background preloader

Start - Bedömningsportalen

Start - Bedömningsportalen

https://bp.skolverket.se/web/thv

Related:  kristinaklemptBedömning

8 Printable Classroom Coupons Students Will Love You don't have to spend any money to motivate or incentivize your students. Instead, use our printable classroom coupons! With eight to choose from, you'll always have the perfect reward for your students. Länkskafferiet - Lankskafferiet.org Betyg – så funkar det! Det här är en film för vårdnadshavare i grundskolan om hur betygssättning går till. Den fungerar bra att visa på föräldramöten eller för föräldrar att titta på hemma. Filmen är helt fri att visa och sprida på det sätt ni tycker är lämpligt. Creative Commons-licensen finns längst ner på sidan.

Say What? 5 Ways to Get Students to Listen Ah, listening, the neglected literacy skill. I know when I was a high school English teacher this was not necessarily a primary focus; I was too busy honing the more measurable literacy skills -- reading, writing, and speaking. But when we think about career and college readiness, listening skills are just as important. This is evidenced by the listening standards found in the Common Core and also the integral role listening plays in collaboration and communication, two of the four Cs of 21st century learning. So how do we help kids become better listeners? Check out these tactics for encouraging a deeper level of listening that also include student accountability:

Snapsvisor till kräftskivan - Mitt kök Snapsvisor gör kräftkalaset så mycket roligare! Smakar inte snapsen så gott så är det i alla fall alltid kul att sjunga. Här kommer några snapsvisor som passar utmärkt till kräftskivan eller kräftkalaset! Värm upp rösten och ta i! Här hittar du också recept på hur du kan göra egen snaps. Melodi: Blinka lilla stjärna Lärandematriser; synliggör lärandet i handling av John Lovén Om du läst boken ”Lärandematriser – att få eleven att förstå” eller bara snubblat in på denna hemsida och börjar sätta dig in i vad lärandematriser är för något, så inser du säkert också styrkan i att använda detta som verktyg i ditt och elevernas lärande. För att göra det enklare att använda lärandematriser har jag i samarbete med Johan skapat programmet LMX. Det är en programvara som gör det lättare för dig som lärare att skapa egna lärandematriser.

Korkad debattör! Det här blogginlägget handlar om språkforskaren Lars Melin som har skrivit ett debattinlägg om läsning i Dagens Nyheter. Inlägget är högst begränsat och visar en brist på kunskap inom läsinlärning och dessutom att Melin befinner sig långt ifrån klassrummet och dagens skola. Ibland upphör jag inte att förvånas. Kunskapsöversikter + konkretisering – pedagogKrstd Steg 1. Väcka lusten och nyfikenheten att lära. Dessa sociala medier med sina Facebook-grupper samt de böcker som man läser av faktiska undervisare. Det hjälper en verkligen att få igång hjärnkontoret och vara positiv till det samtidigt. Måste tillägga att ett par ”idoler” de senaste dagarna påpekat att istället för ett introducera ett lärandemoment med vad vi ska lära oss, hur vi ska göra det och sedan varför. Så kan man väl börja med VARFÖR?

Öronproppar i skolan är inte normalt Svensk skola präglas av stök och bråk. Det är orimligt att elever tvingas sitta med hörselkåpor. Elevernas framtid står på spel. Hörselkåpor som stänger ute höga ljud är inte bara skyddsutrustning för byggarbetare. del 1: Sociala medier Sociala medier kan vara ett ypperligt hjälpmedel för lärare. Här ger jag ett par exempel på vad jag menar: Twitter är riktigt bra fortbildning för lärare och skolledare. I början gäller det att hitta några aktiva personer som twittrar om skolan. Genom att följa deras twitterflöde så hittar man sedan ganska enkelt till andra som är värda att följa. Undervisning, del 1: Introduktion Det här blogginlägget är en introduktion till en bloggserie som kommer handla om undervisning. I det här första blogginlägget problematiserar jag lite kring skolan och lärarrollen. Har du upplevt en fantastisk lärare någon gång? Någon som trollbundit dig och till och med fått dig intresserad av ämnen som du inte trodde dig vara intresserad av? Kanske en lärare i fysik eller en komvuxlärare i matematik.

Kickstarta läsåret med strategier - Mia Smith Ingen slöjdlärare skulle beordra eleverna att såga utan att först gå igenom hur man använder sågen på bästa sätt, eller beordra eleverna att använda symaskinen utan att först lära eleverna hur man hanterar alla spakar och rattar. I språkundervisningen har vi inga sågar eller symaskiner, men vi använder verktyg. Och även vi måste lära eleverna att använda verktygen.

Related: