background preloader

Www.religionsfroknarna.se

Www.religionsfroknarna.se

http://religionsfroknarna.se/

Related:  SO - hemsidorReligionJämför religionerannalarare

Fotbollsallsvenskan för undersökande journalister Publicerad: 23 mars 2015 Tema: Idrott Fotbollssäsongen är på gång och medierna hårdbevakar inför starten på årets allsvenska. Passa på! Religion Världsreligionernas geografiska utbredning. Icke-religiösa dominerar i många områden men visas inte på kartan. Världsreligionernas fördelning per land. De huvudsakliga religiösa grupperna som andelar av världens befolkning år 2005 enligt Encyclopaedia Britannica.

Religionskunskap spel Lär dig mer om de olika religioner som finns i världen. Mycket av människans handlingar har ett samband med religiös tro så träna upp dina kunskaper i religionskunskap i dessa spel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Religionskunskap. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Sortera på hur populär spelen är, hur nya de är eller efter namn. Nyreligiösa rörelser Nya religioner och religiösa rörelser har uppkommit i alla tider. Gemensamt för samtliga av dem är att de försökt skapa något nytt som varit anpassat för samtiden. Ett annat utmärkande drag för nya religiösa rörelser är att många avvikande sidor blir mindre framträdande med tiden.

Bildbruk och bildförbud i islam - Humanistportalen Figur 1. Profeten Muhammed på berget Hira. Ottomanskt miniatyrmåleri från ca. 1595 ur Siyer-i Nebi, Topkapı Sarayı Müzesi, Istanbul. Publiceringen av Muhammed-karikatyrerna i Jyllands-Posten och de efterföljande konflikterna har väckt många frågor om islam, bildbruk och bildförbud. Ett försök att teckna några svar för oss tillbaka till islams tidiga historia, synen på uppenbarelsen och karaktären av dess heliga skrifter. Världsreligionernas etik – Mikaels Skola De fem stora religionerna har alla etiska uttryck. De tre abrahamitiska religionerna har stora likheter medan buddhismen och hinduismen skiljer sig åt på ett mycket tydligt vis. Judisk etik Religionskunskap Man brukar vanligtvis skilja mellan substantiella (beskrivande) och funktionella (ändamålsenliga) religionsdefinitioner: • En substantiell definition beskriver religionens innehållsliga sida och dess olika delar samt svarar på vad religion är. Exempel: ”Religion är tro som grundar sig på föreställningen om en eller flera gudar, andar, transcendenta själar eller andra övernaturliga fenomen.

Patrik Bohjort - SO Uppgifter 1. Titta på bilderna i den pedagogiska bildsamlingen och försök besvara frågorna. Tänk på att alla frågor inte passar till alla bilder. (Om du inte kan öppna länken använd bilden nedan). a) Vad är det för typ av bild? Multireligiösa guider Sensus studieförbund har utbildat ett antal multireligiösa guider i Sverige. Det är unga personer med ett brinnande intresse för religion. Många har själva sin hemvist i någon religion och flera är utbildade religionsvetare. De flesta har jobbat med utställningen Gud har 99 namn som startade sin turné i Stockholm år 2000 och fanns i Göteborg mellan 2004 och 2011. Den multireligiösa resväskan

Lätta fakta om världsreligionernas matregler Judarna följer Gamla testamentets bestämmelser angående mat. Gamla testamentet tillåter alla vegetariska livsmedel för människan, men man får inte äta vilket kött som helst - bara köttet från vissa växtätande djur. Reglerna är mycket klara. Björn Wiman: Svensken lider av ett sekulärt självbedrägeri Krönika. Ljusen som brinner denna helg borde sprida ljus över en viktig insikt: att religionen vare sig vi vill eller inte är en kraft att räkna med också i det moderna samhället. Efter denna hårda höst, denna höst så fylld av död och mörker, lystes kyrkogårdarna i helgen upp igen. I den första novemberskymningen sprider flämtande marschaller och gravljus sitt sken över köer av allvarliga ansikten, människor som samlas för att minnas dem som inte längre lever ihop med oss andra. Vad betyder denna ritual? I världens mest sekulariserade land?

Hitta fria texter I det här inlägget i Kolla källans idélåda tittar gymnasielärare Filippa Mannerheim närmare på några textarkiv som du och dina elever kan ha användning av. Många av texterna är helt fria att använda, medan andra fortfarande är skyddade av upphovsrätt. Filippa beskriver de olika arkiven, hur texterna får användas och ger också några praktiska tips på användning. Wikipedia Wikipedia är ett fritt uppslagsverk på nätet som skapas av sina användare. Det drivs stiftelsen Wikimedia Foundation och finansieras genom frivilliga donationer.

Samtal med Dalai Lama Om cookies på våra tjänster SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter Använd den här videon Kopiera och klistra in koden nedan för att visa videon på din hemsida www.islamguiden.com Profeten Muhammad (saw) sade: "Den bästa muslimen i fråga om tron är den som har det bästa uppförandet, och den bästa av er är de som har det bästa sättet med sin hustru." [Tirmidi] Profeten Muhammad (saw)sade: "Allah den högste har uppenbarat för mig att ni måste vara artiga och hjärtliga mot varandra, så att ingen av er ska bete sig överlägset mot den andre, och på så vis kränka denne." [Muslim] Profeten (saw) sa: "Vid Honom som håller min själ i Sin Hand, ni kommer inte in i Paradiset förän ni har eeman (tro), och ni kommer inte få eeman förrän ni älskar varandra. Ska jag inte berätta för er något som om ni gör det kommer ni att älska varandra?

Related:  JUDENDOM OCH ISLAMReligion