background preloader

Flippfilm inför min föreläsning

Flippfilm inför min föreläsning
I min föreläsning pratar jag mycket om modet att våga prova digitala verktyg i sitt klassrum. För att våga prova och känna sig någorlunda trygg behöver man kunskap om hur man gör. Om man är med i olika Facebookgrupper eller på Twitter är det väldigt lätt att känna sig ensammast i världen och tänka " jag fattar ingenting av vad de pratar om" ! Jag har därför gjort en instruktionsfilm till er från absoluta början. Det är bra om ni tittat på filmen innan vi ses. Under föreläsningen kommer jag att visa er hur man kan arbeta med Google Drive och vilka fördelar som finns både för oss och för våra elever. Min föreläsning riktar sig till er som är nybörjare eller precis har börjat med digitala verktyg på era skolor. Syftet är att deltagarna ska gå därifrån och tänka "japp, detta kan jag klara", "detta vill jag lära mig" och "jag är också modig"! Föreläsningen är enkel, med tydliga och konkreta exempel ur min egen undervisning. Tveka inte att ställa frågor om ni inte hänger med. Lycka till!

Flipp Mitt Flippade Klassrum | Vad är vad? Dags att reda ut begreppen! Men om dina elever tar del av all information innan de kommer till lektionen, vad gör du då på lektionen? Ja, det var en fråga som jag fick av en kollega när jag började flippa mitt klassrum. Den tanke många har när man säger ”flippat klassrum” är ju just den delen av faktaöverföring som nu sker utanför klassrummet, innan lektionen. Jag misstänker att det är fler än jag som flippar sitt klassrum som har fått den frågan, för som ett brev på posten så gick Flipped Learning Network för några månader sedan ut med en definition där man skiljde på begreppen flippat klassrum och flippat lärande. I denna definition av det flippade lärandet, så fokuserar man just på de aktiviteter som sker i klassrummet. Jo, i mitt flippade klassrum har fokus ända sedan start handlat om pedagogiken i klassrummet, inte om tekniken runt omkring. Sams och Bergman pratar om Flipped 2.0 och om Flipped Mastery – vad innebär dessa begrepp då? Flipped Mastery – schema Japp, många nya begrepp blir det.

Åtta gratis screencastprogram ~ Kilskrift Screencasting är en väldigt användbar teknik om du vill flippa klassrummet eller om du vill arbeta med digitalt lärande över huvud taget. Vad är då en screencast? Enkelt kan man säga att det är en teknik som gör det möjligt för dig att spela in precis det du gör på din skärm. Det är perfekt för att spela in dina lektioner om du inte vill göra en presentation med hjälp av stillbilder. Det går att göra inspelningar av dina Powerpointpresentationer, men det är så mycket effektivare och enklare att spela in det du gör direkt på skärmen. Ezvid Ezvid ger dig möjligheten att också redigera dina inspelade videor, vilket inte alltid är möjligt i gratisversioner. BlueBerry Flashback Express Recorder Med hjälp av Blueberry Flashback kan spela in din skärm samtidigt som du spelar in dig själv via en webbkamera. Screenr Screenr är webb-baserad. Rylstim Screen Recorder Rylstim är enkelt och lätt att använda. CamStudio I CamStudio är det AVI- eller SWF-format som gäller.

The Tools to Flip Your Classroom Collection by Jake Duncan edshelf Tools to Flip Your Classroom Curated by Jake Duncan Share: 19 followers 31 tools View as Grid List Compact Educreations Video Creators Khan Academy Video Content TeacherTube Video Content SchoolTube Video Content BrainPOP Video Content GoAnimate Video Creators Edmodo Social Networking Google+ Social Networking Jing Video Creators ShowMe Video Creators Camtasia Video Creators YouTube EDU Video Content Kerpoof Game-Based Learning Screencast-O-Matic Screen Captures ScreenChomp Video Creators Toontastic Digital Storytelling Creators Domo Animate Video Creators Puppet Pals HD Video Creators Knowmia Teach Lesson Plan Creators Celly Group Communication Doceri Remote Desktop Controllers Sophia Social Networking PowToon Presentation Creators Explain Everything Interactive Project Creators Sock Puppets Video Creators Ask3 Video Creators Screenr Screen Captures knovio Presentation Creators Xtranormal Animation Creators Zimmer Twins Digital Storytelling Creators VideoNot.es Video Quiz Creators Followed by Print Widget Close

PowToon, free business presentation software animated video maker and PowerPoint alternative AirServer Åhhhh! Det är så roligt! Blev nyfiken på detta eftersom att jag älskar min iPad, men tycker att det är liiiiite jobbigt att hålla i adaptersladden. Många har hittat på fiffiga lösningar med gummisnoddar etc, men jag hade redan börjat tröttna på att vara fast i projektor. För några dagar sen kom de en diskussion på fb ang AirServer och jag blev nyfiken på det, eftersom jag suktat efter en appletv ett tag. Sagt och gjort! Laddade hem trialversionen och satte igång och testade lite grann. Hade såklart insett att; Detta ska jag köpa! Och dagen efter passade jag på att hugga tag i rektorn, som tyckte att det var underbart! Vad är nu AirServer? Har bara haft AirServer i 2 dagar och har redan hunnit testa lite grann, samt har en massa idéer i huvudet. Här är mina startappar som jag tänkte använda som inspiration till kollegor: Explain everything; Bra som wb, kan lägga in en webbläsare som man kan ha aktiv eller rita på. TeachersPick; SlumpApp. Bambuser; Video/livesändning. Sammanfattning;

Skärminspelning på iPad Hejsan och God Jul! (så jag inte glömmer det...) Jag har länge använt datorn och diverse program för att spela in instruktionsfilmer där jag filmar det jag gör på skärmen. Ladda ner ett program som heter Airserver. Flippa Föräldramöte? På Skapaskolan provar vi denna höst att flippa vårt föräldramöte. Vi kan liksom inte misslyckas, vi kan bara lära oss något av det. Att samla en massa människor i ett rum för muntlig information känns helt enkelt inte som särskilt effektivt använd tid och kraft, vare sig för oss eller för föräldrar. Innan föräldramötet har vi tänkt att skicka ut (nedanstående är ännu UTKAST/Work In Progress): Presentationsfilm med skolans vision, värderingar och liknande (rektor). Att göra presentationsfilmer var verkligen inte svårt. Några exempel på Youtube-klipp som vi tänker kan ge en bra dialog på ett föräldramöte i skolan: Några exempel på Länkar som vi också tänker kan vara bra att delge föräldrar innan ett föräldramöte: När mötet sedan är tänker vi att vi utgår först och främst från det som kommit in via O.S.A-formuläret. Här några som inspirerat oss i att prova/utveckla detta: Så mitt råd till dig som funderar över detta, eller andra projekt att utveckla, är enkelt: Just Do It!

Related: