background preloader

Sveriges bästa webbplats om djur

Sveriges bästa webbplats om djur

http://svenska-djur.se/

Related:  Fjärilno/soResursbanken

Trafikmärken Trafikmärken Du behöver:FärgpennorPdf:er på vägmärken (finns längst ner på sidan)Facit (finns längst ner på sidan) Vi har fått förfrågningar om material med trafikmärken. Vi har valt ut 15 stycken vanliga trafikmärken som du ofta ser i din närmiljö. Ett förslag kan vara att skriva ut färgläggnings-pdf:erna och häfta ihop dem till en liten bok och sedan gå ut på en promenad för att se om du kan hitta några av dem. Då kan se du vilken färg de olika skyltarna har. Spara musik till din iPad, gratis och lätt Spara musik till din iPad är nu möjligt tack vare Karl Malberts fina arbete. Det var en sorg för många av oss när Multimediabyrån lades ner och Karls melodier och loopar försvann. Nu har han återuppstått i Malberts melodier. Länk till sidan här:

Svenska fjärilar räddar brittiskt bestånd - Vetenskap & miljö Fjärilshonorna lägger bara sina ägg på backtimjans-blommor. Larverna som kläcks avsöndrar ett sekret som lockar till sig en viss sorts rödmyra. Myrorna tror att fjärilslarverna är myrlarver och tar hem dem till myrboet. Odjurens tid Odjurens tid (orig. Walking with Beasts) (2001) är titeln på en fiktiv dokumentär skapad av BBC. Denna serie är en av tre som handlar om forntida djur. Denna serie består av sex episoder och utspelar sig efter dinosauriernas försvinnande. Kenneth Branagh var berättarröst i den brittiska originalversionen.

Trollungar på nätet inte så gulligt som det låter! I andra säsongen av programmet Trolljägarna på TV 3 fortsätter Robert Aschberg att jaga nättroll. En av de utsatta i det första programmet var Saga Scott som deltog i Paradise Hotel hösten 2014. Hennes deltagande i Paradise Hotel har inneburit att hon blivit en förebild för en del ungdommar samtidigt som hon blivit hatad av andra. Allt om Historia Under en världsomsegling insåg Charles Darwin hur livet på jorden hade utvecklats. Hans teori om evolutionen var lika enkel som genial, men kastade samtidigt Bibelns skapelseberättelse över ända och mötte hårt motstånd. Text: Anna Larsdotter I augusti 1831 fick Charles Darwin ett brev som skulle förändra hans liv.

Digitala lärresurser Allt material som är digitalt och till nytta i undervisning och lärande är digitala lärresurser. Det kan vara stort som en hel webbplats eller ett läromedel eller litet som en bild eller en ljudfil. Vi guidar dig i hur du kan söka, värdera, skapa och dela digitala lärresurser. montessorimaterial - Fjärilens livscykel Material om fjärilens livscykel. Materialet innehåller 13 färgbilder på olika stadier i en fjärils liv, 4 fakta kort och fyra målarbilder på fjärilens livscykel och en poster. Vill du ha materialet så maila mig. montessorimaterial@hotmail.com Taggiga djur 47 historiska bilder som kommer få dig att tänka till. Nr 17 ger verkligen perspektiv på livet. Jens Filipsson Skribent Vill du se ditt innehåll gå viralt?

Related: