background preloader

JeopardyLabs - Online Jeopardy Template

https://jeopardylabs.com/

Related:  Gott och blandat på engelskalinbybvanessacarreracasserbergGeography and cultureLast minute lessons and resources

□ Anders gästbloggar – Att leka sig till språkriktighet □ Vår medförfattare Jörgen Gustafsson tog i sitt blogginlägg upp vikten av att ha ett gott ordförråd. En snabb blick i Focus övningsböcker visar att vi vill ge eleverna mycket och varierande ordkunskapsträning. Här finns ett stort antal ordkunskapsövningar med olika infallsvinklar och uppföljningsövningar där man tillämpar det inlärda ordförrådet. Utan ett bra ordförråd kommer man inte långt. Sambandsord/linking words Annonser Report this ad Dela det här: Gilla Avbryt Om guiden - Referensguiden - Sök- och skrivguider at Uppsala University Library I denna guide har vi samlat exempel på hur man kan referera enligt några vanliga referensstilar. Flera av stilarna kan finnas i olika varianter och våra exempel ska ses som ett förslag och inte ett facit. Du bör alltid kontrollera med din handledare, lärare eller institution vad som gäller för dig och ditt arbete. Oavsett vilken stil du använder bör du vara konsekvent. APA Style beskrivs i Publication manual of the American Psychological Association, 7 uppl. och används vanligtvis inom beteendevetenskaper och samhällsvetenskapliga ämnen. Chicago beskrivs i Chicago manual of style, 17 uppl. och publiceras av University of Chicago Press.

Film - inte utan tanke och process - Mia Smith December. Eleverna är trötta. Lärarna är trötta. Skolan är trött. The Bucket List Syfte Att formulera ”meningen med livet”, eller iallafall vad du väldigt gärna vill göra! Läraren reflekterar Jag har gjort en egen Bucket List, i form av en presentation med tio bilder. Sju av dem är saker som skulle kunna finnas med på min lista, tre är falsarier.

Focus on Mrs Jones Summer is here and we will all gradually get our energy back. Quite often love is in the air. People are getting married, hoping for the sun to shine every minute of the day. Students go abroad or to a camp or simply hang out in somebody’s back yard. Conversation Cards - X or Y? Syfte med Conversation Cards Att eleverna under lekfulla former får formulera, beskriva, argumentera och ställa frågor. Läraren reflekterar Ett enkelt och roligt sätt att få igång elevernas motivation att prata engelska. Att göra det i ett surrigt klassrum avdramatiserar dessutom – det är ingen annan än den som står framför mig som hör hur och vad jag säger.

Elever diskuterar klimatförändringarna på spanska Varför började du med eTwinning? Jag har börjat med eTwinning för att jag tycker att det är ett fantastiskt verktyg för att kommunicera med lärare i hela Europa. Eftersom jag jobbar ensam som lärare i spanska har jag inte alltid möjlighet att diskutera undervisningsfrågor med någon som undervisar i samma ämne som jag. Därför behövde jag öppna "min värld" lite och fick fick många inputs från mina europeiska kollegor.

USA-valet 2016: Stora valhyllningen – till kvinnorättskämpen Många amerikanska väljare valde i samband med valdagen att hedra en gammal kvinnorättskämpe. Under tisdagen ringlade köerna långa till suffragetten Susan B. Anthonys grav i New York. Hennes gravsten täcktes av klisterlappar med texten: "I Voted" Under tisdagen kan USA välja sin första kvinnliga president någonsin. Men tanken att kvinnor kan vara en del av politiken har som bekant inte alltid varit självklar. Forskare om varför vi sprider fejknyheter – Kolla Källans idélåda Den ökade spridningen av fejknyheter, kombinerat med en växande faktaresistens riskerar att lägga krokben för en sund samhällsdebatt. Forskare menar att boten är att vi kontinuerligt får små doser felaktig information och hjälp att värdera och motbevisa det som påstås. Inte minst är det viktigt att diskutera i skolan. För ett par år sedan gav jag i ett inlägg exempel på hur lärare och skolbibliotekarier kan arbeta med källkritik, från förskolan till och med gymnasiet.

How do we get there? - Mia Smith När mina 7or självskattade sig utifrån checklistan i ESP upptäckte jag att en förmåga stack ut. “Jag kan fråga om eller tala om hur man hittar till en plats.” Här var det många som skattade sina kunskaper något lägre än övriga förmågor. Ett tydligt tecken att det här är något jag bör plocka in i undervisningen. Sagt och gjort, jag planerade upp området How do we get there?. film Filmografi Hur man illustrerar en grävling (2016) Jag får ett uppdrag att illustrera en grävling.

Förskolans och skolans värdegrund - förhållningssätt, verktyg och metoder En beställning faktureras och porto/frakt tillkommer alltid, även för gratismaterial. Beställa en trycksak Endast ett fåtal av våra publikationer går att beställa i tryckt form.

Related:  ToolswebtoolsElementary Web 2.0 Tools2016 Integrating Technology 50 in 60