background preloader

Bloggar

Facebook Twitter

Pedagog Malmö. Uggleblogg - Ny lärresurs – Filma stort med smått. Min kollega Dan Wirdefalk och jag har tillsammans gjort en resurssajt om att filma och redigera film.

Uggleblogg - Ny lärresurs – Filma stort med smått

Sajten består av fyra delar – tre med utgångspunkt i olika situationer då man kan vilja filma: dokumentera, föreläsa och dramatisera samt en del om generella förberedelser. Hur det funkar. Bfl. Summera formativt Snart jullov och som vanligt har terminen gått ovanligt fort!

bfl

Fortare för varje år känns det som. Det jobbas frenetiskt med att samla ihop underlag för summativa omdömen eller … Läs mer Kan de inte bara skärpa sig? Magister Evas matteblogg. Provfri matematik – bedömning i praktiken. Om eleverna ska bedömas på något, måste de få en rimlig chans att öva på det. En aspekt som ska bedömas i NO är om eleven har kunskap om biologiska sammanhang och visar det genom att ge exempel på och beskriva/förklara och visa på samband inom dessa/förklara och visa på samband inom dessa och något generellt drag. Tror du att eleverna vet vad ett biologiskt sammanhang är? Föräldrar – Mikaels Skola. På denna sida kommer jag lägga upp en del som berör er föräldrar.

Föräldrar – Mikaels Skola

Information som kan vara nyttig i att vägleda era barn (och er själva) genom skolans värld. Jag kommer också i möjligaste mån försöka länka till diverse olika artiklar som kan vara intressanta för er. Min arbetsmodell: Jag arbetar enligt en metod som kallas för ”Flippat klassrum” med stora inslag av digital teknik. Detta är inget som är en unik metod, eller egentligen något nytt. En kort förklaring av hur tanken bakom modellen ser ut finner du här: Det finns också en mycket bra föreläsning om modellen, den är dock längre men för den som har intresset och tiden över är den mycket sevärd. Min egen modell bygger på följande grundkonceptet: Mentala övningar att arbeta med på idrott och hälsa. I kursen idrott och hälsa 1 står det att vi skall arbeta med spänningsreglering och metalträning i det centrala innehållet.

Mentala övningar att arbeta med på idrott och hälsa

Vidare är det inget som går att “mäta” hos eleverna. Vilket vi inte skall heller. Men frågan är då hur vi kan/bör arbeta med den mentala delen. Vi vet mycket väl hur vår hjärna påverkar oss negativt och positivt, framförallt negativt. NZ PE Teacher. Over the next week or so I will be launching a regular videocast.

NZ PE Teacher

It is something I have considered for a while now and I have been encouraged by the work @Vgoodyear has been doing over at PE & Sport Vlog (check out some of her cool videos!). The videos will be ramblings with an educational and technology twist to them, and maybe a little bit of PE and Health thrown in for good luck. I am hoping to crank out a new video each month but would prefer to have them out sooner! There will be opportunity to engage with a fantastic educators as the videocasts progress as well. Anyway, enough chit chat – I need to get the first video sorted. With all this lovely weather in little old NZ, many of you might have missed it – Today was International Podcast Day! Earlier today Andrew Milne (@carmelhealth) from Illinois (I am a huge Pippen fan if you are reading this Andrew!) Click through to check out his podcast and make sure you subscribe of you like what you hear! Session overview. Mötesplatsen för Värmlands pedagoger.

Mina ord, våra idéer- inspiration för lärare. Samtal mellan två lärare. Elever på gränsen – forskningsprojekt finansierat av Vetenskapsrådet. Magnus Hultén och Christian Lundahl har tillsammans med Anders Jönsson och Alli Klapp fått 7,2 miljoner av Vetenskapsrådet för det femåriga projektet ”Elever på gränsen: Kunskapens organisering, likvärdighet och elevers lärande i ett kriteriebaserat betygssystem, en utvärdering av reformerna 1994 och 2011 med fokus på gränserna IG/G och Fx/E”.

Elever på gränsen – forskningsprojekt finansierat av Vetenskapsrådet

I projektet ska vi studera vilka effekter gränser för godkända betyg får på kunskapssyn och elevprestationer i en mål- och resultatstyrd skola. Min pedagogiska reflektionsplats om digitalt lärande och annat i skolvärlden. Mikael Bruér – SO-lärare år 7-9. Det inkluderande klassrummet. Mitt språkutvecklande klassrum. Ulrika Broman. Kvutis - Kvalitet och Utveckling i Svedala. Den 7:e januari möts vi på Malmö Live för en gemensam uppstart av det nya året.

Kvutis - Kvalitet och Utveckling i Svedala

Dagen börjar 8.30 och avslutas 17.00. Under dagen kommer det att serveras lunch och fika. Anmäl eventuell specialkost senast den 18/12. Fortsätt läsa En bra början Alla inlägg på Förstelärare bloggar är tänkta att kunna användas i kollegiala samtal och kan också användas som ”mini-lärmoduler”. Kollegialt arbete utifrån ett inlägg på Förstelärare bloggar: Mal placé. Vuxendiagnostiserad – med en alfabetstös. En plats där jag samlar den inspiration och de idéer som jag får ta del genom den underbara platsen kallad "nätet". Att lära tillsammans. Tobiassolem.tumblr.

Utan stöd är vi alla usla lärare Det talas ibland om stjärnlärare, ni vet såna där som skriver böcker, får diverse epitet, prefix och ibland figurerar i media.

tobiassolem.tumblr

Ibland är det lätt att luras av all fernissa som omger hela det spektaklet och ibland bryr sig några för många med för stort inflytande mer om denna fernissa än om det reella didaktiska virket. Jag kan vara en rent utsagt skitdålig lärare, ibland har jag såna där dagar som om det blev känt att jag hade dem, så skulle det rycka i ögonbrynen på min närmaste chef. Inspiratörer. Barkersthlm. Change your thoughts and you can change your world!