background preloader

Malin_larare

Facebook Twitter

Malin

The digital note-taking app for your devices. Sign in - Showbie. Recension av IntoWords - Läs- och skrivverktyg med inbyggd ordprediktion. Användningsområden IntoWords är ett verktyg för dig som vill skriva och läsa med uppläsningsstöd på ett eller flera språk.

Recension av IntoWords - Läs- och skrivverktyg med inbyggd ordprediktion

Appen fungerar med svenska eller det språk du väljer att installera en röst för, vilket medför att appen är användbar på bredden i såväl svenskundervisning, som moderna språk- och modersmålsundervisningen. Appen kostar i basversion 109 kr och appen har köp inuti appen. OCR-funktionen kostar 65 kr och språk du kan lägga till kostar 40 kr styck i skrivande stund. Allt går att prova gratis i en så kallad trialversion i upp till 30 dagar. För att appen ska fungera behöver du ha iPad- eller Androidenhet, samt WiFi. Prisuppgifter från MV Nordics webbplats. Prisuppgift från 161008. IntoWords ger den som behöver stöd i sin läs-och skrivvardag det stöd som krävs: läs- och stavningsstöd, skrivarstöd, antecknings- och korrekturstöd.

Se funktionerna i guiden nedan. Utöver att få den text du skriver uppläst kan du få förslag på ord, så kallad ordprediktion. Mystudyweb - Läxhjälp och undervisning online. Audience Response Systems. Login. LanguageTool Style and Grammar Check. Popplet. Creating virtual notice boards. Skolbanken. Här delar pedagoger från hela landet på inspiration i form av tusentals pedagogiska planeringar, matriser och samtalsmallar.

Skolbanken

Du får vara med om du vill, det kostar ingenting att använda Skolbanken eller dess innehåll. Läs mer om Skolbanken » Om Skolbanken Skolbanken innehåller 10 000-tals exempel på planeringar, matriser och samtalsmallar. Den växer dessutom så det knakar. Materialet har tagits fram av pedagoger från hela landet, som använder det på riktigt med barn och elever i förskolor och skolor. Om du hittar planeringar, matriser eller samtalsmallar som du tycker är intressanta så kan du dela med dig till kollegor genom att Tipsa, Twittra och Gilla materialet. Vem har gjort materialet? Det är pedagoger i skolor och förskolor som använder Unikum som har gjort de pedagogiska planeringar, matriser och samtalsmallar som finns i Skolbanken.

Får jag använda material jag hittar i banken? Kostar det pengar att använda Skolbanken? Hur bra är materialet? Vem kom på Skolbanken? MediaBinaryLoader.axd. MediaBinaryLoader.axd?MediaArchive_FileID=9ce0940c-b240-4ad9-b5cc-4327e6bd204e&FileName=Hur+funkar+det+att+jobba. MediaBinaryLoader.axd. Smittspridning och ryktesspridning 27 september kl 09:03 - Konflikt. Om ebola som skördar tusentals människoliv och hotar vår globala säkerhet - men varför dröjde det innan världen vaknade?

Smittspridning och ryktesspridning 27 september kl 09:03 - Konflikt

Vilken roll spelar förlegade föreställningar om Afrika - en kontinent präglad av krig och katastrofer - för att Ebola-smittan så länge fick härja fritt? Och får fördomarna ny kraft nu? Hör röster från Monrovia, Abidjan och Uppsala om eola-epidemins politiska följder. Bilden av Afrika präglas sen länge av svält, krig och sjukdom. Och precis när det började dyka upp en annan skildring, den om en kontinent på väg att resa sig,så kom ebola. Dagens Konflikt handlar om bilden av Afrika och om hur den påverkar övriga världens vilja och möjlighet att hjälpa till. Efter att Ebola-viruset har härjat i månader har på senare tid krismöten på högsta nivå avlöst varandra och det ena givarlöftet överträffat det andra.

Sveriges Radios Afrikakorrespondent Richard Myrenberg har besökt Elfenbenskusten, som ännu inte har några fall av ebola - men där rädslan är stor för epidemin. Digitala verktyg för språkutveckling - Wikiversity. Wikins syfte är att vara en inspirationskälla och en plattform för språklärare att dela sina tips, tricks och förslag för att främja språkutveckling.

Digitala verktyg för språkutveckling - Wikiversity

Här hittar du massor av digitala verktyg. Under flera av de digitala verktygen finns även länkar till guider/tutorials och till videos där Sara Lövestamoch Jonas Lindahlvisar hur de använder verktygen på sina lektioner. Du är självklart välkommen att bidra med dina egna lektionsupplägg med digitala verktyg. Länka i så fall till dina videos eller blogginlägg under respektive digitalt verktyg. Har klimatet ett kön? Startsidan - Pedagog Stockholm. Studiehandledning. En läsande klass – träna läsförståelse är en studiehandledning i läsförståelse med lektionsplaneringar för åk 1–6.

Studiehandledning

Lektionsplaneringarna kallar vi för ”lektioner” i lågstadiedelen eftersom innehållet lämpar sig att arbeta med under en lektion, och ”planering” i mellanstadiedelen eftersom arbetet ibland sträcker sig över flera lektioner och ibland tar formen av längre projekt. Läs gärna igenom lektionerna/planeringarna innan ni börjar. De tillhörande övningstexterna hittar du genom att klicka på länkarna för varje text i studiehandledningen, eller under rubriken Texter i menyraden ovan. Texterna finns inspelade och du hittar länkar till detta vid respektive text, Mp3-fil eller Daisy. Läs mer om hur ni kan använda inspelningarna här: Läsa med öronen Studiehandledning_ELK_A4 Studiehandledning_ELK_uppslag. Det ska vara roligt att lära sig svenska!