background preloader

Praktiska tips

Facebook Twitter

Sewing - Tips & Tutorial - Tips for sweaters. Анастасия Высоцкая - Awesome tips :o. Fårskinn – så tvättar du en fårskinnsfäll – Sköna hem. Vissa får skinn går inte att tvätta alls, det beror på hur det är garvat.

Fårskinn – så tvättar du en fårskinnsfäll – Sköna hem

Det bästa sättet är att hålla ditt fårskinn fräscht är att hänga ut det ett par timmar en fuktig dag. Ullen öppnar sina celler och släpper ut gammal luft och tar in ny. På så vis stöts även smutsen av hårstråna. Skaka ordentligt och lystern kommer tillbaka! Enstaka fläckar kan du försöka få bort med en våt trasa och lite ullschampo. Tvätta fårskinn i snön! Du kan också lägga ut skinnen med ullsidan neråt i kall, torr snö, och gärna se till att det kommer in snö i ullen. Tvätta i maskin – med rätt tvättmedel! Ett tvättbart fårskinn kan du tvätta i tvättmaskinen på ett hand- eller ulltvättprgram i max 30 grader. Torka fårskinnet plant Ta ut fårskinnet ur maskinen och dra lite i det när det är vått och även lite grann under själva torktiden. 4 fina fårskinn i olika stilar Tvättbart lammskinn från Gotland i olika nyanser av grått.

Mjukt, korthårigt fårskinn som kommer från Australien. Emilia: ”Jag slutade shoppa och sparade ihop 100 000 kr” – amelia. Ar du svårt att hitta något att ta på dig trots att garderoben är full?

Emilia: ”Jag slutade shoppa och sparade ihop 100 000 kr” – amelia

Är det ett projekt varje gång du behöver hämta någonting från förrådet – i vilken av alla flyttlådor ligger den där himla grejen nu igen? För många av oss skänker våra saker och kläder minst lika mycket huvudbry som glädje. Samtidigt fort­sätter vi fylla skåpen med nya prylar. Emilia Arvidsson har valt en annan väg. Hon har haft köpstopp i tre år, vilket för henne innebär att hon så långt som möjligt undviker att köpa saker eller kläder. – Jag testade köpstopp i tre månader 2014, mest som en rolig grej. Myggfälla gjord av lime – smart husmorstips för utekvällar – Sköna hem. Dela en lime på mitten och stick in 10-12 kryddnejlikor i vardera halva.

Myggfälla gjord av lime – smart husmorstips för utekvällar – Sköna hem

Det beror självklart på hur stort bord ni sitter vid. Myggorna ogillar lukten och kommer att hålla sig borta. Så döljer du röda toner – från akne, rosacea och känslig hy – Damernas Värld. Et är jobbigt att vara röd i ansiktet, det är vi många som kan skriva under på efter att ha blossat upp av att hålla en muntlig presentation eller ett bröllopstal.

Så döljer du röda toner – från akne, rosacea och känslig hy – Damernas Värld

Att dessutom ständigt ha en rödlätt ton i ansiktet kan vara väldigt påfrestande – men ack, så vanligt. Röda toner och partier i huden beror ofta på känslig hy med många ytliga, vidgade blodkärl. Men det kan också bero på akne, akneärr eller hudsjukdomen rosacea. Vad de röda tonerna än beror på så finns det hjälp att få. Vi har samlat våra bästa tips och listar de mest effektiva skönhetsprodukterna och hudvården för att dämpa rodnad, rosacea och akne. Behåll solbrännan – 5 tips som får din färg att hålla längre – Damernas Värld.

U har jobbat, jobbat, jobbat på den perfekta brännan och sen kommer du tillbaka till vardagen och den gyllenbruna färgen verkar falna direkt.

Behåll solbrännan – 5 tips som får din färg att hålla längre – Damernas Värld

Känner du igen dig? Damernas Värld ger dig tipsen du behöver för att behålla solbrännan längre! 1. Smörj in dig Fukt är ditt bästa vapen mot falnande bränna. After sun-lotion som bevarar solbrännan Tips! Målarfärg - Nordsjö färg och kulör för inredning och utomhus. Så skrämmer du bort getingarna – Allt om Trädgård. Obehagligt med getingbon nära oss Olika getingar bygger olika bon.

Så skrämmer du bort getingarna – Allt om Trädgård

Ibland bygger getingar bon i marken, och andra gånger bygger de karakteristiska små eller stora kuporna i taket i uterummet, friggeboden eller växthuset. För det mesta ser man inte bona, då de bygger dem i ihåliga träd i skogen eller tomma fågelholkar. Men ibland har man oturen att få ett helt bålgetingbo i ett takutsprång eller på vinden. Så kan man skrämma getingar med en attrapp Getingar har ett starkt revirbeteende och försvarar sitt bo. Tips: Häng även upp en attrapp när ni fikar och äter.

Steg för steg – så bäddar du sängen som på hotell. Det här behöver du för att få en riktig hotellsäng: Sänggavel Sängkappa Bäddmadrass Påslakan Underlakan Duntäcke Minst 4 stycken kuddar, gärna dunkuddar 2 stycken större prydnadskuddar Överkast Skapa hotellyx i sovrummet – så bäddar du sängen steg för steg: BäddmadrassBörja med att vända på bäddmadrassen.

Steg för steg – så bäddar du sängen som på hotell

För att få den extra fräsch, pudra över bakpulver, låt stå cirka en timme och dammsug sedan av madrassen.Lakan<img src=" alt="">Lägg på underlakandet, och se till så att det är ordentligt sträckt och instoppat under madrassen.Täcket<img class="alignnone size-full wp-image-70002" src=" alt="sovrum morka vaggar" width="1200" height="1023">Täcket, som ska vara fluffigt och härligt, läggs ut på sängen och sträcks ordentligt. Bikarbonat i trädgården – effektivt till allt från utemöbler till sniglar. Att bikarbonat är extremt effektivt när det kommer till rengöring är ett välkänt faktum vid det här laget.

Bikarbonat i trädgården – effektivt till allt från utemöbler till sniglar

Bikarbonat är även extremt effektivt i trädgården som rengöring såklart, men även som bekämpningsmedel. Tvärt emot vad man kanske kan tro så är bikarbonat billigt om du köper storpack. Är du en frälst användare av bikarbonat både inom- och utomhus ska du definitivt införskaffa ett storpack bikarbonat. Sedan är det bara att gå loss, helt miljövänligt men inte desto mindre effektivt! Bygg självvattnande krukor – 4 olika modeller! 1.

Bygg självvattnande krukor – 4 olika modeller!

Liten självvattnande såkruka av PET-flaska Återvinn 2-liters plastflaskor och gör enkla självvattnande såkrukor själv. Filmen visar en jämförelse med vanlig kruka och hur mycket mindre man behöver vattna den självvattnande krukan. Den borde klara sig en till två veckor utan påfyllning. Gör den självvattnande krukan så här: 1. Rengör med ättika – skinande rent badrum i dag! 1.

Rengör med ättika – skinande rent badrum i dag!

Hur får jag bort kalkfläckar på glaset i duschkabinen? Svar: Prova med att spraya 24 % ättika på glaset, gnid tills det har försvunnit. Vinäger fungerar också. Inspiration: Slå in julklapparna extra vackert. Små ikoner Gör små ikoner av kvistar – det kan vara en gran, en stjärna eller kanske bara ett mönster – och dekorera med lite garn.

Limma fast på paket med enfärgat papper för en slående effekt.Bildkälla Dekorera med växter Ett enkelt, enfärgat paket får sig ett lyft med lite snöre och en kvist. Använd grönt du kommer åt hemma, eller varför inte köpa väldoftande eucalyptus på blomsterhandeln.Bildkälla Personligt Skriv ut dina favoritbilder från det gångna året och klistra fast på klapparna. Ett sidenband runt ger exklusiv känsla.Bildkälla Grafiskt Vitt och svart ger en dramatisk och stilren effekt.Bildkälla Juteväv Juteväv, hampasnöre och ris ger den rätta, lantliga känslan till klapparna.Bildkälla. Blossom - Wrap your head around these 6 genius gift... Bright Side - They're quite useful! Tag your friends...

5-Minute Crafts - These jeans hacks are super helpful!... Svt. Enklaste (och vackraste) sättet att få ett väldoftande badrum – Sköna hem. Gör egen näring till trädgårdsblommorna – håller sig fina längre i vas. Säsongen är här för att ta in både trädgårdsblommor och vilda blommor och arrangera fint i vas. Men visste du att blommor som får näringslösning faktiskt står längre i vasen? Detta gäller alltså även för trädgårdsblommor. Nya husmorsknepet som bränner fett – blanda dessa 3 ingredienser i kaffet i 7... Det finns många fördelar med att dricka kaffe, förutom att kaffebönan är rik på antioxidanter så sätter kaffe fart på matsmältningen. Adderar du tre speciella ingredienser i kaffet så har du den optimala fettförbränningsdrycken.

Blanda dessa och rör ner i en kopp kaffe (på kvällen kan kaffet bytas ut mot vatten om du inte vill dricka kaffe sent): 2 teskedar honung. 1 tesked kanel. 1 tesked kokosolja. Enligt Hälsosidan David Wolfe kommer två glas om dagen av denna blandning göra att du bränner kroppsfett på bara en vecka, och här är anledningen varför: Honung Honung innehåller socker, därför finns det anledning att tro att det inte skulle vara bra för vikten.

Bikarbonat i trädgården – effektivt till allt från utemöbler till sniglar – S... Bikarbonat till trädgården funkar utmärkt till både det ena och det andra. Som rengöring till trädgårdsmöbler och grill. Extra plus att mördarsniglar hatar bikarbonat! Att bikarbonat är extremt effektivt när det kommer till rengöring är ett välkänt faktum vid det här laget. Bikarbonat är även extremt effektivt i trädgården som rengöring såklart, men även som bekämpningsmedel. Tvärt emot vad man kanske kan tro så är bikarbonat billigt om du köper storpack. Fårskinn – så tvättar du en fårskinnsfäll i tre steg – Sköna hem. Fårskinn är en fantastisk och mysig inredningsdetalj som kan upplevas krånglig att tvätta.

Så behöver det inte vara. Läs bara tvättrådet noggrant och köp ett tvättmedel som fungerar för fårskinn. Mördarsniglarna anfaller…snart. Mördarsniglarna är varje trädgårdsägares stora sommargissel. Prognosen för året är ännu osäker men det finns bot för farsoten. 9 oväntade fördelar med att spara gamla tepåsar. Ta en tepåse fylld med svart te och skölj den med kallvatten. Då kommer den vara din bästa vän för när du har bränt dig i solen under en varm sommardag eller på utlandsresan. Bikarbonat i trädgården – effektivt till allt från utemöbler till sniglar. Löjligt enkelt knep för vitare tänder – med bara 3 ingredienser från köket. Smartaste sättet att rengöra din bäddmadrass – Sköna hem.

Absolut bästa sättet att rengöra och ta bort dålig lukt från din bäddmadrass är sprit! Den otympliga bäddmadrassen får stå ut med mycket under sin livstid och är inget man stoppar i tvättmaskinen. Därför är vi extra glada att få tipsa om detta enkla sätt! Gör dina egna produkter! Du kan enkelt blanda din egen hudkräm, deodorant, torrschampo eller body scrub. Här bjuder vi på några av våra bästa recept för egna hygienprodukter. Putsa koppar med ättika och salt – strålande resultat – Sköna hem. 5 misstag du gör när du städar – som kan göra mer skada än nytta – Sköna hem. Om en fläck dyker upp plötsligt kan det vara svårt att tänka klart. Ofta försöker vi behandla fläcken på flera olika sätt som får smutsen att sätta sig ännu hårdare.

Här är 5 städrutiner vi borde byta ut nu. 1. Effektivaste propplösaren – så gör du rent ditt avlopp med bakpulver – Sköna hem. Så putsar du silverbesticken snabbt och enkelt – skinande resultat på fem min... Så blir du (garanterat) av med bananflugor – Sköna hem. Bananflugor dras till ättika som en vanlig fluga dras till en sockerbit. Bästa fällan mot bananflugor är en blandning av ättika och diskmedel.

Ättika och en skiva bröd – bästa tricket att få bort dålig lukt från sophinke... Att rengöra med ättika är ett av de bästa husmorsknepen. Dålig lukt från sophinken kan vara svårt att bli av med, speciellt nu när det är varmt ute. Smart knep: Så gör du avokadon mogen på 10 minuter. Michael Petersen tröttnade på sniglarna – uppfann fälla. Michael Christian Petersen tröttnade på att ägna timmar åt mördarsnigelplockning hemma i trädgården varje dag. Men samtidigt tyckte han att fällorna som finns att köpa på nätet var för dyra.

Så här enkelt viker du dina handdukar som på hotell – Sköna hem. Kunskap - Måla fönster. Flagnande träfönster gör mycket för helhetsintrycket av ett hus. Så blir du kvitt bananflugorna – 4 knep som faktiskt fungerar – Sköna hem. Så här putsar du silver utan kemikalier – och utan ansträngning – Hus & Hem. 12 smarta lifehacks som gör ditt liv så mycket lättare – Hus & Hem. Bästa sättet att bli kvitt fett och smuts från köksluckorna – Sköna hem. Han sticker in nejlikor i en uppskuren lime! Det här tricket kan rädda din so... Fantastisk produkt Bokashi. Gör egen näring till trädgårdsblommorna – håller sig fina längre i vas. Ättika (ättiksyra) – extremt effektivt till rengöring, dålig lukt och avkalkn... Smartaste och enklaste dofttricket med hjälp av en klädnypa!

Smarta knepet som gör dina gamla handdukar fräscha igen. Jag häller alltid pastan i durkslaget, men efter att ha sett detta? Aldrig ig... Svinnbra tips - Willys. 10 enkla övningar som får dig att somna bättre om kvällarna. Smart på många sätt – stoppa en citron i diskmaskinen. Smartaste sättet att rengöra din bäddmadrass. Forskare avslöjar enkel övning som stramar åt magen på bara 2 veckor! 6 sätt att bränna fler kalorier på promenaden. Så utrotar du mördarsniglarna i tid. Få bort rödvinsfläckar på duk med mjölk (garanterat resultat utlovas) Så rengör och desinficerar du din skärbräda på bästa sätt. Gör egen näring till trädgårdsblommorna – håller sig fina längre i vas.

Det hemliga fönsterputsreceptet. 11 smarta knep som förenklar när du ska måla. Så slår du in runda paket snyggt – lättare än du tror. Glad gubbe på tummen och lim på en tvättsvamp. Här är 13 barnknep jag har haf... 10 anledningar att ha vinäger hemma – som du inte hade den blekaste aning om ...