background preloader

WebMath hemsida

WebMath hemsida
Related:  anase_s

Adhd, depression, ångest, oro – få hjälp via nätet | PSYKOLOGI Här finns kognitiv beteendeterapi över nätet Delta i en studie. På flera universitet genomförs studier där du kan delta gratis. Studierna är inriktade på olika problematik. Via din vårdcentral. Genom privata mottagningar. Så gör du om du vill delta i en studie På sidan www.kbt.info finns listor med studier som har antagning nu och med kommande studier. Där kan du klicka dig vidare för göra en intresseanmälan till studier som tar upp din problematik. Internetbaserad KBT - ger bra resultat Forskningen på kognitiv beteendeterapi över internet har pågått sedan slutet av 1990-­talet och flera välgjorda studier har visat att behand­ lingen är effektiv mot exempelvis social fobi, depression, tinnitus och panik­ ångest. Förra året kom resultatet av en stor studie från Karolinska institutet.I studien hade man följt drygt 1 200 patienter som genomgått internet­-KBT för depression. 1. LÄS OCKSÅ: Panikångest och depression - 12 saker du bör veta 2. 3. WEBBTEST: Är din trötthet en dold depression? 4. 5.

Mattelektion om subtraktionsalgoritmen där alla elever var aktiva Den här veckan har jag haft en fantastisk lektion med båda min klasser i åk 4 om subtraktionsalgoritmen. Lektionens mål var att: Bli supersäker på alla steg i algoritmen.Träna på att analysera varför det blivit fel.Träna på att redogöra för tillvägagångssätt. Vi har tidigare träffat på Knatte, Fnatte och Tjatte som tyvärr ofta gör lite fel. Nu hade de gjort varsin subtraktion där det blivit lite tokigt. 1. 2. 3. 4. 5. Sedan likadant med de andra bilderna. Bilderna jag visade ser ni här. I slutet av lektionen tittade vi på målen för lektionen igen och jag ställde frågor om när vi tränat på vad under lektionen för att medvetandegöra eleverna om att vårt arbetssätt är effektivt och för att de ska förstå syftet med EPA, glasspinnar och hur viktigt det egna deltagandet är i alla olika moment. Varför blev det så bra? Vi varvade enskilt tyst tänkande med diskussioner vilket gör att alla har chans att tänka själva.

Här pluggar du matematik! – Matteboken Kalkylera, beräkna och räkna ut saker på KalkyleraMera.se gor-egna-appellador Äppellådor är ju en mycket fin inredningsdetalj som går att använda till mycket, det värsta är att alla tycker det vilket resulterar i hutlösa priser på marknanden och de lyser ständigt med sin frånvaro på loppis och second hand. Då jag inte tänker betala 500 kr för en trälåda provade vi att göra en egen. Vi köpte helt enkelt virke på brägårn och målade sedan lådan med bets. En annan mycket bättre idé var att köpa färdiga trälådor på IKEA och sedan måla dessa med bets! Algoritmer Addition Addition med växling Additionsalgoritm med decimaltal Subtraktion Subtraktion med växling Subtraktionsalgoritm med decimaltal Multiplikation Multiplikation med växling Multiplikation med decimal i ena talet Multiplikation med decimal i båda talen Division Kort division Division med växling

Mangahigh.com - Play maths, love maths Spel-Ett Spel-Ett är en finlandssvensk version av det finska dataspelet Ekapeli. Spel-Ett tränar kopplingen mellan bokstav och ljud och småningom även läsning. Spelet är ämnat för förskola och nybörjarundervisning som stöd för den övriga läsundervisningen. Det kan användas både hemma och i skolan. Spel-Ett är gratis tillgängligt via internet. Starta spelet Mer om Spel-Ett Här kan du läsa mer om bakgrunden till Spel-Ett och bekanta dig med spelets innehåll. Snabbguide Bekanta dig med snabbguidens punkter innan du laddar ner spelet. Instruktionsbok I instruktionsboken hittar du mer detaljerad info om Spel-Ett och dess funktioner. Instruktions- och presentationsvideor om Spel-Ett Videorna ger korta instruktioner för hur du anmäler dig som användare, hur du använder Spel-Ett verktygsbacken. Bli Spel-Ett användare En spelare behöver alltid en handledare som laddar ner spelet åt honom eller henne. Har du frågor om Spel-Ett kan du kontakta användarstödet.

Montessoriinspirerad matematik | matteblogg på Hjärups skola

Related: