background preloader

Learn

https://code.org/learn

Related:  ProgrammingIPAD, TABLET e DidatticaDigital Interactives/Games

Skitch Få uppmärksamhet Fokusera snabbt på det viktiga med anteckningar och markeringar. Säg det med färre ord Hur du använder code.org -enklaste sättet. Även om du som lärare inte kan något om kod, så finns det utmärkta resurser att använda, så att dina elever får en introduktion till ämnet. På code.org kan du välja att använda resurserna som de är, eller registrera ett lärarkonto. Så här ser startsidan ut. Klicka på "sätt igång"

Börja skriva kod med Code Combat När man introducerar programmering i skolan tillsammans med elever är blockprogrammering ett perfekt alternativ. Då använder eleverna färdigprogrammerade block som de sätter ihop i ett specifikt mönster för att få en viss bestämd händelse att ske på datorskärmen. På det sättet får eleverna en uppfattning om hur internet och tex datorspel fungerar och är uppbyggda. Att det inte är något magiskt, att datorn gör precis det man säger till den/programmerar den att göra, inget annat. Och blir det inte som man har tänkt så är det inte datorns fel, utan det är något man sagt åt den på fel sätt att göra, felprogrmmerad.

Programmeringsverktyg Man programmerar genom olika block som sätts ihop. Eftersom blocken måste passa, är det lätt att göra en kod som fungerar.Scratch är utformad speciellt för åldrarna 8 till 16, men används av människor i alla åldrar. Alla kan gå på en introduktionskurs i Scratch här på Webbstjärnan. Här hittar du Youtube-filmerna: Barnhack: Kom igång med Scratch Code.org har färdiga lektionsplaneringar där vi kan programmera direkt genom block-kodning. Khan Academy Computer Science

2040 har vi förändrat vår skola, Sverige och världen. Programmering är nyckeln. Jag hade för ett tag sedan förmånen att sitta ned och diskutera framtidens skola med Karin Nygårds. Karin rankades 2014 av Computer Sweden som en av Sveriges mäktigaste IT-kvinnor (39), blev bland annat vald till årets punkare i skolan 2014 och var en av dem som Stefan Löfven bjöd in för ett samtal om framtidens politik inför valet senare i år. Karin driver också projektet Hacka Läroplanen ihop med Therese Raymond, en av våra andra skarpa hjärnor på området framtidens skola. Mot bakgrund av hennes engagemang och mina tidigare åsikter om skolan och framtiden träffades vi för att prata framtidens skola. Karin och jag hade ett långt och bra samtal om utmaningar och möjligheter inom skolan. Bra idéer och tankar finns det ingen brist på – men hur ska vi få till någon form av förändring.

Programmeringsundervisning behöver didaktisk diskussion Lennart Rolandsson har i avhandlingen ”Programmed or Not: A study about programming teachers’ beliefs and intentions in relation to curriculum" studerat lärares föreställningar och avsikter med programmeringsämnet i gymnasieskolan och kursplaneutveckling inom området över tid. De didaktiska frågorna viktiga Lennart Rolandsson efterlyser en ämnesdidaktisk diskussion om och fortbildning i programmering: – Som det är nu finns det skäl att tro att undervisningen i programmering bygger på den didaktiska kunskapen som utvecklades på 1960-talet inom teknisk och administrativ ADB. Det behövs med andra ord en ämnesdidaktisk diskussion. Att lära ut avancerat tekniskt innehåll kräver genomtänkta metoder, menar Lennart Rolandsson.

Programmering & Blendspace Har länge velat testa detta med programmering, men inte funnit tiden till att prioritera det. Förra veckan lyssnade jag till Karin Nygårds och Terese Raymond som var inspiratörer i Digitala skollyftet eftersom jag verkligen tror på nyttan av detta, och man kan ju inte annat än att bli inspirerad när man lyssnar på dessa två =) I måndags (16/12) var vi dessutom på Game On 2.0 på Tekniska museet med våra fina elever från skolan och jisses vilket drag! =D På både elever och lärare ;) (Super Mario.. Jeej!) #Nostalgi === Koda spel i Ruby === Hej och välkommen! Vill du lära dig att skapa egna datorspel? Då har du kommit rätt! Här får du steg för steg lära dig hur man skriver ett rymdspel i ett programspråk som heter Ruby. Så här kommer spelet att se ut när det är klart:

Långa pass - möjlighet och utmaning Vi har gjort en schemaförändring som gett mig en hel förmiddag med samma elever varannan vecka. Då blev min tanke utmanad. För det mesta arbetar vi gemensamt i matemtiken, språkcentrerat och i grupper. Så lär du dig programmera gratis – och tar snabbfilen till välbetalda jobb - GUIDE På blott tre månader kan du lära dig programmera och redan som utvecklare med junior kompetens få en ingångslön på 30 000 kronor, som snabbt kan skjuta i höjden. Epicenter Campus, Pink Programming och Tjejer Kodar är några av alla de som erbjuder kort och snabb programmeringsutbildning, och enligt dem fullkomligen skriker företagen efter Javascript-utvecklare. Javascript är ett så kallat prototypbaserat skriftspråk som främst används på klientsidan i webbtillämpningar. "Förr användes det mest till att programmera interaktivitet i webbläsaren, medan det på senare år används för såväl frontend- som backend-lösningar", säger Richard Andemark, medgrundare av Epipcenter Campus där 30-talet studenter väljs ut bland cirka 1 000 sökande och gratis lär sig Fullstack Javascript under 3 månader.

Related:  Jeux sérieuxdocumentationlievin62t00543Web 2.0 AraçlarıSIIProgramming for studentsGeneral