background preloader

Praktiska tips

Facebook Twitter

Enklaste (och vackraste) sättet att få ett väldoftande badrum – Sköna hem. Gör egen näring till trädgårdsblommorna – håller sig fina längre i vas. Säsongen är här för att ta in både trädgårdsblommor och vilda blommor och arrangera fint i vas.

Gör egen näring till trädgårdsblommorna – håller sig fina längre i vas

Men visste du att blommor som får näringslösning faktiskt står längre i vasen? Detta gäller alltså även för trädgårdsblommor. Och vad gör man när man inte får den där lilla påsen med näring med buketten? Jo, då gör man enkelt sin egen! Syréner, pioner, rosor, tulpaner, påskliljor och äppelblom – dags för trädgårdens blomsterprakt. Blommor i vas som får näring i vattnet står betydligt längre än blommor som enbart får vatten.

Nya husmorsknepet som bränner fett – blanda dessa 3 ingredienser i kaffet i 7... Det finns många fördelar med att dricka kaffe, förutom att kaffebönan är rik på antioxidanter så sätter kaffe fart på matsmältningen.

Nya husmorsknepet som bränner fett – blanda dessa 3 ingredienser i kaffet i 7...

Adderar du tre speciella ingredienser i kaffet så har du den optimala fettförbränningsdrycken. Blanda dessa och rör ner i en kopp kaffe (på kvällen kan kaffet bytas ut mot vatten om du inte vill dricka kaffe sent): 2 teskedar honung. 1 tesked kanel. 1 tesked kokosolja. Bikarbonat i trädgården – effektivt till allt från utemöbler till sniglar – S... Bikarbonat till trädgården funkar utmärkt till både det ena och det andra.

Bikarbonat i trädgården – effektivt till allt från utemöbler till sniglar – S...

Som rengöring till trädgårdsmöbler och grill. Extra plus att mördarsniglar hatar bikarbonat! Att bikarbonat är extremt effektivt när det kommer till rengöring är ett välkänt faktum vid det här laget. Bikarbonat är även extremt effektivt i trädgården som rengöring såklart, men även som bekämpningsmedel. Fårskinn – så tvättar du en fårskinnsfäll i tre steg – Sköna hem. Fårskinn är en fantastisk och mysig inredningsdetalj som kan upplevas krånglig att tvätta.

Fårskinn – så tvättar du en fårskinnsfäll i tre steg – Sköna hem

Så behöver det inte vara. Läs bara tvättrådet noggrant och köp ett tvättmedel som fungerar för fårskinn. Tvätta fårskinn steg 1. Mördarsniglarna anfaller…snart. Mördarsniglarna är varje trädgårdsägares stora sommargissel.

Mördarsniglarna anfaller…snart

Prognosen för året är ännu osäker men det finns bot för farsoten. Bland annat snigelninjan Michael Christian Petersens diaboliska mjölkkartong. Den spanska skogssnigeln kommer troligen från sydvästra Frankrike. Men namnet har satt sig Bild: Göran Olsson/IBL Den spanska skogssnigeln är en bekant utmaning för många trädgårdsägare. ”Mördarsniglarna” förökar sig snabbt och är ett ständigt närvarande hot mot blommor, bär och buskar. . – Det som avgör är inte hur kallt det varit under vintern utan hur mycket det regnat i maj, säger Ted Von Proschwitz, zoolog och snigelexpert på Göteborgs Naturhistoriska Museum.

9 oväntade fördelar med att spara gamla tepåsar. Ta en tepåse fylld med svart te och skölj den med kallvatten.

9 oväntade fördelar med att spara gamla tepåsar.

Då kommer den vara din bästa vän för när du har bränt dig i solen under en varm sommardag eller på utlandsresan. Teet innehåller nämligen ämnet tannin som hjälper huden att läka och ger en långvarig svalkande känsla. Ämnet tannin, som finns i svart te, kan också hjälpa mot svullna och trött påsar under ögonen. Nästa gång du dricker en kopp te så spara tepåsen.

Lägg den i en liten behållare och lägg i kylskåpet en eller två dagar. Bikarbonat i trädgården – effektivt till allt från utemöbler till sniglar. Löjligt enkelt knep för vitare tänder – med bara 3 ingredienser från köket. Vad du behöver: * Gurkmeja (i pulverform)* Kokosnötolja* Pepparmyntolja Börja med att blanda en tesked gurkmeja, en tesked kokosolja och några droppar pepparmynta till en smet.

Löjligt enkelt knep för vitare tänder – med bara 3 ingredienser från köket

Doppa din borste i hemmagjorda tandkrämen och börja borsta. Den kommer att bli lite gul, men oroa dig inte, det är ett ganska litet pris att betala för mycket hälsosammare tänder. Borsta tänderna med denna kräm några gånger i månaden och du kommer snart märka resultat, tänderna kommer bli vitare. Smartaste sättet att rengöra din bäddmadrass – Sköna hem. Absolut bästa sättet att rengöra och ta bort dålig lukt från din bäddmadrass är sprit!

Smartaste sättet att rengöra din bäddmadrass – Sköna hem

Den otympliga bäddmadrassen får stå ut med mycket under sin livstid och är inget man stoppar i tvättmaskinen. Gör dina egna produkter! Du kan enkelt blanda din egen hudkräm, deodorant, torrschampo eller body scrub.

Gör dina egna produkter!

Här bjuder vi på några av våra bästa recept för egna hygienprodukter. De håller sig minst två månader i rumstemperatur. Eftersom de inte innehåller vatten behövs inga konserveringsmedel. Hudkräm 40 g bivax10 g kakaosmör1 dl sesamolja1 msk linfröolja90 gr kokosolja (cirka 1 dl)Ta gärna ekologiska ingredienser! 1. Putsa koppar med ättika och salt – strålande resultat – Sköna hem. 5 misstag du gör när du städar – som kan göra mer skada än nytta – Sköna hem. Om en fläck dyker upp plötsligt kan det vara svårt att tänka klart.

5 misstag du gör när du städar – som kan göra mer skada än nytta – Sköna hem

Ofta försöker vi behandla fläcken på flera olika sätt som får smutsen att sätta sig ännu hårdare. Här är 5 städrutiner vi borde byta ut nu. 1. Du tar bort svåra fläckar med nagellackborttagning eller aceton Ja, nagellackborttagning och aceton är båda starka medel som får bort det mesta – men det kan också förstöra eller missfärga ytan. 2. Att behandla en fläck med vatten är något många gör av ren reflex, men i stället för att fläcken försvinner kan den bli större och sätta sig ännu hårdare. Effektivaste propplösaren – så gör du rent ditt avlopp med bakpulver – Sköna hem. Så putsar du silverbesticken snabbt och enkelt – skinande resultat på fem min... Så blir du (garanterat) av med bananflugor – Sköna hem. Bananflugor dras till ättika som en vanlig fluga dras till en sockerbit. Bästa fällan mot bananflugor är en blandning av ättika och diskmedel. Men var kommer bananflugor egentligen ifrån? Här får du bästa bananflugefällorna och en liten lektion kring bananflugan som härjar som värst just nu.

Ättika och en skiva bröd – bästa tricket att få bort dålig lukt från sophinke... Att rengöra med ättika är ett av de bästa husmorsknepen. Dålig lukt från sophinken kan vara svårt att bli av med, speciellt nu när det är varmt ute. Här är bästa knepet. Du behöver bara en skiva bröd och en rejäl skvätt ättika eller vinäger. För att få bort dålig lukt från sophinken funkar vinäger och ättika lika bra.

Smart knep: Så gör du avokadon mogen på 10 minuter. Michael Petersen tröttnade på sniglarna – uppfann fälla. Michael Christian Petersen tröttnade på att ägna timmar åt mördarsnigelplockning hemma i trädgården varje dag. Men samtidigt tyckte han att fällorna som finns att köpa på nätet var för dyra. Då kom han på att tillverka en egen fälla – av en tom mjölkkartong. Michael Christian Petersen, 40, i danska Skovlunde står varje år inför samma problem som tusentals andra trädgårdsägare – mördarsniglarnas invasion.

Efter att ha prövat alla möjliga olika metoder för att bli av med dem köpte han till slut några fällor via internet. Så här enkelt viker du dina handdukar som på hotell – Sköna hem. Kunskap - Måla fönster. Flagnande träfönster gör mycket för helhetsintrycket av ett hus. Har färgen på dina fönster sett sina bästa dagar? Då är det dags att snygga till dem genom att måla och kitta om dem. Förarbete Börja med att ta bort tätningslister och beslag. Kontrollera om träet har några rötskador och byt i sådant fall ut skadade delar. Smuts och alger på träytorna kan tvättas bort med fasadtvätt, men för att få bort mögel behövs ofta ett starkare rengöringsmedel.

Skrapa bort all färg och allt kitt som sitter löst. Så blir du kvitt bananflugorna – 4 knep som faktiskt fungerar – Sköna hem. Kökets värsta sabotörer är här för att stanna ett tag till. Vi pratar så klart om bananflugorna. Dessa objudna gäster reproducerar sig i en galen takt och vi gör allt vi kan för att bli av med dem. Här är 4 knep som faktiskt hjälper: Så här putsar du silver utan kemikalier – och utan ansträngning – Hus & Hem.

12 smarta lifehacks som gör ditt liv så mycket lättare – Hus & Hem. Bästa sättet att bli kvitt fett och smuts från köksluckorna – Sköna hem. Det absolut enklaste sättet att bli kvitt fett och smuts som gärna lägger sig på ställen som är svårstädade och som kräver mankraft i form av energikrävande gnuggande medelst rengöringsmedel. Testa olja istället och blir av med smutsen på ett kick! Fett löser fett! Exakt som städexperten i klippet nedan säger så låter sig inte vatten och olja blandas. Det vill säga, det är lättare att bli kvitt fett och smuts från köket med olja istället för vatten. Han sticker in nejlikor i en uppskuren lime! Det här tricket kan rädda din so... Fantastisk produkt Bokashi. Gör egen näring till trädgårdsblommorna – håller sig fina längre i vas.

Ättika (ättiksyra) – extremt effektivt till rengöring, dålig lukt och avkalkn... Att rengöra med ättika är ett riktigt gammalt husmorsknep som verkligen fungerar. Förutom att ättika är grymt mot fläckar så har den en konserverande effekt (ättika används ju som bekant i olika inläggningar), vilket håller bakterier och mögel borta. Smartaste och enklaste dofttricket med hjälp av en klädnypa! LÄS OCKSÅ: 7 miljövänliga (och effektiva) knep för ett väldoftande badrum. Smarta knepet som gör dina gamla handdukar fräscha igen. Med den här fiffiga metoden kan du få dina handdukar och badlakan fräscha igen. Handdukarna kommer inte lukta ättika, utan ättikan gör att den där sunkiga doften försvinner, och kvar är en fräsch och garanterat ren handduk.

Jag häller alltid pastan i durkslaget, men efter att ha sett detta? Aldrig ig... Hemma hos mig äter vi pasta flera gånger i veckan – och jag använder mig alltid av samma metod när pastan väl är färdigkokt. Först häller jag över den i ett durkslag och när det är klart så lägger jag över pastan på tallriken och ringlar över såsen. Nu har jag insett att jag har gjort fel hela mitt liv.

Svinnbra tips - Willys. 1. Slängda ägg är slängda pengar! Förvara ägg med den spetsiga delen nedåt så håller de minst två månader i kylen. 10 enkla övningar som får dig att somna bättre om kvällarna. Smart på många sätt – stoppa en citron i diskmaskinen. Nästa gång du har använt pressad citron i matlagningen, kasta inte det som blir över, stoppa det i diskmaskinen istället.

Smartaste sättet att rengöra din bäddmadrass. Forskare avslöjar enkel övning som stramar åt magen på bara 2 veckor! 6 sätt att bränna fler kalorier på promenaden. Så utrotar du mördarsniglarna i tid. Få bort rödvinsfläckar på duk med mjölk (garanterat resultat utlovas) Så rengör och desinficerar du din skärbräda på bästa sätt. Gör egen näring till trädgårdsblommorna – håller sig fina längre i vas. Det hemliga fönsterputsreceptet. 11 smarta knep som förenklar när du ska måla. Så slår du in runda paket snyggt – lättare än du tror. Glad gubbe på tummen och lim på en tvättsvamp. Här är 13 barnknep jag har haf... 10 anledningar att ha vinäger hemma – som du inte hade den blekaste aning om ...