background preloader

WebMath hemsida

WebMath hemsida

http://www.webmath.se/

Related:  anase_s

Adhd, depression, ångest, oro – få hjälp via nätet Här finns kognitiv beteendeterapi över nätet Delta i en studie. På flera universitet genomförs studier där du kan delta gratis. Studierna är inriktade på olika problematik. Liten ordbok i matematik Liten ordbok i matematik Hjärnan ännu i mig vrides. När jag tänker på Euklides Och på de trianglarna ABC och CDA. Svetten ur min panna gnides Värre än på Golgata. gor-egna-appellador Äppellådor är ju en mycket fin inredningsdetalj som går att använda till mycket, det värsta är att alla tycker det vilket resulterar i hutlösa priser på marknanden och de lyser ständigt med sin frånvaro på loppis och second hand. Då jag inte tänker betala 500 kr för en trälåda provade vi att göra en egen. Vi köpte helt enkelt virke på brägårn och målade sedan lådan med bets.

DIGITALA VERKTYG – Patricia Diaz Följande rubriker hittar du på den här sidan: Kollaborativa kommentars- & delaytor, Kollaborativa skrivytor, Källkritik, Upphovsrätt, Egna bloggar, hemsidor och wikis, Ytor för att flippa videoklipp, Digitala responssystem, Flippytor, Namnslumpare & gruppskapare, URL-förkortare, Film & livesändning, Skärminspelning, Serier & animeringar, Presentationer, Tankekartor, Tidslinjer, Infografik, Sociala bokmärken, Ordmoln, Fria bilder, Bildredigering, Kartor & statistik, Podcast & ljudredigering, Programmering & kodning, Spel, Alternate reality spel, Samarbeta med andra lärare/klasser. För att slippa skrolla så mycket på sidan föreslår jag att du gör en sökning på den rubrik du vill läsa mer om. Prova ”Kringla+F/H” (Mac) eller ”Ctrl+F/H” (PC).

Spel-Ett Spel-Ett är en finlandssvensk version av det finska dataspelet Ekapeli. Spel-Ett tränar kopplingen mellan bokstav och ljud och småningom även läsning. Spelet är ämnat för förskola och nybörjarundervisning som stöd för den övriga läsundervisningen. Det kan användas både hemma och i skolan. Spel-Ett är gratis tillgängligt via internet. Starta spelet page Tipsbanken är en ny portal för pedagogisk personal i skolan som samlar tips, råd och idéer för att förenkla och förbättra samarbetet i vardagen mellan pedagogen och elever med och i olika typer av svårigheter. Tips och idéer kommer från pedagoger som delat med sig under våra VIS-kurser (Verksamt i skolan). Du kan läsa alla tips genom att välja det område som du är intresserad av i menyn till höger.

Underbara ADHD - Undervisa elever med ADHD - så gör du! - Coursio "Undervisa elever med ADHD - så gör du!" är en webbaserad utbildning som du kan göra via datorn, surfplattan och/eller i din smartphone - när och var du vill. Kursen riktar sig till lärare och ger dem grundläggande kunskap om diagnoserna som ingår i begreppet neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), om än med tyngdpunkt på ADHD, bakomliggande orsaker, kärnsymtom samt medföljande svårigheter och vad det faktiskt innebär att leva med NPF. Elevmedverkan i skolans arbetsmiljöarbete genom elevskyddsombud I denna rapport redovisar Skolverket förslag till föreskrifter om elevmedverkan i skolans arbetsmiljöarbete genom elevskyddsombud. Rapporten består i övrigt av det underlag som tagits fram för att kunna utforma föreskrifterna.Skolverket har försökt att skapa sig en bild av vilka förutsättningarna är för elevmedverkan i skolans arbetsmiljöarbete, hur arbetet fungerar praktiskt i dag och vad som kan förändras för att stärka elevernas och elevskyddsombudens roll och deltagande i detta arbete. Förutom en analys av de rättsliga förutsättningarna har arbetet främst bestått i ett antal djupare intervjuer med personer med erfarenheter av arbetsmiljöarbetei skolan. I rapporten redovisas även utredningar som belyser detta arbete.

Skapa berättelser via Storybird på iPad Jag blev så glad när jag upptäckte att webbsidan Storybird, som är en av mina favoriter på datorn, också fungerar på iPad. Denna webbsida låter dig och dina elever välja bland en mängd välgjorda illustrationer för att skapa egna berättelser. Börja med att skapa ett lärarkonto och därifrån får du möjlighet att koppla individuella elevkonton. Kontot du skapar för eleverna på din inloggning gör att dina elever kan skapa böcker utan e-postadress, eftersom du sköter inställningarna för varje konto dvs om kommentarer ska tillåtas, om stavningskollen ska vara av eller på osv. Detta konto tillåter också att ”non-english” böcker får publiceras vilket gör att man kan skriva på svenska eller vilket språk man nu vill arbeta med. Har du ett vanligt konto kan du bara publicera böcker på engelska i dagsläget.

Related: