background preloader

Lifelong Learning Web

Lifelong Learning Web
Related:  Fortbildning & forskning

Spel och simuleringar som miljöer för lärande - Göteborgs universitet (Kurskod: PDA683) Nivå Avancerad nivå Beskrivning Kursen syftar till att ge inblick i olika tanketraditioner kring datorspel och simulering som kulturella, sociala och kognitiva företeelser. För mer information Kursplan PDA683 Behörighet och anmälan Förkunskapskrav: Kandidatexamen eller motsvarande 180 hp. Urval: Högskolepoäng, max 225 hp Bildtema Vad är Bildtema? Bildtema är en flerspråkig interaktiv bildordbok med illustrationer och ljud på svenska och flera andra språk. Vill du återgå till startsidan klickar du på husikonen i det övre högra hörnet på sidan. Du bockar för de språk du vill använda och trycker sedan på Kör! Varför Bildtema? Utökar elevens ordförråd med stöd av bild, ljud och text Främjar flerspråkig begreppsförståelse och begreppsinlärning Mer om Bildtema Du behöver Flashplayer för att kunna använda Bildtema

recept | UPPTÄCKARGLÄDJE Här kommer recept på olika blandningar att arbeta med, att bearbeta och forma eller hälla och ösa med. När ämnen blandas och/eller utsätts för värme sker ibland en kemisk reaktion. Det innebär att molekylerna sätts samman på nya sätt i nya strukturer och storlekar vilket avgör det nya ämnets egenskaper. PLAYDOH 4 dl vetemjöl 2 dl salt 2 msk citronsyra 2 msk olja 5 dl vatten ( ev lite karamellfärg eller glitter) Blanda de torra ingredienserna + olja. TROLLDEG 1 dl vatten 2 dl mjöl 1 dl salt 1 msk olja (ev. karamellfärg) Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg. SLIME2,5 msk potatismjöl 3 dl vatten Några droppar olja Vispa ut mjölet i det kalla vattnet. Blanda en knapp deciliter Maizenamjöl med lite ljummet vatten. Blanda tapetklister med mjukt toapapper/hushållspapper som rivits i småbitar till en tjock formbar massa. Ris eller pasta, karamellfärg, lite handsprit och en plastpåse behövs för att skapa ris och pasta i olika färger.

Tidigare webbseminarier Här publiceras tidigare webbseminarier. Tänk på att webbseminarierna speglar de förhållanden som rådde då de spelades in. HODA- Hörteknik i skolan och dess användning i skolan Sändes måndagen den 13 april 2015. Håkan Bergkvist, samordnare för Auditiv miljö, föreläser om HODA-rapporten som släpptes i början av mars 2015. Se webbseminariet via länk <p>Filmen kan kräva JavaScript för att kunna visas</p> Presentation (PDF-dokument, 1,4 MB) Lärares verktyg i bedömningsprocessen Sändes onsdagen den 11 mars 2015. Se webbseminariet via länk Presentation (PDF-dokument, 303 kB) SiS-bidrag till projekt för utveckling av lärmiljöer Sändes tisdagen den 10 februari 2015. Se webbseminariet via länk Presentation från webbseminariet (PDF-dokument, 1,0 MB) När skolan inte räcker till Björn Wickströms presentation (PDF-dokument, 578 kB) Malin Gren Landells presentation (PDF-dokument, 2,9 MB) Samspel, struktur och delaktighet med stöd av pekplattan Se föreläsningen via länk Sändes onsdagen den 19 november 2014

Mac och pc i samma nätverk - så får du prylarna att hålla sams Active Directory från Mac En del företag kräver att anställda är inloggade på Microsoft Active Directory-servrar. Om du tillåts använda en Mac men it saknar Mac-kompetens kan du vara utlämnad åt att själv fixa biffen, och Apple har inte speciellt bra dokumentation om det här. För att ansluta till en Active Directory-server öppnar du Systeminställningar -> Användare och grupper, klickar på Inloggning nere till vänster, låser upp genom att klicka på hänglåset längst ner, och sedan på Anslut intill Nätverkskontoserver. Programmet Katalogverktyg har fler inställningar för Active Directory och andra liknande tjänster. Problemlösningstips: Arbetsgrupp Om du har problem med till exempel fildelning eller något annat där en Windows-maskin vägrar dyka upp under Nätverk i Finder på Macen eller tvärt om, kan du kontrollera att båda maskinerna har samma arbetsgrupp (workgroup).

The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian Från jullovet till nu har jag arbetat med The Absolutely True Diary of a Part-time Indian av Sherman Alexie med mina nior. Vi har arbetat en lektion i veckan och eleverna har läst största delen hemma. Det är en hyfsat enkel bok med en hel del illustrationer som underlättar förståelsen. Om ni inte har tillgång till klassuppsättning av boken kan ni hitta den digitalt här: Digital version Här kommer en sammanställning av hela temat. Lektion 1: Say Geronimo Lektion 2: I am Zero Lektion 3: Discussion Lektion 4: Skype in the classroom - Indians Lektion 5: Writing (Vi har gjort annat än detta också lektionstid, därav att det är 5 lektioner.) Pearltrees.com - skapa ett konto på Pearltrees och ta del av de länkar som jag samlat till detta tema. Eva Martinsson köpt in boken till Av Media Skåne.

Tipsbanken Tipsbanken är en ny portal för pedagogisk personal i skolan som samlar tips, råd och idéer för att förenkla och förbättra samarbetet i vardagen mellan pedagogen och elever med och i olika typer av svårigheter. Tips och idéer kommer från pedagoger som delat med sig under våra VIS-kurser (Verksamt i skolan). Du kan läsa alla tips genom att välja det område som du är intresserad av i menyn till höger. Kommer du på nya saker som du vill tipsa om finns möjlighet att göra detta. Vi förbehåller oss rätten att själva avgöra vilka tips som ska införas och när. Denna sida är under ständig utveckling och vi hoppas att det finns sådant som kan hjälpa elever att få en bättre skolvardag och att gå rakryggade genom hela skolan. Tipsen kommer från konkreta situationer där pedagoger använt dem.

here's the thing | making sense of gadgets and technology

Related: