background preloader

Klassrumskul

Klassrumskul

Mattefröken | Ulrika Broman Teknik tillsammans Teknik tillsammans är ett undervisningsmaterial i teknik för barn i förskola till årskurs 6. Tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11 och de övriga fyra är utarbetade efter den tidigare läroplanen. Följ Teknik tillsammans på Facebook Föjande tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11: Information om revideringen av Teknik tillsammans I det reviderade materialet kan man i de inledande avsnitten i en matris se hur arbetsområdena kan kopplas till det centrala innehållet i Lgr 11. CETIS - Centrum för tekniken i skolan - är ett nationellt resurscentrum för teknikundervisningen i förskola och grundskola.

Sara Bruuns klassrum Experimentskafferiet Växjö kommuns NT-utvecklare | "Tillsammans är vi starka" Experimentskafferiet - Teknik Här hittar du alla experiment i kategorin Äggfallet Publicerad i Teknik Bygg en skyddsanordning för ditt ägg och släpp det från taket. Flaskxylofonen Släpp lös din inre virtuos på detta fullt spelbara musikinstrument. Plastpåsedraken Världens kanske enklaste välfungerande drake. Glasspinnebron Bygg en så hållbar bro som möjligt av ett begränsat antal glasspinnar. Burktelefonen Klassisk telefon för bakåtsträvaren. Segelbåten Tillverka en segelbåt av saker du hittar hemma. Plastfallskärmen Tillverka en fallskärm av en plastpåse (inte till dig, men kanske till din leksaksgubbe). Toarullemaracasen En prisvärd maraca för de där latinamerikanska kvällarna. Skräpflygplanet Bygg ett flygplan av det du hittar i soptunnan. Träbesticken Tillverka dina egna bestick och ät med dem. Tidningstornet Bygg ett så högt torn du kan av endast en tidning och en tejprulle.

matteochno | matte, matematik, it , no, ikt, för lärare, för elever Knoppisar | Mårdfelt Det är galet många som Googlar på ”Knoppisar” varje dag som kommer in på min blogg. Gissar att det har med årstiden att göra… Om du är en av dom som är på jakt efter bilder på knoppisar och vill ha bilderna lite mindre pixliga, är det bara att du skickar mig ett meddelande nedan så mailar jag dom till dig. Det kostar ingenting, men du får gärna lämna ett meddelande här i gästboken. :-) Knoppisar ritade 2005 av Nina Mårdfelt Knoppisarnas namn är påhittade av Anders Rapp. Aska Svart Asken har svartbruna knoppar, formen påminner lite om en hov. lappkullan | Arbetsro = alla i klassrummet har fullt fokus på innehållet!

Min undervisning | Med små steg i ständig utveckling! Mot nya höjder! Kronoberg Association of Space Explorers

Related: