background preloader

Webbstjärnans kursportal

Webbstjärnans kursportal

http://kurs.webbstjarnan.se/

Related:  cinahasselgrenUtbildning, kurser, seminarier

Kan någon kan Canva Det är viktigt rama in lektionen med en början, ett innehåll och ett avslut. Anne-Marie Körlings tankar om att hålla i undervisningen som Ett glas vatten, där lektionens syfte och innehåll är genomtänkt, strukturerat och anpassat efter den elevgrupp läraren möter, fungerar bra som en metafor för detta. Tanken att ”hålla i sin undervisning” fungerar även för längre projekt. Jag gillar att rama in, paketera och rubricera de projekt eleverna håller på med. Normer och värden i utbildning och undervisning 2013/2014 - Uppsala universitet VT14 vecka 14-23 Blandad tid 50% * Sista ansökningsdatum: 2013-10-15 Anmälningskod: UU-73116 Anmälan Undervisningsspråk: Svenska Studieort: Uppsala

iPad som hjälpmedel-5 i topp Med stöd av it kan du idag förenkla många vardagliga rutiner. För att göra it tillgängligt för fler och för att möta den enskildes behov behöver du ibland göra individuella anpassningar. För många människor kan det personligt anpassade it-miljön vara av avgörande betydelse för framgång och upplevd livskvalitet. I skolarbetet kan möjligheten till egna inställningar ha stor betydelse för att skapa likvärdiga förutsättningar och bidra till ökad delaktighet. En tillgänglig it-miljö kan vara avgörande för om en elev har möjlighet att uppnå de ställda kunskapskraven. Skolbiblioteksbloggen I Google Scholar kan du söka efter vetenskaplig litteratur från världens alla hörn. Här hittar du avhandlingar, böcker, artiklar och mycket mer från akademiska förlag, yrkessamfund, preprintarkiv, universitet och andra akademiska organisationer. Mycket finns i fulltext men vissa artiklar kan du bara se abstract på, då måste du gå vidare för att få tillgång till artikeln eller boken. För att söka går du till scholar.google.seSök som i Googles vanliga enkla sökning. Vi sökte på litteracitet och fick följande träffar.

50 enkla och formativa bedömningstekniker ~ Kilskrift Bra formativ bedömning är ofta återkommande bedömning. Bra återkommande formativ bedömning är utformad för att ge en ögonblicksbild av elevernas förståelse för materialet. Ju fler ögonblicksbilder vi får, desto en mer fullständig bild får vi av kunskapsnivån. Komparativ ämnesdidaktik 2013/2014 - Uppsala universitet HT13 vecka 46-03 Blandad tid 50% * Sista ansökningsdatum: 2013-04-15 Anmälningskod: UU-23114 Anmälan Undervisningsspråk: Svenska Studieort: Uppsala Urval: Akademiska poäng iMovie Jag har haft lite ångest över att jag inte varit så aktiv i min blogg, men tänkte: Bättre sent än aldrig Denna vecka har vi jobbat med film på Rutsborgskolan, treorna har satt igång med att göra filmer om våra asagudar, medan sjuorna gör reklamfilmer om skolan eller "vad gör du om det börjar brinna på skolan".

Hur skapar jag en Creative Commons licens? Att licensiera ett verk under Creative Commons handlar om att ta ställning till följande: – Om du vill att andra ska få använda det du skapat utan att fråga dig om lov först? – Om du vill att andra ska få använda det du skapat i kommersiella sammanhang – Om du vill att andra ska få bearbeta det du skapat samt hur du vill att bearbetningar ska få delas vidare För att underlätta för dig som vill licensiera ditt verk under en Creative Commons licens finns ett verktyg som gör att du enkelt kan få en licens till ditt digitala verk, din, blogg, dina bilder, din musik, din film eller vad det nu är. Forskare vill revolutionera skolundervisningen Forskare vid Helsingfors universitet vill att skolan förnyar sig och att inlärningsmetoderna moderniseras. På onsdagen presenterade en grupp inlärningsforskare på evenemanget SuomiAreena i Björneborg fyra nya teser som ska utgöra grunden för den nya undervisningen. Undervisning som ger upphov till känslor Den första tesen går ut på att beakta elevernas egna intressen och på så sätt komma i kontakt med känslorna. Det räcker alltså inte längre att enbart överföra information utan barnen ska få lära sig mera sådant som intresserar just dem. Om man lär sig för att man själv är motiverad så är man också redo att kämpa på då allting inte går som smort.

Program - Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik Här finns information om Ma/Nv-biennetten som går av stapeln den 31 januari 2015. Det är en konferens för lärare i förskolan till gymnasiet. Vi erbjuder mängder med workshops, dialogcaféer och seminarier. Du kan ta del av den senaste forskningen och utbyta erfarenheter med kollegor från hela Sverige.

Glömt lösenkoden eller enheten har avaktiverats - Apple-support Om du ställt in en lösenkod på din iPhone, iPad eller iPod touch och du eller någon annan angett fel lösenkod för många gånger, kommer enheten att avaktiveras tillfälligt. Läs om vad du ska göra om du inte kommer ihåg din lösenkod eller om din enhet visar ett meddelande som säger att den är avaktiverad. Om du anger fel lösenkod sex gånger i följd blockeras enheten och detta meddelande visas: iPhone är avaktiverad iPad är avaktiverad iPod touch är avaktiverad Creative Commons All konstnärliga verk som skapas har konstnären (fotograf, författare, illustratör osv.) upphovsrätt på. Det innebär att de har rätt att bestämma hur deras verk ska användas. Genom att internet utvecklades så blev det enklare att kopiera andras verk utan deras tillåtelse. Att kopiera någon annans verk utan konstnärens tillåtelse är enligt upphovsrättslagen olagligt. Därför kom Creative Commons som är en licens där konstnärer kan berätta för andra hur deras verk får användas.

Leda och Driva utveckling i skolan Mål och innehåll Kursens övergripande mål är att deltagarna, i tillämpad yrkesverksamhet, skall kunna fatta välgrundade beslut avseende utveckling och i ett informerat ledarskap kunna bedriva utvecklingsarbete i praktiken. Stegen i utbildningen följer den process det innebär att leda och driva utveckling systematiskt. Från att skapa gemensam förståelse och engagemang för uppgiften till att planera, genomföra och följa upp på ett sätt som leder till hög kvalitet. Peter Fredriksson, Utbildningsdirektör i Södertälje, är en av de som var med i den första diskussionen om att skapa kursen och som nu har skickat deltagare. Hur man skapar ett ordmoln? Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp!Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Har du planer på att starta en egen blogg för er klass? Då kan detta inlägg vara bra, för att se hur andra byggt upp sina bloggar för att få idéer eller inspiration.Pinned: 4 Sep 2014 Två gratisverktyg för skärmdumpar och filmerPinned: 13 Aug 2014 I det femte avsnittet av Sfi-podden med livshistorier berättar Moe Asraei sin historia.

Related: