background preloader

Begreppsmaskin

Begreppsmaskin

http://digitalt.liber.se/begreppsmaskin/#

Related:  linso76SoSONONO

lektionstips Denna sajt har tillkommit främst för nya lärare som behöver tips och råd i planeringen av lektioner. Tips som jag hade behövt när jag började som lärare. Namnövningar • Ballongen - Studsa en ballong mellan varnadra. Pedagogiska verktyg Skolmåltiden är ett kostnadsfritt läromedel som doftar, smakar och ger intryck. Hej Skolmat! är pedagogiska verktyg för att ta tillvara skolmåltiden i undervisningen. Det är lektionsövningar där skolmåltiden utgör själva läromedlet och är avsedda för åk 4-6. Övningarna är uppdelade i tre olika teman: Hälsa, Maten i våra liv och Miljö.

Framtidens skola Författare: adam rylander Datum: 12 mars 2014 Ämnen: Ma/No/Teknik, Teknik, SV/SO, Historia, Samhällskunskap År: Grundskola år 3–6 Lektionstyp: häfte Beskrivning Ett häfte där eleverna ska bygga på en historia som reflekterar över framtid, dåtid och nutid. Storebror gör rent trappräcket - Hannas Hus Finn farorna i Hannas hus är ett enkelt online-utbildningsmaterial som riktar sig till elever i årskurs 2-6. Materialet är enkelt uppbyggt och går att använda direkt. Syftet med materialet är att öka elevernas medvetenhet om farliga kemikalier och hur man kan hantera dem på ett säkert sätt. Finn farorna i Hannas hus introducerar eleverna till de nio nya faropiktogram, som används för att faromärka kemikalier. Bakgrund

Film Discovery Education Espresso Digitala koncept Digitalt Liber Jordens framtid Rosa Parks Vallfärd till Mekka Jorden - Rymdskola Vad säger lärarna? Vad säger eleverna? Arbeta med Espresso Den begreppsliga förmågan i svenska och so Härligt att vara igång igen! Det märks att barnen är utvilade, pigga och alerta efter jullovet och laddade för att insupa ny kunskap. I veckan har vi haft som mål att öva på den begreppsliga förmågan i olika ämnen. I vår läroplan, Lgr11, står det om olika förmågor som eleven ska ges möjlighet att utveckla. Vi lärare ska fokusera mera på förmågorna när vi gör våra bedömningar.

Sagolika såpbubblor – Hedenljung Det är kallt just nu i nästan hela landet och trenden att prova blåsa såpbubblor är riktigt het just nu. Men många frågar sig: Hur gör jag då? Hur får jag bubblorna att hålla medan de fryser och att landa hela? Jag ska försöka ge er lite hjälp på traven. Jag kör med en egenblandad lösning som gör att bubblorna blir lite mer sega. fredriksbergmellan Vi har tränat på att resonera och observera. Vi har också tittat på elevexempel och kollat hur de blir bedömnda. Varje elev kommer få personlig feedback på sin text. Det kommer vara ”två stjärnor och en önskan”.

Related: