background preloader

Spöket som försvann - Spänning

Spöket som försvann - Spänning
Det är kväll och stormen sliter i träden utanför det gamla huset i byn. 15-åriga Magdalena är ensam hemma tillsammans med sin schäferhund Tuja. Då knackar det på dörren. Utanför står två små barn. Två skräckslagna systrar… VARNING: Ha en vuxen bredvid om du är lättskrämd, för historien är läskig!

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4457&grupp=19046

Related:  saramalmhelenastromperrye_LyssnaSV

Håkan ... - Jag Hatar Att Jag Älskar Dig Och Jag ... Lyrics Full song title is "Jag Hatar Att Jag Älskar Dig Och Jag Älskar Dig Så Mycket Att Jag Hatar Mig". Jag har hört att du träffat nån Jag har hört att han är allt jag inte var Och jag hör att du är säker nu, jag vaknar med den tanken varje dag Och jag hör att han är den rätte Ja dom säger att du verkligen menar det Och jag hatar att jag älskar dig Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig Och jag skäms för att be och jag skäms för att gråta Mitt hjärta är ditt att förstöra, låt din vän få veta Och jag skäms för att säga att du är kvar i mig Skratta åt det, för då kommer jag kanske över det Hur kunde du falla när han sa, Jag älskar dig, jag älskar dig så mycket att jag hatar mig Mina vänner säger: "Vakna upp Och sluta tänk på det" Men vad vet dom? Nu är nån annan än jag närmare Livet innan det kunde jag, utan och innan Jag kunde haft det så för alltid Men jag föll för dig och du förtjänade En nominering för rollen du spelade

Vår upptäcktsresa Den här veckan har vi jobbat med geometri på flera olika sätt. 1A och 1B gick på formjakt. Vi fick leta efter former i skolgården. Vi tog bilder på formerna med Ipad. Vi hittade cirklar, rektanglar, trianglar och kvadrat. GÖR ERT EGNA #TALASOMTED Lärarmaterial och handledning #talasomTED Här finns lärarhandledning, grafik och helt enkelt ett litet start-kit för er att komma igång med just ert #talasomTED. Allt detta får användas med licensen CC BY-SA och det betyder lite förenklat att ni får använda allt material och göra om det hur ni vill så länge ni fortsätter att dela på lika villkor.

Kritiska synpunkter på formativ bedömning Formativ bedömning är på allas läppar och forskning med utgångspunkt i detta har exploderat de senaste 10-15 åren. Men hur ofta hör vi egentligen kritiska perspektiv på begreppet? Randy Elliot Bennett, doktorand vid lärarutbildningen på Columbia University, har skrivit en sammanfattande kritisk artikel om formativ bedömning som jag nedan kortfattat ska återge, alla sidhänvisningar nedan tillhör denna artikel. De empiriska underlagen för formativ bedömning spretar eftersom det finns en stor diskrepans mellan hur formativ bedömning definieras av olika forskare (s. 6). (Se till exempel denna artikel för olika forskares definitioner av formativ bedömning). Bennett har identifierat två dominerande förenklingar av begreppet som frekvent förekommer.

Att själv få komma på vad man inte kan! Idag provade vi att använda mini-post-it-lappar när vi läste om ”Nedbrytning” i vår NO-bok. Ett arbetssätt som beskrivs i boken ”Läsdidaktik” av Astrid Roe. Hon kallar den här strategin för ”kontrollera läsningen”. Detta arbetssätt stimulerar eleverna att ta kontroll över och övervaka sin egen läsförståelse.

Sekvensbilder Prata om bilderna och vad som händer i de olika sekvenserna. Det går också att klippa ut bilderna och lägga dem i rätt ordning. Klicka här för att skriva ut materialet: Händelser i tidsföljd Jag har hittat några bra sidor med sekvensbilder. Språklekar, språkverktyg - folkhalsan.fi Vi har samlat språkstimulerande lekar i en databas dit du kan logga in! Lekarna riktar sig till barn från ett år och uppåt. Genom lek kan du stimulera barnets språkutveckling. Lekarna passar bra för dig som vill ha nya ideér på språkstimulerande lekar och aktiviteter, till exempel i skolan, på dagis, eftis eller hemma om du vill stöda ditt barns språkutveckling. Materialet i lekdatabasen baserar sig på material som tidigare skapats inom språkprojekt på Folkhälsan. Lekarna och materialen i lekdatabasen är möjliga att skriva ut i en utskriftsvänlig version.

Värdeord i kunskapskraven I kunskapskraven används ett antal uttryck, så kallade värdeord, för att beskriva kunskapsnivåer för olika betygssteg. För att kunskapskraven ska bli enhetliga och tydliga har varje betygssteg ett begränsat antal värdeord som används enbart för det betygssteget. Till exempel används uttrycket ”mycket goda” uteslutande på A-nivån, oavsett ämne. De enda tillfällen då värdeorden är desamma för flera betygssteg är när kraven inte ökar mellan betygen. Då används samma värdeord som för det underliggande betygssteget. Ett exempel är kravet på simkunnighet i ämnet idrott och hälsa.

Argumenterande genre. Svampavslut. Nu har vi för första gången jobbat med den argumenterande genren i vår klass. Vi gjorde det som ett avslut på temat om svamparna som vi nu har samlat mycket kunskap om. Vi tittade på en modelltext om rådjur som finns som exempel i boken Låt språket bära av Johansson & Sandell Ring. Vi pratade om vad argumenterande texter kan vara för något. Att man ska övertala någon om sin åsikt eller att någon ska göra något som man vill. Vi pratade om att rubriken gärna ska vara en fråga. Om att hacka läroplanen – Karin Nygårds Karin Nygårds har haft ett intensivt år där hon kombinerat att vara lärare för åk 3-6 på Sjöstadskolan med föreläsningar och debattinlägg. Aktuell som föreläsare på SETT och vinnare av Trevor Dolan Foundation-priset Årets punkare i skolsverige. PÖ: Att hacka läroplanen låter coolt, men vad innebär det egentligen och vad ser du att det ger eleverna? Att ”hacka” betyder ju att man gör något lite bättre. Jag anser att jag gör det genom att läsa lgr11 med mina digitala glasögon på. Jag har helt enkelt petat in ett litet ”digitalt” framför fler ord i läroplanen, än där står idag.

”Sverige borde inte satsa på Pisa-toppen” Sverige är ofta riktigt bra i vinter-OS, men inte lika starka i sommar-OS. Det är inte så konstigt. Det handlar om våra prioriteringar. GR Utbildning <h1>Denna sida behöver javascript för att fungera</h1><p>Din webbläsare saknar stöd för javascript, eller också har det inaktiverats. SLI.SE fungerar inte utan javascript.<noscript><noscript></div> Ämne (KDB) 4 träffar Kunskapsmedia AB, 2016, Från 7 år, 6 min, Film V5938 10-åriga Maja har många frågor om julen, som tur är träffar hon den lille hustomten Nisse! I det här avsnittet lär vi oss om varför man firar jul och varför man har adventsljus.

Läromedel inom Grundskola åk 4-6 - Hitta läromedel BETA-version Lägg till markerade i lista Lägg till markerade i lista 77 begrepp i matematik Med hjälp av illustrationer och nyckelord förklaras begrepp som hälften-dubbelt, äldre-yngre, längre-kortare, decimaltal, mycket höga tal etc.

Related:  svenskaSvenska