background preloader

Scratchkort

Scratchkort

http://www.ulricaelisson.se/scratchkort/

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. === Koda spel i Ruby === Hej och välkommen! Vill du lära dig att skapa egna datorspel? Då har du kommit rätt! Här får du steg för steg lära dig hur man skriver ett rymdspel i ett programspråk som heter Ruby. PER CODEX AD ASTRA: Scratch Jr är här! Om en vecka befinner jag mig på MIT på Scratchkonferens. Pirr i magen redan nu av förväntan. Så lämpligt då att ScratchJr har släppts för iPad, så att jag kan roa mig lite innan jag åker. Jag har bara lekt lite tillsammans med min fyraåriga dotter, men gillar vad jag ser. Det här blir ett verktyg jag kan rekommendera till yngre barn, helt klart.

I Geek Girl Mini lär tjejerna sig koda - Lilla gumman Så fort det är en träff med Geek Girl Meetup någonstans brukar Lilla Gumman delta. Vi lär oss av varandra och kanske ännu viktigare, vi inspireras av varandras kunskap och engagemang så att vi kommer vidare och faktiskt startar något själva. I våras träffade Lilla Gumman geekgirlen och svenskaläraren Karin Nygårds på konferensen med temat Enter Space i Stockholm. Vad säger läroplanen? Programmering hjälper att träna matte. Det hjälper att tänka i olika ämnen. Man kan bli smartare och komma på idéer. Man kan bli bättre på att samarbeta, lära och utforska. Vi använder modern teknik för att skapa. Av Ester och Disa LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor lu.se Genvägar

Krav på att elever lär sig programmera Människor styr datorerna. Vi använder oss allt mer av digital teknik, men få av oss vet hur tekniken fungerar. Nu väcks krav på att programmering bör bli ett ämne i grundskolan. – Funktion är också ett programmeringsord som man använder, säger läraren Karin Nygårds. Hon har precis börjat dagens undervisning med en klass femmor på Sjöstadsskolan i Stockholm. Under hösten har eleverna fått lära sig grunderna i programmering. De hittar koden till tekniken Karin Nygårds ställer sig vid tavlan längst fram i ett av klassrummen på Sjöstadsskolan i Stockholm och börjar skriva: Foto: Håkan Elofsson1. Sätt ugnen på 175 grader.

De lär sig koden till den nya världen Risken är stor att du snart kan klassas som analfabet. Fast det är väl ändå inte möjligt? Du läste ju precis första raden i den här texten. Utan att ens tänka på det granskade du dess grammatik, ordföljd och innebörd. PER CODEX AD ASTRA: augusti 2013 Fascinerande att läsa en bok som började skrivas på 1970-talet och som ännu är pinsamt högaktuell. Papert är professor (på MIT) i matematik, som även jobbat tillsammans med Jean Piaget i Schweiz under flera år. Inspirerad av Piaget intresserade sig Papert för hur det kommer sig att många tappar sugen för matematik och rent av får "mathophobia" (något som jag verkligen känner att jag lider av). Genom att ta fram programmeringsspråket LOGO som verkar likna Kojo väldigt mycket i det att man flyttar en sköldpadda genom kommandon.

Är programmering rätt som skolämne – diskussion i avsnitt 9 av Ping! I detta avsnitt av podcasten Ping! har Måns gett Patrik och Anne-Marie semester för att bjuda in .SE:s projektledare för Webbstjärnan, Kristina Alexanderson, att prata med vår gäst Karin Nygårds som är lärare i Sjöstadsskolan i Stockholm. Karin programmerar i klassrummet och vi pratar om hur vi kan få nästa generations internetanvändare intresserade av att lära sig mer om vad som får plattor, telefoner och datorer att fungera.

Related: