background preloader

Bedöma skriftlig förmåga

Bedöma skriftlig förmåga

Dags för instruerande text Dags för oss i årskurs 4 att arbeta med instruerande text. Vi använder oss självklart av Cirkelmodellen och vi kommer arbeta med texttypen i svenska och NO under några veckor. Vi börjar med att samtala i grupp och helklass kring följande frågor: Vad är en instruktion?Varför skriver vi instruktioner? Efter det tittar vi tillsammans på texttypens struktur – hur är en instruktion uppbyggd? Språkligt är det nu ett guldläge att gå igenom imperativ med eleverna. Vi kommer skriva gemensam text i klassen och sedan skriver eleverna en egen instruktion. Feedback och feedforward får eleverna denna gång genom respons, two stars and a wish, av de elever som testat att följa instruktionen. Vi täcker in bla följande centralt innehåll i svenska åk 4-6 med arbetet: *Beskrivande, förklarande, instruerande och argumenterande texter, till exempel faktatexter, arbetsbeskrivningar, reklam och insändare. *Handstil samt att skriva, disponera och redigera texter för hand och med hjälp av dator.

Samhällsorienterande ämnen - undervisningsstöd Kunskaper i de samhällsorienterande ämnena ger människor förutsättningar att orientera sig i världen och ta ansvar för sitt handlande. De samhällsorienterande ämnena utvecklas i takt med samhället vilket innebär att kurs- och ämnesplaner förändras. På dessa sidor finns material för att stödja och inspirera dig som undervisar i samhällsorienterande ämnen att omsätta kurs- och ämnesplanerna i din undervisning. Merparten av innehållet är i första hand riktat till grundskolan och motsvarande skolformer, men även gymnasielärare kan hitta en del användbart material. Att förstå sin omvärld och sig själv En kunskapsöversikt om hur undervisningen i samhällskunskap, historia, religionskunskap och geografi kan bedrivas. Att förstå sin omvärld och sig själv Brister och kvalitet i SO-undervisningen SO-undervisning i år 7-9 har brister när det gäller generella kompetenser och kunskaper. Brister och kvalitet i SO-undervisningen

Bedomningsmatris_instruerande.pdf Skärmövningar | Ciccis Plugg Skärmövning-rygg mot rygg Sitta rygg mot rygg och träna begreppen från Rödluvan som varg, blommor, ekorre,skog, äng, korg och stuga m.m. beskriva#begreppsutveckling#explicitspråk Ytterligare en språklig aktivitet vi arbetar med inom NC(nationellt centrum för svenska som andraspråk) utifrån boken” Stärk språket, stärk lärandet”. Beskrivning av aktivitet: Den går till så här att eleverna jobbar i par , den ena får ett ordpapper medan den andre får ett bildpapper. Svårigheter: Eleverna har svårt med vad en varg är, de blandar ihop det med räv.

Related: