background preloader

Sploder - Make your own Games, Play Free Games

Sploder - Make your own Games, Play Free Games

http://www.sploder.com/

Related:  Game-based learningGAMIFICACIÓN

Programmering på lågstadiet Jag hade inte kunnat föreställa mig att det skulle engarera så. Men nu hände det. För mig är det inte så exotiskt att låta eleverna programmera redan på lågstadiet. I England finns det på schemat och i Finland kommer man igång 2016. I Estland har man varit igång en tid. PER CODEX AD ASTRA: augusti 2013 Fascinerande att läsa en bok som började skrivas på 1970-talet och som ännu är pinsamt högaktuell. Papert är professor (på MIT) i matematik, som även jobbat tillsammans med Jean Piaget i Schweiz under flera år. Inspirerad av Piaget intresserade sig Papert för hur det kommer sig att många tappar sugen för matematik och rent av får "mathophobia" (något som jag verkligen känner att jag lider av). UPPSATSER.SE: Implementering av ipad i förskolan : En enkätundersökning om pedagogers erfarenheter av barns utveckling genom införande av ipad i verksamheten - både för och nackdelar Detta är en Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå från Högskolan Dalarna/Pedagogiskt arbete Sammanfattning: I denna undersökning är syftet att ta reda på hur ipad implementeras i förskolan. Med utgångspunkt i detta har jag lagt fokus på de verksamma pedagogernas uppfattning och vad ipad kan betyda gällande barns utveckling i förskolans verksamhet. Hur pedagogerna ser på ipaden som ett eventuellt utvecklande hjälpmedel är också grundläggande för denna studie. Studiens teoretiska utgångspunkt är ett sociokulturellt perspektiv på lärande.

Låt Kalle Kodare lära små barn om HTML - Lilla gumman Jag tillhör, tyvärr, den gruppen av människor som inte kan kodning. Dessutom är det brist på nya kodare som kan föra utvecklingen framåt. Detta vill tre studenter vid den digitala medieskolan Hyper Island ändra på genom att skapa en barnbok som utbildar och roar. Jag har bläddrat igenom ett ex och även om boken riktar sig till barn mellan 3 – 8 år så känner jag mig träffad och upplärd. Tanken är god, starta tidigt och få barnen att förstå vad HTML faktiskt är.

Är programmering rätt som skolämne – diskussion i avsnitt 9 av Ping! I detta avsnitt av podcasten Ping! har Måns gett Patrik och Anne-Marie semester för att bjuda in .SE:s projektledare för Webbstjärnan, Kristina Alexanderson, att prata med vår gäst Karin Nygårds som är lärare i Sjöstadsskolan i Stockholm. Karin programmerar i klassrummet och vi pratar om hur vi kan få nästa generations internetanvändare intresserade av att lära sig mer om vad som får plattor, telefoner och datorer att fungera. Är programmering som skolämne rätt väg att gå? Om bloggaren Måns Jonasson Varumärkes- och webbansvarig Webbfantast som ansvarar för webb- och varumärkesstrategi på .SE.

Förstelärare i Svedala - Inspiration och tips 2014 är året då Svedala kommuns Förstelärare bloggar publicerades på nätet. Sedan dess har det gjorts 110 inlägg av kommunens 10 första förstelärare. Sammantaget har bloggarna genererat mer än 145.000 träffar. Första inlägget, den 20 januari, skrevs av Hanna Claesson och handlade om Förväntan inför BETT och sista inlägget Aktivera eleverna under högläsning publicerades den 18 december av Joakim Nilsson. En introduktion till Swift Under Apples utvecklarkonferens, WWDC, som ägde rum i centrala San Francisco, presenterades i år den första publika versionen av det nya programmeringsspråket ”Swift”. Under flera år har utvecklingen skett i hemlighet internt hos Apple, vilket kom som en överraskning för de flesta som följde eventet eller befann sig på plats i Moscone Center. Swift skapades för att på sikt ersätta programspråket Objective-C, som hängt med sedan början av 1980-talet. Vad är Swift?

Digitala barn MASTER TIME på iPhone Våran Master Time app finns nu tillgänglig för Iphone/Ipod. Vi har gjort om den till att stödja alla iOS enheter alltså behövs den inte köpas igen till Iphone. Lilla kommissionens sista möte Det är nu två år sedan Lilla kommissionen tillsattes, som Digitaliseringskommissionens allra första expertgrupp, innan vi ens fick en ”vanlig”, yrkesverksam expertgrupp utsedd åt oss av regeringen. Så viktigt tyckte vi att det var att bredda vårt synfält, och ta del av nya och andra röster om digitalisering än dem som oftast hörs. Under de här två åren har vi haft glädjen att jobba ihop med Elsa Rahm från Nynäshamn, Emma Wiksfors från Partille, Johannes Björkman från Boden, Ansgar Brenden Linna från Gotland, Juhán Niila Stålka från Sirges sameby, Armik Khosrovian från Nacka, Jenny Karlsson från Umeå, Louise Andersson från Skara och Felicia Mattsson från Tibro. När vi började var den yngsta av dem 7 år och den äldsta 18, men redan då kunde de allihop ge oss nya perspektiv, nya infallsvinklar på digitaliseringen.

Kan man programmera med emojis? - Snart kan man göra det med språket FourMan Webb / Verktyg Emojis har blivit allt populärare på senare år då mobilanvändare har använt sig av dessa symboler för att snabbt uttrycka sina känslor istället för att skriva ned dem med text och nu ser det ut som om man i framtiden skulle kunna använda emojis för att programmera. Det är användare på 4chan som har utvecklat programmeringsspråket "FourMan" som använder sig av emojis istället för traditionell syntax för att utveckla program. FourMan befinner sig än så länge på utvecklingsstadiet men utvecklarna har tagit fram en grund och vissa enklare exempel.

Matteklubben - Mattebloggen Matteklubben är ett samarbete mellan Uppsala kommun och Matematiska institutionen (UU) som är till för barn som är bra på matte, men vill ha mer och svårare matte än den som finns i skolan. Den matten som tas upp på träffarna ligger oftast utanför skolprogrammet och vi fokuserar snarare på att utveckla problemlösnings- och resonemangsförmågan. Observera att ditt barn kan gå på Matteklubben endast om ni går i en skola i Uppsala kommun (oavsett om det är en kommunal- eller friskola). Vårterminen 2016 Matteklubben fortsätter under vårterminen 2016, med 6 st. ordinarie träffar under våren och 13 st. träffar för intensivgrupperna. DIGITALA VERKTYG Följande rubriker hittar du på den här sidan: Kollaborativa kommentars- & delaytor, Kollaborativa skrivytor, Källkritik, Upphovsrätt, Egna bloggar, hemsidor och wikis, Ytor för att flippa videoklipp, Digitala responssystem, Flippytor, Namnslumpare & gruppskapare, URL-förkortare, Film & livesändning, Skärminspelning, Serier & animeringar, Presentationer, Tankekartor, Tidslinjer, Infografik, Sociala bokmärken, Ordmoln, Fria bilder, Bildredigering, Kartor & statistik, Podcast & ljudredigering, Programmering & kodning, Spel, Alternate reality spel, Samarbeta med andra lärare/klasser. För att slippa skrolla så mycket på sidan föreslår jag att du gör en sökning på den rubrik du vill läsa mer om. Prova ”Kringla+F/H” (Mac) eller ”Ctrl+F/H” (PC).

Related:  Game based approaches to programmingCréer des jeux sérieuxFlash Online BrowsergamesTechnology LinksJeux sérieuxPROGRAMMINGCréation de jeuxGame Creationluiscruz7Video Game Designmes reseauxgaming for educationGame Design and Developmentevol365PNSDHerramientasPLAYCreació de JocsOthers