background preloader

Jag kan väl inte programmera heller...

Jag kan väl inte programmera heller...

http://karinskod.blogspot.com/

Related:  ProgrammeringskogsmusikBloggar

I Geek Girl Mini lär tjejerna sig koda - Lilla gumman Så fort det är en träff med Geek Girl Meetup någonstans brukar Lilla Gumman delta. Vi lär oss av varandra och kanske ännu viktigare, vi inspireras av varandras kunskap och engagemang så att vi kommer vidare och faktiskt startar något själva. I våras träffade Lilla Gumman geekgirlen och svenskaläraren Karin Nygårds på konferensen med temat Enter Space i Stockholm. Feta öppna frågor Feta frågor är öppna frågor. De har inga rätt eller fel. Feta frågor ger möjlighet att tänka, fundera, samtala och diskutera. En lärare som ställer feta öppna frågor möjliggör för eleverna att delta i lektionerna. Per Kornhall Grattis Skolsverige! De svenska resultaten har förbättrats och OECD gör bedömningen att resultaten kan innebära en minskning av hastigheten i den historiskt stora försämringen eller början till en upphämtning. Det är oerhört glädjande nyheter för alla som arbetar i skolan.

Bästa sidorna för att göra animerade filmer ABCya! ABCya! Animate är en av de enklaste och bästa animeringssajterna. Det finns över 100 bilder att välja på. Vad säger läroplanen? Programmering hjälper att träna matte. Det hjälper att tänka i olika ämnen. Man kan bli smartare och komma på idéer. Man kan bli bättre på att samarbeta, lära och utforska. Vi använder modern teknik för att skapa. Av Ester och Disa När makten (nät)föraktar medborgarna - Artikel av Filippa Mannerheim Jag är frilansande journalist och egenföretagare sedan fyra år tillbaka och har en bakgrund som gymnasilärare. För några veckor sedan pågick en intressant diskussion på Flashback. En journalist sa sig vilja få tag i en näthatare att intervjua. Snart flödade tråden av frikostiga svar där medlemmar på nätforumet ville vara med och förklara och beskriva hur de såg på näthatet.

Vår Bokvärld: Klassikerlistan Böcker som Cecilia har läst står i fetstil. 1500- och 1600-tal Romeo och Julia - William Shakespear 1597 Hamlet - William Shakespear 1603Don Quijote - Cervantes 1605 Macbeth - William Shakespear 1623 Den inbillade sjuke - Molière 1673 1700-tal === Koda spel i Ruby === Hej och välkommen! Vill du lära dig att skapa egna datorspel? Då har du kommit rätt! Här får du steg för steg lära dig hur man skriver ett rymdspel i ett programspråk som heter Ruby. LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor lu.se Genvägar

Skoldatateket i Halmstad Nu är det dags för den andra nätverksträffen för speciallärare och specialpedagoger i Halmstads kommun! Utifrån era önskemål på förra träffen har vi satt ihop nästa träff, som kommer att […] Read Article → Hösten 2015 kommer ett nätverk för specialpedagoger och speciallärare i Halmstad att starta. Krav på att elever lär sig programmera Människor styr datorerna. Vi använder oss allt mer av digital teknik, men få av oss vet hur tekniken fungerar. Nu väcks krav på att programmering bör bli ett ämne i grundskolan. – Funktion är också ett programmeringsord som man använder, säger läraren Karin Nygårds. Hon har precis börjat dagens undervisning med en klass femmor på Sjöstadsskolan i Stockholm. Under hösten har eleverna fått lära sig grunderna i programmering.

SPEL – FRAMTIDENS PEDAGOGISKA VERKTYG Barn och ungdomar spenderar mer och mer tid framför TV- och dataspel medan skolan och pedagoger handfallet tittar på. Hur ska vi kunna konkurrera med den ständigt lustfyllda och positiva känsla som spelen skapar är frågan som gnager lärarna i lärarrummet. I korridorerna sitter eleverna med smartphones, läsplattor och laptops och spelar, men när lektionen börjar ska allt stängas ner och helst lämnas in. Men finns det inte något sätt som kan kombinera det digitala nöjet med lektioner och de mål som eleverna ska uppnå enligt styrdokumenten?

Bästa digitala adventskalendrarna Bästa digitala adventskalendrarna 2015 Pixelcat Bästa julkalendern på nätetav Gunilla "fotofinnaren.se" Dahlblom De hittar koden till tekniken Karin Nygårds ställer sig vid tavlan längst fram i ett av klassrummen på Sjöstadsskolan i Stockholm och börjar skriva: Foto: Håkan Elofsson1. Sätt ugnen på 175 grader.

Related: