background preloader

Teknik / Elevens valtips

Teknik / Elevens valtips

http://www.facebook.com/

Related:  NOBildslöjdBildSexualitet, normer och relationer

Svenska träd Två tredjedelar av Sveriges landyta är täckt av skog av olika slag. Och denna skog betyder mycket för många människor - både av ekonomiska, ekologiska och sociala skäl. Skogen och allt det vi får av skogen är av stor betydelse i arbetet för ett hållbart samhälle. Trädskiktet är det som tydligast karaktäriserar en skog. Loggor - Malins GalleriMalins Galleri Idag har jag och sexorna startat ett nytt projekt på bilden. Vi ska jobba med loggor, komposition och typsnitt. Vi började med att titta på ett snabbt bildspel och en liten övning till det – ”Name that brand”. Bildspelet visade en massa kända logotyper och barnen skulle snabbt säga, rakt ut, vilket varumärke det var. Snacka om att ha koll på läget! Det fanns dock en slamkrypare, när de var riktigt på hugget slank det snabbt ur dem Estrella när de såg en av logotyperna, men se där lurade jag dem allt.

Lust och olust i textilslöjd Här följer en intervju med Stina Westerlund, Umeå universitet. I slutet av texten finns en diskussionsfråga som mer än gärna kan följas upp i kommentarsfältet nedan. Uppgivenhet, glädje, panik och stolthet – arbetsgången i ett slöjdprojekt är nära förknippat med känsloyttringar. I sin forskning undersöker Stina Westerlund vad lust och olust har för betydelse för elevers upplevelse och lärande i textilslöjd. Vi har nog alla varit med om det.

MYSTISKT SPINDELNÄT - Tips & Trix Du behöver: Kokt ägg Aluminiumfolie Karamellfärg Koka ägget. Aftonbladet granskar hedersförtryck: Så fick Farman hela sin familj att tänka om Ett projekt mot hedersförtryck fick honom att tänka om, och sedan dess har han jobbat mot hedersförtryck. – Jag hoppas hederskulturen är borta med nästa generation, säger Farman Sediq. Han fick vara ute sent, välja vänner, ha tjejer och klä sig som han ville – men kontrollerade sina systrar, så att de inte drog skam över familjen. – Mina systrar fick bara gå till skolan, men annars sällan gå ut. Jag hade mer frihet än dem.

Tips och trix Här kommer bilder från ett Bamsekalas. Så här såg inbjudningarna till kalaset ut: Själva honungsburken är dubbel och honungen sitter nerstucken emellan. Snögubbar i grodperspektiv Idén till den här bilduppgiften kom från den här sidan, men naturligtvis gjorde jag min egen variant när jag gjorde snögubbarna tillsammans med elever i åk 4. Så här gör man: Med blyerts: 1. Flippad slöjdundervisning Jag flippar delar av min undervisning för att möta mina elever där de befinner sig i sin utveckling. För ett antal år sen när jag var relativt nyutbildad så hade jag en ganska klar plan för hur jag ville att min undervisning skulle se ut. Eleverna skulle jobba med enskilda projekt inom det område de själva ville(behövde) utvecklas i och i eget tempo. Jag insåg ganska snabbt att jag inte lyckades genomföra det så. Jag hade ett antal elever som en svans efter mig i salen som inte visste hur de skulle gå vidare.

Related:  Sociala medieraiko_HistoriaSkriva berättelseveronicaperssonSociala medierrecept