background preloader

Kunskapsförlaget.se

Kunskapsförlaget.se

[Läromedel] | Skogen i Skolan Senast ändrad: 2014-04-15 15:30 Vi har utvecklat läromedel med fokus på skogens sociala värden och ett hållbart, utomhusbaserat lärande. Skogen i Skolans läromedel handlar om hur vi får en hållbar miljö, energimöjligheter, skogens produkter, skogen och samhället, mat i skogen och klimatfrågor. Våra läromedel sträcker sig från förskolan till år 9 i grundskolan och är anpassade efter Lgr11 och Lpfö98/10. Läromedlen hjälper till att se vilka mål och förmågor som tränas och vilka ämnen våra övningar berör. Skogen i Skolan kan även hjälpa skolor med att starta en skolskog och vi ordnar studiebesök hos skogliga företag och organisationer. Allemansrätten Häften med övningar Skriv ut häftena genom att klicka på pdf-dokumenten. Nedanstående läromedel beställs via Skogsstyrelsens förlag >> (öppnas i nytt fönster).

Material för skola och förskola | Håll Sverige Rent Batteriskolan Batteriskolan är en webbportal med spännande pedagogiskt material och roliga uppdrag för elever i åk F-6. Materialen inspirerar till ett lustfyllt lärande om batterier, återvinning och miljöfrågor. Det ger också dina elever möjlighet att tillämpa matematik, svenska, bild, naturorienterande ämnen och hem- och konsumentkunskap på ett roligt sätt Gå till Batteriskolan (extern länk) Det stora Örnäventyret Med "Det stora Örnäventyret" lär ni er mer om allemansrätten på ett lekfullt och engagerande sätt genom värderingsövningar, aktiviteter och lekar. Ladda ner "Det stora Örnäventyret" (pdf) Mofflor och människor – en storyline om resurser Den pedagogiska metoden Storyline används för att lyfta fram frågor kring vad som är resurser och vad som är skräp. Ladda ner "Mofflor och människor - en storyline om konsumtion" (pdf) Blixtpatrullens äventyr Välkommen till ett material som vill inspirera till arbete med nedskräpning, återvinning, återanvändning och allemansrätt. Sälles skräpbok

Lärande för hållbar utveckling - utbyten.se Begreppet hållbar utveckling är sedan tjugo år en övergripande princip i FN:s arbete. Det innebär att man på flera olika fronter, såväl ekologiskt och socialt som ekonomiskt, eftersträvar en utveckling som tillgodoser dagens behov - utan att äventyra kommande generationers. Ett lärande för hållbar utveckling kännetecknas av ett förhållningssätt som syftar till att ge elever och vuxna handfasta redskap och metoder för att kunna göra medvetna val som är hållbara för vår framtid. Uppdraget att utbilda för en hållbar utveckling är formulerat i internationella överenskommelser och nationella styrdokument. Undervisning ska bedrivas på ett sätt som förbereder eleverna på ett aktivt deltagande i samhället och som utvecklar deras förmåga att ta ett personligt ansvar. Lärandet karaktäriseras av delaktighet och inflytande, ämnesövergripande samarbeten, olika pedagogiska metoder och ett kritiskt förhållningssätt. Material Möjligheter och utmaningar i skolans nya styrdokument

Switch Zoo Animal Games www.wwf.se/naturvaktarna/source.php/1154000/del5.pdf NTA - Energi och hållbar utveckling Temats innehåll och lärande …är ett tema som lämpar sig väl för ämnesintegrering mellan NO- och SO-ämnena. Här berörs långsiktiga mål och centralt innehåll i såväl fysik, kemi och biologi som i historia, geografi och samhällskunskap. Temat som bygger på modern ämnesdidaktisk forskning tar sin utgångspunkt i lärande för hållbar utveckling, vision II/kunskapens användning, och sociokulturell lärandeteori. I tema Energi och hållbar utveckling erbjuds eleven att bli delaktig i en aktuell samhällsfråga som rymmer intresseskillnader, konflikter, framtid och ovisshet – den pågående klimatförändringen. Temat rymmer nitton uppdrag som fördelar sig på sex ”steg”. I steg ett möter eleverna två texter om energins betydelse i samhället respektive klimatförändringarnas konsekvenser, samt en värderingsövning. I steg två undersöks vårt beroende av energi i vardag och samhälle, historiskt och globalt, samt kopplingen mellan energianvändning och klimatpåverkan.

The Linnean Society of London | Education Resources Welcome to our education page! We hope you enjoy exploring our activities and resources. The Linnean Society of London is the home of Carl Linnaeus in the UK. To learn more about him, his science and our collections, visit the 'Who was Linnaeus?' section. Explore the Kids’ Zone for some interesting activities, fact sheets or to ask Carl Linnaeus a question about his life or natural history. Teachers, parents and students can click on the other categories to view our targeted education resources, linked to the National Curriculum.

miljömål.se - den svenska miljömålsportalen - miljömål.se Utbildning - Läromedel - Klimat Earth Hour - läromedel om att vara en del av lösningen Sista lördagen i mars klockan 20.30 genomförs världens största klimatmanifestation. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under en timme – visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. Delta i Earth Hour och var en del av lösningen! Ett konkret sätt att var en del av lösningen är att uppmärksamma Earth Hour. Förskolan Grundskolan skolår 1-6 Grundskolan skolår 7-9 samt gymnasiet Klimatväktarna - interaktivt om Arktis och klimatfrågan Webbplatsen Auro Borea, som vänder sig till barn mellan 7 och 11 år. Med två tecknade isbjörnsungar som följeslagare utbildas barnen i klimatfrågan. Planeträddarna - interaktiv frågesport kring energi och klimat Planeträddarna är ett frågesportspel för 10 till 12-åringar. En obekväm sanning- klimatundervisning i anslutning till filmen Ta chansen att lägga in lite extra klimat- och miljöstudier när ni sett filmen En obekväm sanning med Al Gore.

montessorimaterial Skolsaker Fick en förfrågan om kort som är kopplade till skolan så här är nu 42 kot i tre delar som är relaterade till skolan. Saknar ni bilder/saker så hör av er. Vill du ha materialet så mailar mig. montessorimaterial@hotmail.com Romare, vikingar och riddare Ett material som min son har gjort. Vill du ha materialer så maila mig. montessorimaterial@hotmail.com Säkerhet Ett material som man kan ha som övning när man pratar om säkerhet. Vill du ha material så maila mig. montessorimaterial@hotmail.com Hej alla Hej alla bloggläsare Lägger in ett inlägg för att förklara tystnaden från mig. MvhAmina Vart ska bilden vara? Detta material gjorde jag efter en gammal skolbok jag hade som liten. Vill du ha materialet så maila mig. montessorimaterial@hotmail.com Vad rimmar inte Jag läste på montessoribloggen Leptir igår och såg ett material som jag ville göra. Materialet består av 16 remsor med bilder där två av bilderna rimmar med varandra och en bild gör det inte. Blåark och kort, ordlista 1 Hej Sångkort 2

Start - Stockholm Vatten Välkommen till Stockholm Vattens skolsajt I Stockholm har vi ett av världens bästa vatten. Få städer har ett så gott och rent dricksvatten som vi, och få renar sitt avloppsvatten så bra som vi. Men det finns fortfarande mycket att göra för miljön. Så hjälp oss och bli vår vattenvän! "Lätt att göra rätt - bli miljövän" Du som går i årskurs 3, 4 eller 5, eller som är lärare, i Stockholm och Huddinge är välkommen med din klass till Stockholm Vattens nya, kostnadsfria utställning ”Lätt att göra rätt – bli miljövän”! Detta är en webbplats från Stockholm Vatten AB.

Related: