background preloader

Sploder - Make your own Games, Play Free Games

Sploder - Make your own Games, Play Free Games

http://www.sploder.com/

Related:  PROGRAMMERINGProgrammeringikt

Programmering på lågstadiet Jag hade inte kunnat föreställa mig att det skulle engarera så. Men nu hände det. För mig är det inte så exotiskt att låta eleverna programmera redan på lågstadiet. I England finns det på schemat och i Finland kommer man igång 2016. I Estland har man varit igång en tid. PER CODEX AD ASTRA: augusti 2013 Fascinerande att läsa en bok som började skrivas på 1970-talet och som ännu är pinsamt högaktuell. Papert är professor (på MIT) i matematik, som även jobbat tillsammans med Jean Piaget i Schweiz under flera år. Inspirerad av Piaget intresserade sig Papert för hur det kommer sig att många tappar sugen för matematik och rent av får "mathophobia" (något som jag verkligen känner att jag lider av). Bilder - upphovsrättsguide för lärare När du och dina elever fotograferar eller skapar egna bilder bestämmer ni själva vad ni ska göra med era verk. Gäller det andra personers skyddade verk behövs tillstånd. För skolornas del löses detta genom avtal: Alla kommunala förskolor och skolor har Skolkopieringsavtalet som tecknas mellan SKL och Bonus Copyright Access. För de fristående skolor som har avtal med Bonus Copyright Access gäller samma kopieringsregler som för de kommunala grund- och gymnasieskolorna.

Så Använder Du Socrative Den här serien visar vad Socrative är, och hur du använder det. I korthet: Socrative är ett onlineverktyg för att låta ens elever svara på frågor – vanligtvis genom sina mobiltelefoner – och därigenom göra dem mer aktiva och få en snabb koll på deras kunskapsläge. Du hittar Socrative på socrative.com. Tjänsten är gratis.

UPPSATSER.SE: Implementering av ipad i förskolan : En enkätundersökning om pedagogers erfarenheter av barns utveckling genom införande av ipad i verksamheten - både för och nackdelar Detta är en Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå från Högskolan Dalarna/Pedagogiskt arbete Sammanfattning: I denna undersökning är syftet att ta reda på hur ipad implementeras i förskolan. Med utgångspunkt i detta har jag lagt fokus på de verksamma pedagogernas uppfattning och vad ipad kan betyda gällande barns utveckling i förskolans verksamhet. Hur pedagogerna ser på ipaden som ett eventuellt utvecklande hjälpmedel är också grundläggande för denna studie. Studiens teoretiska utgångspunkt är ett sociokulturellt perspektiv på lärande.

Låt Kalle Kodare lära små barn om HTML - Lilla gumman Jag tillhör, tyvärr, den gruppen av människor som inte kan kodning. Dessutom är det brist på nya kodare som kan föra utvecklingen framåt. Detta vill tre studenter vid den digitala medieskolan Hyper Island ändra på genom att skapa en barnbok som utbildar och roar. Jag har bläddrat igenom ett ex och även om boken riktar sig till barn mellan 3 – 8 år så känner jag mig träffad och upplärd. Tanken är god, starta tidigt och få barnen att förstå vad HTML faktiskt är.

Är programmering rätt som skolämne – diskussion i avsnitt 9 av Ping! I detta avsnitt av podcasten Ping! har Måns gett Patrik och Anne-Marie semester för att bjuda in .SE:s projektledare för Webbstjärnan, Kristina Alexanderson, att prata med vår gäst Karin Nygårds som är lärare i Sjöstadsskolan i Stockholm. Karin programmerar i klassrummet och vi pratar om hur vi kan få nästa generations internetanvändare intresserade av att lära sig mer om vad som får plattor, telefoner och datorer att fungera. Är programmering som skolämne rätt väg att gå? Om bloggaren Måns Jonasson Varumärkes- och webbansvarig Webbfantast som ansvarar för webb- och varumärkesstrategi på .SE.

6 snabba tips för att bota en seg Mac Frigör utrymme på hårddisken OS X behöver ha tillräckligt med ledigt utrymme för att fungera tillfredsställande. Om utrymmet närmar sig noll kommer systemet att bli väldigt trögt. Kontrollera utrymmet med Aktivitetskontroll: Ett enkelt sätt att kontrollera hur mycket ledigt diskutrymme du har på din Mac är att öppna mappen Verktygsprogram och starta programmet Aktivitetskontroll. Plickers - effektivt responsverktyg för klassrummet! Responsverktyg finns det gott om idag och de är väldigt användbara i den formativa bedömningen. Min favorit har hittills varit Mentimeter, men denna utmärkta tjänst har nu fått en utmanare, eller i alla fall någon som kommer att dela rampljuset framöver: Plickers! Idén bakom Plickers är att eleverna får vars en liten skylt med en QR-kod. Läraren visar en fråga på datorn/skärmen med fyra olika svarsalternativ och eleverna svarar genom att vända sina QR-skyltar på olika håll. Läraren skannar då av klassrummet med sin device och svaren syns på skärmen.

Förstelärare i Svedala - Inspiration och tips 2014 är året då Svedala kommuns Förstelärare bloggar publicerades på nätet. Sedan dess har det gjorts 110 inlägg av kommunens 10 första förstelärare. Sammantaget har bloggarna genererat mer än 145.000 träffar. Första inlägget, den 20 januari, skrevs av Hanna Claesson och handlade om Förväntan inför BETT och sista inlägget Aktivera eleverna under högläsning publicerades den 18 december av Joakim Nilsson. En introduktion till Swift Under Apples utvecklarkonferens, WWDC, som ägde rum i centrala San Francisco, presenterades i år den första publika versionen av det nya programmeringsspråket ”Swift”. Under flera år har utvecklingen skett i hemlighet internt hos Apple, vilket kom som en överraskning för de flesta som följde eventet eller befann sig på plats i Moscone Center. Swift skapades för att på sikt ersätta programspråket Objective-C, som hängt med sedan början av 1980-talet. Vad är Swift?

Digitala barn MASTER TIME på iPhone Våran Master Time app finns nu tillgänglig för Iphone/Ipod. Vi har gjort om den till att stödja alla iOS enheter alltså behövs den inte köpas igen till Iphone.

Related:  game sitesEnglishapp buildersjeux vidéos créationBrowsergame & OnlinegameGame based approaches to programmingFlash Online BrowsergamesTechnology LinksOther Game Design Programs