background preloader

Made with Code

Made with Code

https://www.madewithcode.com/

Related:  kodning2ProgrammingIKTKod

Python för Minecraft – Installation (Windows) För att kunna använda Python och Minecraft finns det ett antal programvaror som måste installeras. Denna guide går igenom alla steg som krävs under Windows för att göra detta. Steg 1 – Installera Minecraft För att använda och installera Minecraft krävs ett konto. Programmering & Blendspace Har länge velat testa detta med programmering, men inte funnit tiden till att prioritera det. Förra veckan lyssnade jag till Karin Nygårds och Terese Raymond som var inspiratörer i Digitala skollyftet eftersom jag verkligen tror på nyttan av detta, och man kan ju inte annat än att bli inspirerad när man lyssnar på dessa två =) I måndags (16/12) var vi dessutom på Game On 2.0 på Tekniska museet med våra fina elever från skolan och jisses vilket drag!

Att arbeta i intervaller För någon vecka sedan tipsade en kollega mig om The Pomodoro. Ett hjälpmedel som ska få oss att arbeta mer effektivt och i intervaller. I en värld när distraktionen är stor så beslöt jag mig för att testa detta. Ibland är det svårt att hålla fokus och ett arbete som påbörjas kan lätt störas av annat. The Pomodoro är en timer som låter oss arbeta 25 minuter och sedan ta paus eller byta arbetsuppgift. Kodare behövs om Sverige ska förbli en kunskapsnation Vi kommer att genomföra det som Tomas Tobé föreslår, dock utan att behöva ställa ämnet slöjd mot programmering. Johan Wendt och Martin Lorentzon Varje morgon vaknar 160 000 ungdomar runt om i landet upp till en arbetslös vardag. Samtidigt som så många ungdomar vill ha jobb, så har Spotify och många andra av Sveriges ledande it-företag svårt att hitta duktiga programmerare.

Växthuset och programmering i Scratch Undersökande av hur några vardagliga föremål i elevens vardag fungerar och hur de är anpassade efter människans behov samt dokumentationer i form av modeller finns som centralt innehåll för teknikämnet i årskurs 1-3. Dessa innehållspunkter ska behandlas för att ge elever förutsättningar att utveckla någon eller några av förmågorna i kursplanen. Uppdraget Utforma digitala modeller med hjälp av programmering i Scratch som visar att när solen går upp, det är lämplig temperatur i växthuset och bevattning sker så växer blommorna.

Börja skriva kod med Code Combat När man introducerar programmering i skolan tillsammans med elever är blockprogrammering ett perfekt alternativ. Då använder eleverna färdigprogrammerade block som de sätter ihop i ett specifikt mönster för att få en viss bestämd händelse att ske på datorskärmen. På det sättet får eleverna en uppfattning om hur internet och tex datorspel fungerar och är uppbyggda. Att det inte är något magiskt, att datorn gör precis det man säger till den/programmerar den att göra, inget annat. Och blir det inte som man har tänkt så är det inte datorns fel, utan det är något man sagt åt den på fel sätt att göra, felprogrmmerad. Det är riktig problemlösning man jobbar med, samt logiskt och analytiskt tänkande.

Skapa din dröm-app utan programmering I den här artikeln går jag igenom hur du skapar appar till Iphone och Android utan att du behöver kunna programmeringsspråken till de mobila operativsystemen. Jag kommer börja med att ta en titt på Android och längre ner hittar du en guide till Iphone. Igår nåddes vi dock av den tråkiga nyheten att App-inventor, sajten som används för att skapa Android-appar, inte längre kommer drivas vidare av Google efter årsskiftet. Verktyget kommer bli öppen källkod men det kommer också påverka funktionaliteten en del. Därför bör du, om du tänkt skapa en Android-app via den här guiden, se till att du slutför projektet före årsskiftet så att du inte springer på några problem i slutfasen. Men nu kör vi!

Programmering för högstadiet - Mikael Tylmad, Pontus Walck - Häftad (9789140692320) Programmering för högstadiet är en grundbok i programmering för årskurs 7-9. Författarna har skapat ett läromedel som på ett enkelt och lustfyllt sätt hjälper dina elever att förstå och använda programkod. Eleverna skriver kod i programspråket JavaScript och övningarna ger omedelbara grafiska resultat. På den tillhörande hemsidan arbetar eleven i programmeringslaboratoriet.

Related: