background preloader

Kom igång med programmering – Kodboken

Kom igång med programmering – Kodboken

http://www.kodboken.se/

Related:  Kodning

Så funkar internet Vad är det som finns överallt och som alla använder hela tiden? Internet så klart! Men vad är det egentligen? Programmering Material: Programmeringsuppgifter, se nedan (färre rutor = enklare).Dokument med pilar och hämta-rutor, se nedan.Sax.Lim/limstift. Programmeringsuppgifter: 1×3 och 2×3 rutor 3×4 rutor Kodning är enklare än du tror! Serien Kan du koden hjälper dig att komma igång med programmering. Det är enklare än du tror och dessutom roligt! I serien lär vi oss bland annat grunderna i kodning, kodning i olika program och programmering av robotar. Introduktion I första delen av serien berättar Linda Mannila om grunderna i kodning.

Varför behöver vi förstå programmering? – Digitala lektioner Skolans uppdrag Skolan ska bidra till att eleverna utvecklar förståelse för hur digitaliseringen påverkar individen och samhällets utveckling. Alla elever ska ges möjlighet att utveckla sin förmåga att använda digital teknik. De ska även ges möjlighet att utveckla ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik, för att kunna se möjligheter och förstå risker samt kunna värdera information. Centralt innehåll i ämnet teknik (årskurs 4-6) Tekniska lösningar LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor lu.se

Lektionsobservationer – NORDSTRÖM EDUCATION Skolinspektionen (2012) har utvecklat ett observationsschema som används vid inspektioner och kvalitetsgranskningar av undervisningen. Observationsschemat bygger på aktuell forskning om framgångsrik undervisning. Skolinspektionen (2012) har även gjort en forskningssammanställning om framgång i undervisningen. Vill man fördjupa sin ytterligare kring olika framgångsfaktorer i undervisningen rekommenderas Utmärkt Undervisning (2013) av Jan Håkansson och Håkan Sundberg samt Synligt Lärande (2009) av John Hattie eller SKL (2011) som gjort en sammanfattning av Hatties forskning.

En pedagog berättar om programmering Erik Hamresand lärare på Varlaskolan skriver så här på sin Idag prövade jag något nytt med min klass, en årskurs 8. Ett av mina nyare mål i livet är att jag ska förstå programmering. Tyvärr kommer jag inte ihåg något alls av mina egna tekniktimmar från min egen skolgång och det ligger mig till last när man ska programmera… men skam den som ger sig;) Själv har jag börjat lite med små projekt inom arduino. Programmering Stockholm Många lärare känner sig stressade inför tanken på att behöva ta in programmering i en redan stressad tillvaro. Det är inte så konstigt. Jag skulle själv ha känt så om jag inte hade kommit på idén själv.

Pedagogiskt ledarskap genom att säkerställa undervisningens kvalitet Ett av de mest spännande momenten i det pedagogiska ledarskapet är arbetet att tillsammans med lärare och elever säkerställa undervisningens kvalitet. En pedagogisk ledares arbete är enligt mig att leda lärares lärande. Lärarna i sin tur är också pedagogiska ledare och deras uppgift är att leda elevernas lärande mot den undervisningskvalité som styrdokumenten har fastställt. För att en organisation ska lyckas med detta tänker jag att det krävs att man har en samsyn i kollegiet kring vilken undervisningskvalité som ska råda utifrån gällande styrdokument.

Programmering i grundskolan - vad, hur och varför (nätkurs) — Digital kompetens Pe­da­go­gik och lä­rar­fort­bild­ning — Programmering i grundskolan - vad, hur och varför (nätkurs) Mål­grupp: Alla lä­ra­re i grund­sko­lan Mål­sätt­ning med kur­sen: Må­let är att för­se grund­skol­e­lä­ra­re med en web­ba­se­rad kurs och in­fo­pa­ket kring pro­gram­me­ring.

Guide: Här är bästa apparna som lär barn programmera - Techtoys Nytta och nöje är en fin-fin kombination. På mobila plattformar finns en uppsjö med spel som bygger på det som lite torrt brukar kallas programlogiskt tänkade. Apparna för barn som lär ut programmeringens grunder stimulerar även ungas kreativitet. Flera av apparna i vår lista är kostnadsfria. Håll till godo! Programmering införs i läroplanen- hur ska jag få koll? – IKTsidan Stärkt digital kompetens i skolans styrdokument Regeringen har beslutat om förtydliganden och förstärkningar i styrdokument – bl.a. i läroplaner för grundskolan och gymnasieskolan– för att tydliggöra skolans uppdrag att stärka elevernas digitala kompetens. Ändringarna rör rektorers och lärares uppdrag, skolbibliotekets roll och undervisningen i enskilda ämnen. Ändringarna ska tillämpas senast från och med den 1 juli 2018. Huvudmännen kommer att kunna välja när de ska börja tillämpa ändringarna inom ett ettårigt tidsspann från och med den 1 juli 2017. Sammanfattningsvis avser ändringarna:

Instruktioner för programmering Jag har sedan i höstas arbetat med att programmera i Scratch Jr i min tvåa. Eleverna har lärt sig grunderna och fått små uppdrag. Jag har integrerat matematiken på ett naturligt sätt då man under programmeringen hela tiden måste beräkna t.ex. hur många steg som behövs för att komma till en viss punkt eller vilket tal som gör att en sprajt snurrar ett helt varv eller ett halvt varv. Koordinatsystemet introducerades här för eleverna på ett naturligt sätt där eleverna direkt förstod nyttan med det. Jag har också integrerat svenskan i programmeringsundervisningen genom att arbeta med instruktioner.

Minecraft Idag släpps Minecrafts Education Edition. Det är en tidig version som lärare kan installera och testa gratis. Minecraft Education bygger på feedback från lärare och de funktioner och möjligheter som framförts som viktiga för att förbättra lärandet. Easy Classroom Collaboration- Enkelt klassrumssamarbete: Det man bland annat kan göra i Education Edition är att samverka i klassrummet. Upp till 30 elever kan spela i en värld tillsammans utan att en separat server krävs. Eleverna kan arbeta tillsammans i par eller grupper genom att gå in i sina klasskamraters ”världar”. saker som man kan göra i Education edito

Related: