background preloader

Scratch-programmering på svenska

Scratch-programmering på svenska

https://t.co/8fyZolr1nz

Related:  Scratchprogrammering

IKT i skolan, del 9: Att koda (programmera) i skola I flera länder har man just nu diskussioner om man ska införa detta som ett skolämne. Att koda har nära anknytning till både språk och matematik. Språk har en logisk uppbyggnad (viss mer och andra har fler undantag från logiken) och lär man sig uppbyggnaden och de regler som styr den så är det lättare att lära sig andra språk (det är en delförklaring till att det blir lättare och lättare att lära sig andra språk ju fler du kan från tidigare). Kopplingen med matematik handlar både om logik och problemlösning. PER CODEX AD ASTRA: Scratch Jr är här! Om en vecka befinner jag mig på MIT på Scratchkonferens. Pirr i magen redan nu av förväntan. Så lämpligt då att ScratchJr har släppts för iPad, så att jag kan roa mig lite innan jag åker. Jag har bara lekt lite tillsammans med min fyraåriga dotter, men gillar vad jag ser. Det här blir ett verktyg jag kan rekommendera till yngre barn, helt klart. Jag gillar speciellt att det går att lägga in egna bilder, precis som i webbversionen för de äldre.

Veckans förmåga Värdegrundande förmåga – Att kunna arbeta tillsammans med andra Värdegrundande förmåga – Att göra sitt bästa vid varje tillfälle Kommunikativ förmåga – Samtala, resonera och diskutera. Procedurförmågan – Veta skillnaden mellan fakta och åsikt. Roboten Bee bot lär barn om programmering - Vårt Göteborg Foto: Ann-Charlotte Keiller It-satsning i Centrum. På Levgrensvägens förskola har barnen programmerat en robot och Centrums fritidspedagoger har under hösten utbildats i programmeringsspråket Scratch. Stadsdelen är bland de första i Göteborgs Stad att satsa på programmering inom förskola och fritidsverksamhet. – Barnen och eleverna får möjlighet att utvecklas som producenter och inte bara som konsumenter, säger Ingela Dahlgren.

Stjärnsvenska som digitalt bibliotek Sv F-6 torg Kampanjer Liber Med Stjärnsvenskabiblioteket får ni: Stöd i läsinlärningen med inläst ljud till alla texter. Möjlighet att anpassa innehållet efter elevernas olika behov i enlighet med Specialpedagogiska skolmyndighetens rekommendationer. Möjlighet för dig som lärare att tilldela elever böcker på rätt nivå. Flera olika sätt att arbeta med texten och bilderna i böckerna. Tydlig nivåindelning och struktur. Anders Lindahl 2014 Du får kopiera, sprida och ändra det här dokumentet enligt CC BY-SA 4.0. Så här ser Scratch-fönstret ut: I övre vänstra hörnet finns "scenen", där du kommer se resultatet av dina spel. Om du klickar på den blåa fyrkanten i övre vänstra hörnet så fyller scenen hela skärmen. I mitten ser du en massa blåa pusselbitar som du kan använda för att göra ditt spel.

Programmering med förskolebarn på Västra Allé - AcadeMedia När man pratar om programmering är det många som tänker på datorer, ettor och nollor. Men på Västra Allé i Helsingborg, som ingår i Pysslingen Skolor, har pedagogerna tagit nya grepp för att introducera programmering för barnen redan i förskolan. – Först diskuterade vi vad kommandon är och hur vi kan använda oss av dessa i vardagen. Vart är vi på väg? Vart är vi på väg någonstans, vissa hävdar att vi håller på att förlora vårt land. Det kan jag faktiskt hålla med om. Men inte som den allt större delen av befolkningen hävdar, utan tvärt om.

8 april, 2015 av Karin Forsgren Anderung Under läsåret 2013-2014 drev Litteraturhuset tillsammans med Kulturutveckling/Landstinget Gävleborg ett projekt med stöd av Högskolan i Gävle (HiG) och Region Gävleborg. Syftet var att tillsammans med barn utforska programmering som verktyg för berättande och projektet döptes till Young Story Architects, YSA. Läs projektbeskrivningen här. Efter barnhack kommer lärarhack .SE är sedan länge engagerade i arbetet med att stärka barn och ungdomars kunskaper och förståelse för hur digitala verktyg är uppbyggda. Nu vill vi även hjälpa de vuxna i klassrummet att förstå hur man kan arbeta digitalt. Om bloggaren Datalogiskt tänkande och digitalt skapande Den digitala samhällsutvecklingen ställer nya och delvis annorlunda krav på skolans undervisning och vad eleverna behöver lära sig. När teknikutvecklingen går allt snabbare, är det nödvändigt att kunna tänka kreativt, samarbeta och lösa problem tillsammans med andra och att kunna dra nytta av de digitala möjligheter som öppnar sig. Detta gäller både på arbetsmarknaden och i vardagen.

Related: