background preloader

Filmarkivet

Filmarkivet

http://www.filmarkivet.se/

Related:  Flippat klassrumPedagogik/lärarresurser

Särlaskolan slöjdar En idé om att göra en burk i tunn plywood. Burken är sydd ihop med någon form av langettstygn. Plywooden är tillverkad av tre vanliga fanér som är ihoplimmade. Ett litet förslag på en idé att arbeta med. I detta klipp kan visar jag hur du kan göra för att göra en bokhållare som förenklar för dig att hålla en pocketbok (eller annan bok) med en hand. Digitala verktyg för formativ bedömning @ Nordström Education Skrivet av Daniel Nordström Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning. Sammanställningen kommer att uppdateras löpande.

Khan Academy LÄRARSIDAN.se - Information Vi har gjort en rad förbättringar för att göra livet enklare för dig som lärare och här kommer vi förklara alla nyheter. Vill du komma igång direkt så klicka på Kurser i toppmenyn. Förstasidan ARKiS om Gestaltad livsmiljö Nätverket ARKiS träffades i Stockholm den 22 oktober. Foto: Suzanne de Laval ARKiS har hållit en nätverksträff i Stockholm och diskuterat Gestaltad livsmiljö ur ett barnperspektiv. Vi håller ytterligare en nätverksträff i Göteborg den 5 november. Här är några av de synpunkter som kom fram vid den första träffen. Vi diskuterade hur utredningen behandlar undervisningen i skolan och konstaterade att teknikämnet och flera andra ämnen inte nämns.

Ingrid Carlgren: Tänk om…. (den ’nya kunskapsskolan’ inte är en kunskapsskola) Publicerad av: Sten Svensson torsdag, november 12, 2015 · 33 Kommentarer Det finns en risk att de nya läro- och kursplanerna är dysfunktionella och att de inte leder till verklig kunskap, skriver Ingrid Carlgren. (red) Kunskapens vägar är omvägar – brukar Sven-Eric Liedman säga. Vad händer med kunskapen om utrymmet för omvägarna krymper och genvägarna görs till huvudvägar? Flippa på lågstadiet – när, var hur vi gör! I går kväll kom två intressanta frågor till mig i Facebook-gruppen flippa klassrummet. Det är inga korta svar på de frågorna så jag svarar med ett blogginlägg i stället. Våra elever ska sluta årskurs 2 nu och jag vill först berätta hur en vanlig vecka ser ut hos oss.

Lärandets arkitektur Samtalet kommer ur en diskussion i akademin där vi ser det behövs stora investeringar i välfärdens arkitektur. Länge har fokus varit på bostadsrätter, kommersiella lokaler och handel men nu ser vi att pendeln börjar svänga mot att handla om billigare hyresrätter, vårdbyggnader och skolor. Flera av akademins ledamöter har erfarenhet från skolprojekt och vi upplever en stor skillnad mellan den bild av skolan som kommer fram i media och den bild man får när man möter verksamheterna. Vår uppfattning är att kunskapen och medvetenheten om skolans byggnader och miljöer är låg i samhället och inom arkitektkåren.

Hur gör jag en podcast - liknande #värmeradio - mickekring.se Är du också sugen på att dra igång en egen podcast, men inte riktigt vet hur? Här tänkte jag försöka gå igenom allt hur du gör. Det är en del att tänka på och det krävs lite fix för att få igång allt, men när du väl är igång är det inte svårare än att publicera ett blogginlägg. Det fina i kråksvängen är att allt går att göra rätt så gratis. Vad menas med en god lärmiljö? - Pär Löfstrand I kölvattnet av den något förvirrade debatten efter resultaten från PISA undersökningen är det många som försöker beskylla än den ena och än den andra för att resultaten i den svenska skolan sjunker. Jag skall helt kort i all hast och enkelhet använda mig av Abraham Maslows behovstrappa för att förklara de självklarheter som ligger bakom vilka behov som är avgörande för att vi ska nå en bra lärmiljö. För att kunna komma högre upp i behovshierarkin krävs att målen i de tidigare stegen är lösta. Trygghet, lugn och ro, en känsla av att vara sedd. Grunden för att skapa en bra lärmiljö är att elever och personal verkar i en miljö som präglas av lugn, struktur och att man känner trygghet.

Liten ordbok i matematik Liten ordbok i matematik Hjärnan ännu i mig vrides. När jag tänker på Euklides Och på de trianglarna ABC och CDA. Svetten ur min panna gnides Värre än på Golgata. Carl Michael Bellman Liten ordbok i matematik täcker matematikämnets ordförråd på grundskolans högstadium och delar av ämnets ordförråd i gymnasiets årskurs 1.

Related:  Digitala bibliotek