 i ca 8 år.

Utvecklingssamtal

Det var något som vi tog ett gemensamt beslut om på min dåvarande skola (tjl därifrån detta läsår). Vi startade första året med åk 3-6 för att sedan övergå att alla elever i åk 1-6 hade sådana samtal. Det var en hit redan första gången vi genomförde det. Innan vi hade samtal fick eleverna skriva utvärderingar i alla ämnen hur de tyckte att det gick för dem i ämnena och vad de behövde utveckla mer. Vi var då också ganska mycket nybörjare på att skriva omdömena i Infomentor och föräldrarna kom definitivt inte in och kunde läsa så vi skrev ut de skriftliga omdömena och klistrade in det under varje ämne. Under åren har checklistorna som vi använt sett ungefär likadana ut. Vilket upplägg vi ska ha framöver när samtalen ska ligga har vi inte gjort riktigt klart med än.