background preloader

Bedömning för lärande; gratis webkurs

Bedömning för lärande; gratis webkurs

Skolbanken Alla Människor! Film: De mänskliga rättigheterna på 2 minuter Filmen berättar om vad FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna är och hur de kom till. Se filmen! Om filmen Den här filmen berättar kortfattat och övergripande om vad FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna är och hur de kom till. Filmen kan visas som en uppstart inför arbete med mänskliga rättigheter och är en bra början om du vill arbeta med alla delarna i materialet Alla människor! Om du pratar om mänskliga rättigheter för första gången med din klass kan du börja med att fånga upp deras tankar och kunskaper om ämnet. Fråga till klassen: Vad tänker ni på om jag säger mänskliga rättigheter? Se filmen tillsammans.Låt klassen återberätta och kommentera filmens innehåll.Fyll i med mer information om FN:s Allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna. Fakta om FN:s Allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna • De mänskliga rättigheterna gäller för alla. Läs mer på www.manskligarattigheter.gov.se

sobloggalfa Nationella prov och bedömningsstöd för SO-ämnen Klimatförändringar – barns vardag Sponsor: Rafiki Datum: 1 oktober Ämnen: SV/SO, Geografi, Samhällskunskap, Övrigt, Värdegrund, Ämnesövergripande År: Grundskola år 2–6 Lektionstyp: Texter och diskussionsfrågor, i grupp eller helklass. Beskrivning Temat är klimatförändring. Syftet med materialet är att eleverna ska veta mer om vad klimatförändring är och att förstå mer konkret hur klimatförändring påverkar barns liv. Förberedelser: Ladda ner pdf. Materialet är en av de tematidningar kring barn i världen och barnkonventionen som Rafiki producerar. FlippadSO | Välkommen! Detta är en liten välkomstpresentation till vår SOblogg! Här kan du surfa in när du vill och hur ofta du vill :) Längst upp på sidan hittar du de olika förmågorna som du säkert känner igen och som vi hela tiden kommer att återkomma till. Du hittar även de viktiga källkritiska begreppen längst upp under en egen flik. Min undervisning kanske är lite annorlunda än den du är van vid. Jag tror på att för att lära så mycket som möjligt måste man kunna repetera, läsa, lyssna och se på samma sak flera gånger. Förutom bloggen kommer ni kunna dela tankar, reflektioner, ta del av citat och bilder på vår Facebooksida! Vill du snabbt ha kontakt med mig så finns jag även på Kik – FrokenFlipp. Jag ser jättemycket fram emot att arbeta tillsammans med er! Och du – glöm inte det viktigaste av allt: ”Everyone you will ever meet knows something you don’t”!

Detektiven Idag har vi tränat på nya ord på ett nytt sätt. Vi satt i grupper och hjälptes åt med ett ord var. Vi skulle fylla i fyra rutor om ordet. Vi diskuterade fram en förklaring till ordet.Vi skrev en mening med ordet.Vi ritade en bild till ordet.Vi berättade i vilken miljö ordet används. Nu blev vi experter på ett ord. Vi pratade om lite andra ord också, och sen lekte vi en lek.

Mikael Bruér | SO-lärare Skolbok

Related: