background preloader

Begreppsmaskin

Begreppsmaskin

http://digitalt.liber.se/begreppsmaskin/#

Related:  NOKreativ och spel

Vinna mark För 2-4 spelare Ni behöver 2 tärningar, rutigt papper och pennor i olika färger (överstrykningspennor är bra!) Förbered spelet genom att rita upp en spelplan på det rutiga papperet. En lagom storlek är en rektangel som är 20 x 15 rutor stor. Ju fler spelare desto större spelplan. Alla linjer behöver inte fyllas i, det räcker att göra en ram.

Träna minnet Stärk minnet med en minnespromenad Ju fler sinnen som är inblandade när du lär dig något, desto bättre minns du. Om du till exempel behöver lära dig ordningen på något kan du visualisera det under en minnespromenad. Gå en runda som du gått många gånger... Träna glosor med hjälp av association Hela grundskolekursen på en halv termin och hur stödja nyanlända? Det är sista lektionen för dagen. Vi ska tillsammans samla ihop alla våra kunskaper. Det handlar om konsekvenser av imperialismen, för de koloniserade, för kolonisatörerna – fördelar och nackdelar. Nu är vi alla samlade. Tidigare har eleverna, i grupper, samtalat och antecknat de konsekvenser som de kommer på. ”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade.

Sagolika såpbubblor – Hedenljung Det är kallt just nu i nästan hela landet och trenden att prova blåsa såpbubblor är riktigt het just nu. Men många frågar sig: Hur gör jag då? Hur får jag bubblorna att hålla medan de fryser och att landa hela? Jag ska försöka ge er lite hjälp på traven. Jag kör med en egenblandad lösning som gör att bubblorna blir lite mer sega. Hälften så många hamstringsskador med tyngre styrketräning Hamstringsskador tillsammans med lårskador och knäskador är de vanligaste skadorna inom fotboll. På elitnivå är hamstringsskador den enskild mest vanliga skadan (1). Få sporter har så bra data när det gäller skador som fotbollen men den information som finns för andra idrotter med maximala sprinter likt amerikans fotboll, australiensisk fotboll och rugby pekar också på att skador i hamstring är den vanligaste eller bland de vanligaste skadorna (2, 3, 4). Kort och gott så är bristningar och rupturer av hamstring ett stort problem inom flera idrotter.

Beställ skolmaterial Här hittar du undervisningsmaterial som går att ladda ner eller beställa från oss. Låt dig inspireras av filmer, spel med mera och sätt fart på diskussionerna i klassrummet och förskolan. Flykten slutar här Ett studiematerial för gymnasieelever om barn på flykt och om mottagandet i Sverige och EU. Mitt Vatten Det färdigrenade vattnet pumpas tillbaka ut i sjöar och hav. Nu är det fritt från skräp och smuts. Men resan tar inte slut här, förr eller senare blir det dricksvatten igen. ** Ulrikas mattelänkar ** - Ulrikas matteverkstad Träna från en norsk nätmattebok. Träningsuppgifter och spel. Det är ett mycket bra komplement till Matteborgen! Ha Google Translate till hands i ett annat internetfönster :) En del uppgifter är svårare, de är duktiga på matematik i Norge!

Related: