background preloader

Kom igång med programmering – Kodboken

Kom igång med programmering – Kodboken

http://www.kodboken.se/

Related:  PROGRAMMERINGprogrammeringProgrammering i skolanTeknik 4-6IKT

Hem Det var två väldigt givande dagar som innehöll föreläsningar och paneldiskussioner om IT i framtidens samhälle samt om hur vi kan nyttja tekniken i skolan. Vilka förhållningssätt vi bör ha för att dra nytta av tekniken och hur vi ska förbereda våra elever så att de har kunskaper som hjälper dem i det livslånga lärandet. Dagarna höll hög klass, i synnerhet för oss som följde de pedagogiska spåren som handlade om huruvida programmering bör ha en mer framträdande plats i svensk skola, samt hur ny teknik kan implementeras i den pedagogiska verksamheten. Lärare behöver bli bättre på att jobba med datorer för att stärka lärandet, och hur man ger dem den kunskapen blir en avgörande fråga inför framtiden. Lärarna måste få känna sig kompetenta och självsäkra i tekniken. Spela Minecraftmatte 35 sekunder sedan: En elev hade problem på nivå 1. Level 1 som tog 2 minuter. 13 minuter sedan: Någon hade problem på nivå 1. Level 1 som tog 55 sekunder.

csharpskolan.se Inledning För att förstå vad programmering är och vad det innebär så måste man känna till lite om hur en dator fungerar. Denna magiska maskin som är så underbar döljer ett mörkt förflutet som vi som programmerar måste känna till. En dator är nämligen en matematisk manick som bara följer tydliga instruktioner som i förväg bestäms. Programmera med Scratch för nybörjare – IKTsidan Är du som jag, nyfiken på hur det är att programmera? Är det svårt? Måste man vara IT-nörd? Måste man vara född in i it-åldern? Sök bättre med 9 dolda Google-trick Google är bra på att hitta på nätet och används av 90 procent av de svenskar som använder sökmotorer. Men ibland brister det och förslagen blir inte alls vad du tänkt dig. Här är nio tips som tar dig närmare den perfekta sökningen. 1. Exakt fras Det enklaste och mest effektiva sättet att söka efter något specifikt är att använda citattecken omkring en fras eller namn.

Programmera i förskoleklass vi har under året lekt robotar där vi styrt varandra med händerna. Man får olika kommandon beroende hur man håller i sin kompis. Sedan fick vi en robot som heter ozobot. Gå en kurs och bli en barnhacksambassadör för IIS I skolan ser vi att det är hetare än någonsin att arbeta med programmering tillsammans med eleverna. Bland Webbstjärnans lärare är det många som arbetar med Scratch och vi på IIS (Internetstiftelsen i Sverige) har två webbkurser kring Scratch och IIS har tillsammans med Christina Löfving tagit fram en lärarhandledning för de som vill arbeta med Scratch i grundskolan. Nu gör IIS ytterligare en insats för att ge än fler barn möjlighet att lära sig programmering. Vi vill stimulera alla som har fått kunskaper i Scratch eller som vill få kunskaper i Scratch att förmedla dem vidare till barn eller elever i skolan.

Kalles programmeringsskola, del 2! - Kalle Anka Vi fortsätter vår programmeringsskola! Av Redaktionen, Tillbakablick I förra numret fick vi lära oss att ett program består av ett antal instruktioner som startar av en händelse. Ett program kan bli ganska långt så vi behöver ett sätt att förenkla det. Ett sätt är att använda loopar (även kallat repetitions-block). Ett arbetsområde i teknik som tränar och bedömer alla kunskapskraven. Teknikämnet är inbakat i NO-ämnenas 140 minuter per vecka, trots att det är ett eget ämne enligt kursplanen. Det är ett roligt och kreativt ämne. I årskurs 4 har eleverna nu haft en lång period teknik, där min målsättning har varit att att eleverna ska träna och kunna bedömas i samtliga av teknikens kunskapskrav.

Programmering i grundskolan Lärare kommer tycka att code.org och grunderna i Scratch är kul och förvånansvärt enkelt. Dessutom kan jag i värsta fall byta med parallell-klassläraren om det blir för tufft. Eleverna kommer från början att tycka att det är kul. Rektor kommer att tycka det är kul för än så länge är allt gratis. Appskola Instruktionsfilmer: Del 1 (Laddar ner Corona SDK, Coda/Notepad++ & börjar programmera). Del 2 (Skapar nya lua-filer & startscenen samt programmerar in bilder). Del 3 (Fler bilder programmeras in). Del 4 (Ljud- och knappfunktion programmeras). Hugo Falk kodade egen app för läxhjälp Ibland stöter vi på redaktionen på människor som imponerar på oss med sitt driv och entreprenörskap. 12-årige Hugo Falk från Göteborg är en av dem. Han håller som bäst på att avsluta årskurs sex och ser fram emot sommarlovet. För någon månad sedan var det mycket läxor och prov i skolan och Hugo Falk satt hemma och tragglade glosor. Han tänkte att det borde finnas någon app som underlättar inlärningen och letade i App Store – men ingen app stämde in på vad han sökte. – Så jag fick helt enkelt göra en själv!

Scratch-kort på svenska Korten är översatta från den engelska versionen (pdf). För info om licens se Scratch License. Framsidan på korten visar en enkel uppgift, baksidan visar hur man gör för att lösa uppgiften. Korten finns också i utskrivnings- och utklippningsbart pdf-format. De mäktiga fem eller de enkla maskinerna "De mäktiga fem" eller "De enkla maskinerna" Det kan förefalla märkligt att en och samma företeelse beskrivs så motsägelsefullt, att "De enkla maskinerna" och "De mäktiga fem" betyder samma sak. Betänker man dock vilka enkla konstruktioner maskinerna utgörs av och vilken styrka de ger oss så inser man att båda beskrivningarna stämmer. De enkla maskinerna eller De mäktiga fem är kilen, lutande planet, hävstången, hjulet och skruven. Redan för 5000 år sedan lyckades man med enbart enkla maskiner till hjälp bygga de egyptiska pyramiderna. Varje stenblock vägde flera ton och hundratusentals stenblock sattes samman med mycket hög precision.

Related:  ProgrammeringProgrammeringProgrammering i skolanProgrammering och datalogiskt tänkande