background preloader

Lifelong Learning Web

Lifelong Learning Web
Skip to main content You are not logged in. (Login) Navigation Page pathHome Skip Course Navigation

https://www.llw.se/

Related:  Fortbildning & forskning

Spel och simuleringar som miljöer för lärande - Göteborgs universitet (Kurskod: PDA683) Nivå Avancerad nivå Elev: Lärarna bryr sig verkligen Rönnenskolan i Malmö har brytdag. Det betyder att det vanliga schemat bryts för en dag och eleverna jobbar med det ämne som de tycker att de behöver. Någon hänger lite för länge i korridoren, men fångas genast upp av en lärare. Marika Ek Jag heter Marika Nylund Ek och är 42 år. Jag tog min grundskollärarexamen 1994 med inriktning 1-7, Sv/So och idrott vid Högskolan Falun. Mina erfarenheter som lärare under de 18 åren (varav c:a 4 års föräldraledighet) har jag ifrån åk 1-6, men jag har mest undervisat i åk 1-3. Nu med mitt försteläraruppdrag ser jag en stor fördel i att få chansen att fördjupa mig ytterligare i det som står mitt hjärta närmast, nämligen svenska och IKT.

Bildtema Vad är Bildtema? Bildtema är en flerspråkig interaktiv bildordbok med illustrationer och ljud på svenska och flera andra språk. Vill du återgå till startsidan klickar du på husikonen i det övre högra hörnet på sidan. Du bockar för de språk du vill använda och trycker sedan på Kör! Varför Bildtema? Utökar elevens ordförråd med stöd av bild, ljud och text Främjar flerspråkig begreppsförståelse och begreppsinlärning Tidigare webbseminarier Här publiceras tidigare webbseminarier. Tänk på att webbseminarierna speglar de förhållanden som rådde då de spelades in. HODA- Hörteknik i skolan och dess användning i skolan Sändes måndagen den 13 april 2015. Håkan Bergkvist, samordnare för Auditiv miljö, föreläser om HODA-rapporten som släpptes i början av mars 2015.

BFL i undervisning – en metodöversikt BFL i undervisning – en metodöversikt Innehåll:En metodöversikt1 Tydliggöra mål och kriterier för framgång >>2 Skapa aktiviteter som synliggör lärandet >>3 Återkoppling som för lärandet framåt >>4 Aktivera eleverna som lärresurser för varandra >>5 Aktivera eleven som ägare av sin egen lärprocess >> Bedömning för lärande i undervisning Skolforskaren Dylan Wiliam som tagit fram de fem bedömning-för-lärande-strategierna har också presenterat praktiska tekniker som kan användas för att arbeta med strategierna i undervisning. Vad är genrepedagogik? Genrepedagogik - en modell ”Den genrepedagogiska modellen syftar till att stegvis, med hjälp av en explicit undervisning, stötta eleverna att utveckla inte bara sitt vardagsspråk utan även ett effektivt skolspråk.” skriver Johansson och Sandell Ring (2012) i sin bok Låt språket bära, genrepedagogik i praktiken. Det handlar bland annat om att eleverna ska bli medvetna om olika texters olika språkliga mönster och strukturer samt att olika texter har olika syften. Man brukar säga att genrepedagogiken vilar på tre ben:

Mac och pc i samma nätverk - så får du prylarna att hålla sams Active Directory från Mac En del företag kräver att anställda är inloggade på Microsoft Active Directory-servrar. Om du tillåts använda en Mac men it saknar Mac-kompetens kan du vara utlämnad åt att själv fixa biffen, och Apple har inte speciellt bra dokumentation om det här. För att ansluta till en Active Directory-server öppnar du Systeminställningar -> Användare och grupper, klickar på Inloggning nere till vänster, låser upp genom att klicka på hänglåset längst ner, och sedan på Anslut intill Nätverkskontoserver.

Related: