background preloader

Hackety Hack!

http://hackety.com/

Related:  Diverse programProgrammering med elever

Låt Kalle Kodare lära små barn om HTML - Lilla gumman Jag tillhör, tyvärr, den gruppen av människor som inte kan kodning. Dessutom är det brist på nya kodare som kan föra utvecklingen framåt. Detta vill tre studenter vid den digitala medieskolan Hyper Island ändra på genom att skapa en barnbok som utbildar och roar. Vad säger läroplanen? Programmering hjälper att träna matte. Det hjälper att tänka i olika ämnen. Man kan bli smartare och komma på idéer. === Koda spel i Ruby === Hej och välkommen! Vill du lära dig att skapa egna datorspel? Då har du kommit rätt! Här får du steg för steg lära dig hur man skriver ett rymdspel i ett programspråk som heter Ruby. Så här kommer spelet att se ut när det är klart: Den här sajten är till för nybörjare.

Studie visar positiva effekter av en-till-en program ARTIKEL ::: Intertwining digital content and a one-to-one laptop environment in teaching and Learning: Lessons from the Time to Know program VIKTIG UPPDATERING: Jag har fått indikationer på att författaren också är med i utformningen av programmet Time To Know. Jag har inte möjlighet att kontrollera detta, men man bör ha detta i åtanke, och alltså ta de positiva forskningsresultaten med en grov nypa salt, och kanske tänka sig att de inte bär samma giltighet.

Computer Science: Lär dig programmera! På LTH:s Science Center Vattenhallen har vi kul med programmering för unga och utbildar lärare i hur man kan lära ut programmering för unga. Vi använder programspråket Scala och utvecklingsmiljön Kojo. Ladda ner läromaterial: för icke-kommersiellt bruk Svenskläraren Karin Nygårds i Rapport-inslaget ovan använder detta läromaterial i sin undervisning. Artikel i Lärarnas nyheter "De hittar koden till tekniken". "Eleverna hade en 90 minuters workshop idag med Kojo. Datorspel för blivande programmerare >Hur får man en person att tänka som en programmerare trota att personen inte kan programmera? Med hjälp av ett datorspel naturligtivis, och med detta är det dags för nästa del i ”Datorspel i skolan – lärande 2.0″. Förra gången (se inlägg om datorspel och lärande) handlade det om Digitalteknik. Denna gång är det kursen Programmering A som är vinnaren. Spelet heter Light Bot och är en litet onlinespel men med oanade möjligheter.

Jakten på den perfekta loopen För några dagar sedan började jag pula med ett litet ramverk för att skapa 2D-spel i Java. Med ramverk menas i det här sammanhanget ett ”bibliotek” med färdig kod med generell funktionalitet, som kan återanvändas gång på gång och därmed förkorta startsträckan för utvecklaren. Men, tänker kanske en och annan läsare, sådana finns väl redan? Och visst, det finns en hel uppsjö av ramverk (ofta kallas de spelmotorer) för både 2D- och 3D-spel, varav många är helt fritt tillgängliga.

2040 har vi förändrat vår skola, Sverige och världen. Programmering är nyckeln. Jag hade för ett tag sedan förmånen att sitta ned och diskutera framtidens skola med Karin Nygårds. Karin rankades 2014 av Computer Sweden som en av Sveriges mäktigaste IT-kvinnor (39), blev bland annat vald till årets punkare i skolan 2014 och var en av dem som Stefan Löfven bjöd in för ett samtal om framtidens politik inför valet senare i år. Karin driver också projektet Hacka Läroplanen ihop med Therese Raymond, en av våra andra skarpa hjärnor på området framtidens skola. Så Använder Du Socrative Den här serien visar vad Socrative är, och hur du använder det. I korthet: Socrative är ett onlineverktyg för att låta ens elever svara på frågor – vanligtvis genom sina mobiltelefoner – och därigenom göra dem mer aktiva och få en snabb koll på deras kunskapsläge. Du hittar Socrative på socrative.com. Tjänsten är gratis. Serien består av ett antal korta videor, 2–3 minuter långa: Så ser Socrative ut för eleverna Så ser det ut för läraren när man kör en quiz Så ser rapporter ut efter en quiz Så skapar du en quiz Så sätter du igång en quiz Lite blandade småtips

I Geek Girl Mini lär tjejerna sig koda - Lilla gumman Så fort det är en träff med Geek Girl Meetup någonstans brukar Lilla Gumman delta. Vi lär oss av varandra och kanske ännu viktigare, vi inspireras av varandras kunskap och engagemang så att vi kommer vidare och faktiskt startar något själva. I våras träffade Lilla Gumman geekgirlen och svenskaläraren Karin Nygårds på konferensen med temat Enter Space i Stockholm. När Karin kom tillbaks till jobbet startade hon ett projekt hon kallar Geek Girl Mini där hon lär ut kod till tjejer. Bästa webbsidorna för att skapa egna spel Stencyl Stencyl är ett software som du kan ladda hem för att skapa spel och det kostar ingenting i basversion. Gamesalad Ett annat software som du kan använda för att skapa egna spel.

IKT i skolan, del 9: Att koda (programmera) i skola I flera länder har man just nu diskussioner om man ska införa detta som ett skolämne. Att koda har nära anknytning till både språk och matematik. Språk har en logisk uppbyggnad (viss mer och andra har fler undantag från logiken) och lär man sig uppbyggnaden och de regler som styr den så är det lättare att lära sig andra språk (det är en delförklaring till att det blir lättare och lättare att lära sig andra språk ju fler du kan från tidigare). Kopplingen med matematik handlar både om logik och problemlösning. Hur du använder code.org -enklaste sättet. Även om du som lärare inte kan något om kod, så finns det utmärkta resurser att använda, så att dina elever får en introduktion till ämnet. På code.org kan du välja att använda resurserna som de är, eller registrera ett lärarkonto. Så här ser startsidan ut. Klicka på "sätt igång" du kommer då till code.org/learn där det finns flera olika exempel på aktiviteter på mer avancerade verktyg som lär ut programmeringsspråk som Python och Java Script och hur man kan göra appar, eller hur du kan göra om du inte har några datorer eller paddor.

Related:  Computer Programming ResourcesNXT OS AND LANGUAGESHackingSOFTWAREnelsonmuntzCreativeICTCulture Geek & HackerCode / Programming