background preloader

Lifelong Learning Web

Lifelong Learning Web
Skip to main content You are not logged in. (Login) Navigation Page pathHome Skip Course Navigation

https://www.llw.se/

Related:  Fortbildning & forskning

Spel och simuleringar som miljöer för lärande - Göteborgs universitet (Kurskod: PDA683) Nivå Avancerad nivå Elev: Lärarna bryr sig verkligen Rönnenskolan i Malmö har brytdag. Det betyder att det vanliga schemat bryts för en dag och eleverna jobbar med det ämne som de tycker att de behöver. Någon hänger lite för länge i korridoren, men fångas genast upp av en lärare. Att skapa en undervisning som utmanar och inkluderar alla Hur får man en undervisning som utmanar alla elever? Hur ser en undervisning ut där eleverna får träna och utveckla de förmågor som ska bedömas. Arbetsuppgifter som utmanar högpresterande elever, men som också stöttar de elever som är i behov av särskilt stöd. Bildtema Vad är Bildtema? Bildtema är en flerspråkig interaktiv bildordbok med illustrationer och ljud på svenska och flera andra språk. Vill du återgå till startsidan klickar du på husikonen i det övre högra hörnet på sidan. Du bockar för de språk du vill använda och trycker sedan på Kör! Varför Bildtema? Utökar elevens ordförråd med stöd av bild, ljud och text Främjar flerspråkig begreppsförståelse och begreppsinlärning

Tidigare webbseminarier Här publiceras tidigare webbseminarier. Tänk på att webbseminarierna speglar de förhållanden som rådde då de spelades in. HODA- Hörteknik i skolan och dess användning i skolan Sändes måndagen den 13 april 2015. Håkan Bergkvist, samordnare för Auditiv miljö, föreläser om HODA-rapporten som släpptes i början av mars 2015. BFL i undervisning – en metodöversikt BFL i undervisning – en metodöversikt Innehåll:En metodöversikt1 Tydliggöra mål och kriterier för framgång >>2 Skapa aktiviteter som synliggör lärandet >>3 Återkoppling som för lärandet framåt >>4 Aktivera eleverna som lärresurser för varandra >>5 Aktivera eleven som ägare av sin egen lärprocess >> Bedömning för lärande i undervisning Skolforskaren Dylan Wiliam som tagit fram de fem bedömning-för-lärande-strategierna har också presenterat praktiska tekniker som kan användas för att arbeta med strategierna i undervisning.

Pedagogiskt paket kring näthat Näthat tar varken rast eller helg Skolan har ett stort ansvar, eftersom kränkningarna ofta pågår både under skoltid och på fritiden. Väck diskussion och medvetenhet i klassrummet med hjälp av övningarna i vårt pedagogiska paket. No hate: No Hate i skolan Fem korta övningar kopplade till skolans värdegrunds- och demokratiuppdrag. Eleverna får göra värderingsövningar, lyssna på poddar, analysera fallexempel och diskutera utifrån de förberedda frågorna. Mac och pc i samma nätverk - så får du prylarna att hålla sams Active Directory från Mac En del företag kräver att anställda är inloggade på Microsoft Active Directory-servrar. Om du tillåts använda en Mac men it saknar Mac-kompetens kan du vara utlämnad åt att själv fixa biffen, och Apple har inte speciellt bra dokumentation om det här. För att ansluta till en Active Directory-server öppnar du Systeminställningar -> Användare och grupper, klickar på Inloggning nere till vänster, låser upp genom att klicka på hänglåset längst ner, och sedan på Anslut intill Nätverkskontoserver.

Related: